angelnight 30.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 nie wiem jak im się to kalkulowało. Mi też się wierzyć nie chciało. zaciagnelam specjalnie znajomego elektryka zeby zobaczyl czy czegos nie spieprzyli. no i wyglada na to ze ok. wszystkie materialy byly z hurtowni elektro-plast, z tej samej mam wszystkie kontakty i właczniki. jak je zdobyli i za ile juz nie dochodzilam. grunt ze zaplacilam malo to mnie najbardziej obchodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelnight 26.07.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Na razie wszystko działa bez zarzutu podaje numer 691464022 i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.08.2010 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 nie wiem jak im się to kalkulowało. Mi też się wierzyć nie chciało. zaciagnelam specjalnie znajomego elektryka zeby zobaczyl czy czegos nie spieprzyli. no i wyglada na to ze ok. wszystkie materialy byly z hurtowni elektro-plast, z tej samej mam wszystkie kontakty i właczniki. jak je zdobyli i za ile juz nie dochodzilam. grunt ze zaplacilam malo to mnie najbardziej obchodzilo czasem warto sie zastanowic nad niska ceną bo może towar jeszcze wczoraj był w innym domku.Znam już przypadki, ze policja przychodziła do domu i rekwirowała taki tani zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfxxxyk 29.08.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Mam dla Państwa pewną innowacyjną propozycję podejścia do wyceny założenia instalacji elektrycznych. Uważam, że cena tzw. ‘punktu elektrycznego’ nie powinna być stała. Moim zdaniem cena punktu elektrycznego powinna zależeć miedzy innymi od: ilości punktów elektrycznych, typu ścian, powierzchni lokalu, itp. Dopiero uwzględniając powyższe parametry można ustalić cenę punktu elektrycznego. Każdy inwestor, który jest zainteresowany naszymi usługami może bez problemu wycenić koszt założenia instalacji elektrycznej podając podstawowe informacje o swojej inwestycji takich jak: powierzchnia mieszkania, typ ścian, ilość gniazd elektrycznych, lamp w poszczególnych pomieszczeniach itp. Naszym zdaniem są to informacje podstawowe które są bez problemu zrozumiałe dla każdego inwestora. Na koniec kalkulator robi tabele podsumowującą ile gniazd, lamp będzie się znajdowało w danym pomieszczeniu. Taka tabela jest podstawą do zawarcia umowy między inwestorem a instalatorem.Zapraszam do testowania , wyceny robocizny online Jak Państwu podoba się takie podejście do sprawy wyceny ułożenia instalacji elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 02.09.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Za długo to trwa, w sumie i tak dochodzimy do wyliczenia "od punktu". Mało tego na etapie planowania instalacji nie wiadomo do końca ile czego będzie na ścianach. Normą jest że pomysły i gusta inwestora nie znają granic dopóki fachowiec jest na budowie Poza tym w arkuszu na stronie nie są zdefiniowane typy ścian.... Dla mnie bardziej istotne byłoby (instalacja w bruzdach lub nie, puszki górne czy głębokie, obwody osobne w pomieszczeniach czy grupowane, instalacja zostawiona etapie wystających kabli czy uruchomiona-gniazda i oświetlenie robocze....., itd....) Każdy liczy po swojemu, ważne żeby wilk był syty i owca cała (instalator zarobił i inwestor przeżył wystawiony rachunek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 03.09.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Może się wypowiecie?Dostalem wycenę w domku 112mkw.: 10.000 netto materialy, 9.500 netto robocizna. Wiem, ze 'żyję w kraju, w ktorym wszyscy chcą mnie zrobić w ch...' i to w dodatku 'za moją kasę' (cytaty z popularnego kawałka muzycznego - dla mniej wtajemniczonych), ale zastanawiam się też czy zapędy wykonawców mają swoje granice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 03.09.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Żeby dyskutować trzeba mieć temat przewodni, wrzuć więc tą wycenę. Zobaczymy co obejmuje, bo instalacja nie jest równa instalacji. Sam materiał za 10,000 o czymś już świadczy, albo wymyśliłeś cuda, albo jesteś przygotowywany do ostrzyżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 04.09.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 w zeszłym tygodniu otrzymałam wycenę za wykonanie elektryki w moim domu, koszt wraz z materiałem i końcowym odbiorem 5000 zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.09.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 w zeszłym tygodniu otrzymałam wycenę za wykonanie elektryki w moim domu, koszt wraz z materiałem i końcowym odbiorem 5000 zł netto. co to za elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 05.09.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 To jest elektryka Pana Chomika. Ma zachomikowane różne towary więc to są ceny nieadekwatne do tych w hurtowniach i sklepach. Z innej beczki, ostatnio z racji choroby byłem zmuszony oddać kilka zleceń w inne ręce, bo nie byłem w stanie dokończyć tematów.Wrzuciłem ogłoszenia do sieci i po 2-3 dniach miałem kilkanaście ofert cenowych.Było do zrobienia około 70 punktów w domku, przy czym bruzdy i przebicia (strop) były już wykonane. Trzeba było tylko wrzucić kable w bruzdy, placki z gipsu zrobić, połączyć rozdzielnice i wrzucić kabel zasilający do przygotowanego wykopu.Firmy i "firmy" tę samą robotę (materiały już były zakupione) wyceniały od 2,000 do 11,000zł. Inne zlecenie, gdzie był cały domek do zrobienia od A do Z (około 140 PKT) firmy wyceniały od 2,000 do 14,000zł. Z krótkich wywiadów telefonicznych wynikało, że najdroższe były firmy które "dostarczają kompleks usług - elektryka, hydraulika, kafelki, robienie dzieci..."Ot taka mała dygresja z ostatnich dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 05.09.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 wykonanie instalacji będzie takie jak w projekcie, cena wydaje mi się dobra. Nie mieszkam w dużym mieście, tylko miasteczku 50.000 w woj. świętokrzyskim i u mnie w okolicy tyle się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 06.09.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Żeby dyskutować trzeba mieć temat przewodni, wrzuć więc tą wycenę. Zobaczymy co obejmuje, bo instalacja nie jest równa instalacji. Sam materiał za 10,000 o czymś już świadczy, albo wymyśliłeś cuda, albo jesteś przygotowywany do ostrzyżenia Wycena obejmuje instalację pod gniazdka, światło, uzbrojenie rozdzielnicy, instalację TV i komputerową, pociągnięcie kabla pod domofon i bramę oraz pomiary i odbiór. Cudów nie wymyślalem Raczej chcą się zabawić we fryzjera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 06.09.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 A może wyliczenie obejmuje również osprzęt i jego montaż?Sam alarm potrafi kosztować dość sporo...Wówczas jest szansa na teoretyczne zbliżenie się do tej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L Elektro 15.09.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Ktoś przed chwilą mnie polecił. Dzięki.Polecam się. NIE PRZEPŁACAJ - DZWOŃ691 464 022L Elektro Grzegorz Leszczyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L Elektro 15.09.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Cennik punkt z materiałem 40 złpunkt bez materiału 25 zł materiały nowe z hurtowni w całych krążkach! wszystkie uprawnienia! dokumenty do odbioru w cenie! Sredni dom w 2 do 5 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 15.09.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 L Elektro a jaka cena za uzbrojenie rozdzielnicy, do.52 modułów.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.09.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Ktoś przed chwilą mnie polecił. Dzięki. Polecam się. NIE PRZEPŁACAJ - DZWOŃ 691 464 022 L Elektro Grzegorz Leszczyński a kto i gdzie Cie polecił? ceny masz konkurencyjne - tylko jak z jakością? bo 2-3 dni na domek to niewiele czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 16.09.2010 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 "kryptoreklama" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L Elektro 16.09.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 L Elektro a jaka cena za uzbrojenie rozdzielnicy, do.52 modułów.? 500 zł robocizna mam również możliwość kupienia materiału w bardzo konkurencyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L Elektro 16.09.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 a kto i gdzie Cie polecił? ceny masz konkurencyjne - tylko jak z jakością? bo 2-3 dni na domek to niewiele czasu. polecił mnie użytkownik angelnight kilka postów wyżej. Prosze porównać podany tam nr tel. Jakość naprawde wysoka Szybkośc wykonania instalacji zależy od wielkości domu oraz ilości punktów i wielu innych rzeczy ale robimy naprawde szybko. Od marca br wykonaliśmy instalację w 22 budynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts