mario1976 08.01.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czecho, mam szybkie pytanie. Musze troche porzeźbić z dociepleniem budynku w okoliach dachu tarasowego (dokładnie pod). Nie będę opisywał bo jakoś budowlanka lepiej na zdjęciach wychodzi niż w opisach, a nie mogę wkleić fotki . Pytanie jest takie: Czy do deski lub płyty OSB styropian (15cm) klei się na zwykły klej taki jak do połączeń styropian + mur czy są jakies inne metody aby to połączyć. Mam taki niewielki trójkącik do docieplenia i musi być tam deska lub OSB i na to styro, siatka i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.01.2008 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Kurcze nikt nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 12.01.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 daj same "talerzyki" przykręcane długimi drewnowkrętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 klei się bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.01.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 I czasami odpada bez problemu. Tylko mocowanie mechaniczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 12.01.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Musisz kotwić mechanicznie. Przykleić możesz na klej polimerowy (nie ma prawa odpaść), aczkolwiek napewno nie będzie to tanie rozwiązanie. Pamiętaj też o tym, że płyta musi być naprawdę sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.01.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 I czasami odpada bez problemu. Tylko mocowanie mechaniczne. Pozdrawiam. Andrew, perke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.01.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Drewno i styropian = własna hodowla myszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 13.01.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Pomyśl zanim coś napiszesz. Wszyscy będą Ci wdzięczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.01.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Pomyśl zanim coś napiszesz. Wszyscy będą Ci wdzięczni. Myśle i dlatego do docieplania drewnianych budynków nie stosuje się styropianu. Jeżeli ma być na tm tynk to proponuję kupić kawałek specjalnej wełny mineralnej. kakaowy przeczytaj, a potem pisz.......... będzie łatwiej i to wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 13.01.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ale co do tematu ma Twoja absurdalna uwaga o myszach? Wiem, że stosuje sie wełne, ale styropian też da się przykleić do drewna i żadnych gryzoni tam nie będzie. Gdyby miały być, to w wełnie również by się pojawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.01.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ale co do tematu ma Twoja absurdalna uwaga o myszach? Wiem, że stosuje sie wełne, ale styropian też da się przykleić do drewna i żadnych gryzoni tam nie będzie. Gdyby miały być, to w wełnie również by się pojawiły. O i tu drogi kakaowy Twoja wszechwiedza sie kończy. W styropianie myszy sobie gniazdka robią - bo jest im tak samo cipeło jak ludziom. Niestety jeżeli chodzi o wełnę to już nie jest tak łatwo ząbkami i pazurkami ją skrobać. A przy tym strasznie grydzie w drogach oddechowych. Nie pisałem tego z przekorą, tylk pisałem co się w przypadku takich zastosowań dzieje. Dlatego proponowałbym zmienić ton i czasami słuchać (w wolnym czasie doczytać albo nabyć troche praktyki), a nie klepać bez sensu w klawiaturę. Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 13.01.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Wybacz, ale to nie ja pisałem o gniazdach myszy 3 metry nad ziemią A co do tego, że myszy nie lubią wełny, to mylisz się - bo widziałem na własne oczy, że w krótkim czasie może się tam wprowadzić na dłużej kilka sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.01.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 A widziałeś gniazda myszy na poddaszach?? Nie to widocznie mało w życiu widziałeś? A widziałeś korytarze wydrążone przez nie w styropianie? Też nie? To proponuję proste doświadczenie... weź arkusz styropianu i potnij go na paski ostrym nożem - po skończeniu, nóż nadal będzie ostry. To samo zrób z wełną i zobaczysz co się z nożem stanie i jak będzie wyglądać ostrze noża. A jeżeli w to nie wieżysz to proponuję ugryźć jednego i drugiego i wtedy poczujesz róźnicę! Jest to mój ostatni post w tym temacie bo dyskusja z Tobą jest w ogóle bezprzedmiotowa. Wydaje mi się, że działasz wedle zasady - nie znam sie na niczym, a i tak wiem wszystko lepiej aha mysz też potrafi iść po belce do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 13.01.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Widziałem gniazda myszy na poddaszach i widziałem co robią ze styropianem, ale nadal twierdze, ze nie zrobia gniazd w styropianie przyklejonym na sciane kilka metrow nad ziemia. Z prostego powodu - w domu moga znalesc cala mase lepszych miejsc. Co do Twoich odczuc - masz racje, wydaje Ci sie Ja po prostu dziele sie swoimi watpliwosciami, nie odbieraj tego jako atak na Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 13.01.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 O jakich myszach prawicie? Wysokogórskich, polnych, czy latających batmankach Zadziorne z Was koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 13.01.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 O białych myszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy.76 13.01.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 klej +wkręty z dużymi podkładkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.01.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 dechy zostaw w spokoju - zastosuj OSB3 klejenie klejem dyspersyjnym jako mocowanie pomocnicze przy montażupodstawowe to mocowanie mechaniczne przez talerzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 13.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 OSB zagruntowałem Atlasem i przykleiłem styro klejem do styropianu.Na koniec obcięte kołki na długie czarne wkręty i siatkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts