Aluland 30.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 bardzo dokładne rozliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 31.03.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 mimo wszystko dobre ceny, interesuje mnie co dał w rozdzielnię. Jak będzie gotowa to dam Ci informację. Na razie w "okolicach" rozdzielni kończy się "plątanina" kabli z napisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 31.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ok będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart3city 31.03.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam.Widze ze mam szczescie.15 zł za punkt plus 8 za pomiary i pare złotych za skrzynke niewyglada źle..... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 02.04.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A może ktoś chce kupić VW golfa za 2600 zł do negocjacji. Będzie się czym pochwalic przed znajomymi. Kolor zielony metalik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 02.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam. Widze ze mam szczescie.15 zł za punkt plus 8 za pomiary i pare złotych za skrzynke niewyglada źle..... powodzenia fakt dobra cena, ale i tak ogólnie punkt jest liczony z pomiarem wieć Twój to 23 pln, na jakim podłożu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 02.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Widze ze mam szczescie.15 zł za punkt plus 8 za pomiary i pare złotych za skrzynke niewyglada źle..... powodzenia Powodzenia... W użytkowaniu takiej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart3city 02.04.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Powodzenia... W użytkowaniu takiej instalacji Witam. Nie dodalem ze cena jest od mojego przyjaciela inaczej bylo by pewnie okolo 70 zł. -dlatego pisalem ze mam szczescie.Nawiasem punktow bedzie od groma a kable (tv alarm prad telefon internet)beda w suficie podwieszanym i sciankach gipsowych na stalowym ruszcie -pow domu 330 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 02.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 To rzeczywiscie zmienia troche postac rzeczy. Tym razem juz bez ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 10.04.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam Czy cena za robociznę - rozdzielnia 30 za "pole" czyli 3F - 3 pola przy sporej instalacji jest srednia, niska, ok ? Rozdzielnie robione przy okazji robienia 50% instalacji oswietleniowo-siłowej . Czy w cenie tzw punktu macie pomiary, nadzór Kierownika robót elektrycznych do odbioru ? U mnie chca 1000 za pomiary i 1000 za "nadzór". pozdrawiamZonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 13.04.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Interesuje mnie o jakich pomiarach ciągle mówicie . Czy po zakończeniu pracy przez elektryka przed otynkowaniem ścian, przed białym montażem często przed docelowym przyłączem oczekujecie kwitka ,że wasza instalacja nadaje się do eksploatacji i może zostać włączona pod napiecie. Do tego protokół z pomiarów impedancji pętli zwarcia???? . Bo ciągle sprawa rozbija się o pomiary tylko co to za pomiary????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 13.04.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 http://www.forumsep.pl/viewtopic.php?t=39 spokojnej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 13.04.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Jak wygląda protokół to ja wiem. Chciałbym sie jedynie dowiedzieć czym dla inwestora budynku mieszkalnego są takie pomiary. Mam wrażenie ,że oczymś innym myśliciew acos innego dostajecie a bynajmniej powinniście dosać. Tak jak dzielicie się ceną ile za punkt tak pochwalcie się jakie u kogo pomiary były robione bo pojawiły się już ceny z rozbiciem na robocizne , materiały i pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwotny 24.04.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dostałem wycenę od elektryka i nie do końca ją rozumiem. Zawsze wydawało mi się że tą robotę wycenia się od punktu i to wszystko ( oprócz skrzynki ), a tu pojawiły mi się pozycje typu: WLZ, zasilania obwodów???? Jak to jest i co oznaczają te pozycje. I jak jest liczona brama, domofon i oświetlenie terenu , za punkt czy inaczej, bo mi policzono za tzw kpl. ( 250 pln, 250 PLN i 450 PLN ), oczywiście te rzeczy sa tylko wyprowadzone z domu. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 26.04.2008 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Podziel wyżej wymienioną należność przez liczbę określonych przez ciebie punktów i dostaniesz cenę za punkt i dalej będziecie się licytować kto ma bardziej tandetną i prymitywna instalację czyli kto wydał mniej na punkt. Ciekawe czemu takich zawodów nie organizuje się w innych dziedzinach tak np przy kupnie samochodu. Każdy kto wydałby na niego mniej powinien być bardziej szczęśliwy i dumny z siebie. A może tak jest. Już gdzieś pisałem ,że mam do zbycia Golfa za 2600.. Mało kto przebije taką okazję. I zawsze można się będzie pochwalić dobrym nosem do interesów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.04.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Podziel wyżej wymienioną należność przez liczbę określonych przez ciebie punktów i dostaniesz cenę za punkt i dalej będziecie się licytować kto ma bardziej tandetną i prymitywna instalację czyli kto wydał mniej na punkt. Ciekawe czemu takich zawodów nie organizuje się w innych dziedzinach tak np przy kupnie samochodu. Każdy kto wydałby na niego mniej powinien być bardziej szczęśliwy i dumny z siebie. A może tak jest. Już gdzieś pisałem ,że mam do zbycia Golfa za 2600.. Mało kto przebije taką okazję. I zawsze można się będzie pochwalić dobrym nosem do interesów . szczera prawda, chyba zbyt nisko go cenisz, moze jako unikat za 26 tyś?, wyzej opisana sytuacja zachowań, staje się obecnie tzw standartem....a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 26.04.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 30-50 pln to reguła zawsze wszystko zalezy od ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 26.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 No to albo reguła, albo "zależy od". Zdecyduj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.04.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 No to albo reguła, albo "zależy od". Zdecyduj się. a moze to reguła zalezna od. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 04.05.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 W Bielsku-Bialej powiedzieli mi ze pradu wogole nie podlaczaja w tym roku bo nie maja na to pieniedzy - slup stoi 15 cm od dzialki... wiec o jakich kosztach mowa? zastanawiam sie czy robic instalacje juz teraz czy czekac do przyszlego roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts