Domil2 07.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Szukałam podobnego watku na forum, ale jakoś nie udało mi się znalezć. Proszę o poradę, czy najpierw pomalować ściany, czy najpierw położyc parkiet i go polakierować? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi osobom chcącym mi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.01.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Najpierw ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.01.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 ".... ale to juz było, i nie wróci wiecej ....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.01.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 http://forum.muratordom.pl/co-pierwsze-parkiet-czy-malowanie-scian,t120310.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 07.01.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A nie bedą pozniej smierdziały lakierem? Bo slyszalam, ze pomalowana ściana pochłonia zapach i on się pozniej długo utrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Lakier poliuretanowy wysycha poprzez odparowanie rozpuszczalnika. Dlatego optymalnie jak nie jest za aimno i za ciepło bo trzeba WIETRZYĆ, WIETRZYĆ i jeszcze raz WIETRZYĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A nie bedą pozniej smierdziały lakierem? Bo slyszalam, ze pomalowana ściana pochłonia zapach i on się pozniej długo utrzymuje. a niepomalowana nie pochlonie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 07.01.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 OK. dziękuję za szybką reakcję, a szczegolnie Tobie Tokas za link. Super, już wszystko wiem. bardzo wam dziękuję kochani i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiliaga 07.01.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Ja bym najpierw cyklinował, później ściany. Końcowe cyklinowanie to pył w zasadzie i najdzie Ci w pory ścian. Zawsze możesz je umyć przed ostatecznym malowaniem. Jak pomalujesz ostatecznie i później umyjesz to nie będziesz miał już tak fajnie Jak będziesz lakierował to uważaj na otwieranie okien w malowanym pomieszczeniu (trzeba zabezpieczyć jakoś lub otworzyć gdzieś indziej) - wpuścisz kurz z zewnątrz, przyklei się do lakieru i jak będziesz patrzył na podłogę później to nic poza nim nie będziesz widział 'Wchłanianie zapachu przez ściany' to chyba nie jest problem, zwykle po kilku zapach dniach ustępuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts