Mithos 08.01.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Mam caly domek wylozony plytami regipsowymi... Nie pytam o usuniecie pekniec z pomiedzy nich bo ponoc to tylko zawodowcy potrafia ale chcialem zapytac o taka rzecz. W niektorych miejscach odpada mi tynk od tego regipsu - a przynajmniej tak to wyglada... Male ubytki szpachlowalem ale takich duzych platow sie nie bardzo da - jest moze cos takiego dostepne jak tynk do regipsow? Jak zawsze dzieki za pomoc forumowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.01.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 czy coś jest za tymi regipsami? czy przyklejane do muru? bardzo są stare, te regipsy? czy dom jest/był ogrzewany zimą? o ile wiem, specjalnego tynku do płyt g-k nie ma, są masy szpachlowe, niektórzy nakładają po całości, niektórzy tynkują z siatką... ale nie można kłaść szpachli czy tynku na niestabilne podłoże...Zadaj to pytanie w Wymianie doświadczeń, tam więcej forumowiczów zagląda, tylko podaj więcej konkretów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogabas 13.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Po pierwsze to pęknięć nie powinno być, po drugie jeśli odchodzi dużymi płatami to jest coś z wilgotnością lub przemarzaniem ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts