odaro 03.10.2009 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Problem rozwiązania wentylacji w koszach , nad oknami , kominami itp zachowam dla siebie... pozdrawiam A czemu tak jak od pewnego czasy kombinuje właśnie jak zrobić wentylację w połaci przeciętej przez okno połaciowe lub komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 04.10.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 tak jak pisał Andrzej Wilhemi trudno jest uczyć wszystkich za darmo, tym bardziej ,że do niektórych rzeczy dochodzi się po latach ciężkiej pracy. Więc dlaczego tajniki i owoce pracy mają być zdradzane na forum...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 04.10.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 to nie pisz na ten temat zamiast snuć bzdety. Rób swoją robotę i doświadczenia zabierz do św. Piotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 04.10.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 to nie pisz na ten temat zamiast snuć bzdety. Rób swoją robotę i doświadczenia zabierz do św. Piotra Otóż to jak chcesz się wylansować na tym forum albo chciałeś się popisywać to obrałeś złą drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 04.10.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 tak jak pisał Andrzej Wilhemi trudno jest uczyć wszystkich za darmo Gdzie to napisał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 04.10.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Jakbyś nie zauważył w jednej kwestii tego tematu podpowiedziałem, ty nie masz nic do powiedzenia jeśli chodzi o pierwszy post więc czep się druta...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 04.10.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Drogi odaro co to znaczy wylansować się na forum? Jakie korzyści można mieć z takiego lansu? To może podpowiesz jaką drogę wybrać?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 04.10.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 to nie pisz na ten temat zamiast snuć bzdety. Rób swoją robotę i doświadczenia zabierz do św. Piotra nie bulwersuj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 04.10.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 przecież pawiepiuro napisał jak rozwiązuje wszelkie problemu - siekierą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 04.10.2009 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Jakbyś nie zauważył w jednej kwestii tego tematu podpowiedziałem, ty nie masz nic do powiedzenia jeśli chodzi o pierwszy post więc czep się druta... pozdrawiam Czy mógłbyś się nie zachowywać wulgarnie i nie kulturalnie w moim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Pe 09.10.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ludzie trochę przyzwoitości - koledzy radzący mają rację - wiedza kosztuje. otrzymaliście pomoc - nawet jeśli nie wyczerpuje ona tematu od deski do deski (okapowej ) z samych pytających forum nie będzie... ze swojej strony dziękuję Andrzejowi i awieuro za porady i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 09.10.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ludzie trochę przyzwoitości - koledzy radzący mają rację - wiedza kosztuje. Jeżeli ktoś nie chcę się to po co się popisuje na forum jako autoreklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 09.10.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 że niby kto się reklamuje na forum? ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 09.10.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 że niby kto się reklamuje na forum? ja? to po co się udzielasz jak się nie chcesz udzielać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 10.10.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 mogę się jednocześnie udzielać i nie. Moja sprawa co robię. Czy udzielam się w 100% czy 50% to też moja sprawa.Nic Ci do tego...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 10.10.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Drogi mattdl przelrzałem twoje posty i doszedłem do następującego wniosku:moje posty w ilości 10 biją na głowę twoje 300 w sensie pomocy, porady, wniosków. Proponuję zakończyć tą dyskusję i niek każdy robi na co ma ochotę w danym momencie.Pozdrawiam prawdziwych doradców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.11.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Opadły emocje po ostatnich wpisach to może wrócimy do merytorycznych pytań. Jak wentylować ten fragment połaci gdzie jest wstawione okno połaciowe. Czy nawiercenie np. 3 dziur fi 20 pod oknem i nad oknem wystarczy? Czy trzeba wiercić obydwie krokwie czy tylko jedną stronę? Jakie macie na to sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.11.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 po co wiercić w krokwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.11.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 po co wiercić w krokwiach? A jak inaczej zapewnić przepływ powietrza w przestrzeni między dwoma krokwiami przeciętej przez okno połaciowe. Sytuacja dotyczy dachu zadeskowanego z szczeliną 4cm między wełną a deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwo 06.11.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Witam.Panowie i Panie dach deskowany ma to do siebie ze deski przybijamy z 3 mm przerwami wiec przeplyw powietrza jest bardzo dobry.Jesli do deskowania urzywamy desek 150x15mm a wasza krokiew jest 4500mm dluga to macie 1080mm2 wentylacji poziomej miedzy kazdymi krokwiami ,wystarczy zapewnoc wentylacje dolnom (przy okapie lub w 3 warstwie dachowek od dolu) i wentylacje gorna (przy kalenicy lub w 3 warstwie dachowek od gory). O wety dachowe pytajcie producentow dachowek wiekszosc firm produkuje wety dachowe wygladajace jak dana dachowka .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts