ZbyszekW 19.08.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Witam! Mam następujący problem Kupiłem od gminy działkę bud. z zobowiązaniem gminy do doprowadzenia przyłącza elektrycznego do granicy z czego się wywiązała oraz opłaciła opłatę przyłączeniową (120 zł/kW) Gdy przyszło do zakładania licznika ZE stwierdził, że muszę zapłacić jeszcze raz za przydział mocy ponieważ warunki techniczne wygasły w kwietniu i mają prawo do naliczenia opłaty. Budowa sieci opóźniła się o 1/2 roku z winy ZE - miała skończyć się w październiku 2002, skończyła się w lutym 2003. Czy to prawda, ze w tej sytuacji muszę płacić jeszcze raz ? Do kogo mogę się zwrócić w tej sprawie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.08.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Pewnie nie musisz.... http://info.onet.pl/28e Ale kto to za nimi dojdzie... PowodzeniaRYDZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 20.08.2003 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Z tego co mi wiadomo , to warunki wszelkiego rodzaju traciły ważność w oznaczonym w nich terminie jeśli w międzyczasie nie było wydane pozwolenie na budowę. Jeśli inwestor uzyskał pozwolenie na budowę na podstawie tych warunków, to tracą one ważność z dniem utraty ważności pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts