zbigu 19.08.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Witam serdecznie. noo mam mały problem bo jeden znajomy stara sie mnie uświadomić, że jeżeli działka jest poniżej jakiegoś metrażu to nie ma statutu działki budowlanej i nie można tam postawić domu mieszkalnego (ma sie rozumieć że z zachowanymi przepisowymi odstępami od płota) czy jest to prawda ? czy nie mogę kupić działki (tak strzelam teraz) 300 m i postawić tam domek ??? i jeżeli tak jest to czy jest to uzależnione od gminy i inkszych jedynych słusznych władz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 19.08.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 zależy do jakiej zabudowy jest przeznaczona działka - jednorodzinnej, szeregowej? W szeregowej może być mniejsza bo budynek stoi tuż przy granicy (obu granicach działki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 19.08.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Są jeszcze otuliny rezerwatów i różniastych parków i wtedy mogą istnieć ograniczenia co do wielkości. Tu gdzie my mieszkamy nie można wybudować domu na działce mniejszej niż 1500 m, nie może być wyższy niż bodajże 10m i teren zabudowany nie może zajmować więcej niż 25% powierzchni biologicznie czynnej. To jest napisane w warunkach zabudowy. Majaczy mi się, że kiedyś można było budować dom wolnostojący jeśli działka miała co najmniej 600m, ale nie śledzę tego i zupełnie nie wiem, jak jest teraz. Oczywiście niektóre metry powinny być kwadratowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigu 20.08.2003 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Tu gdzie my mieszkamy nie można wybudować domu na działce mniejszej niż 1500 m, nie może być wyższy niż bodajże 10m i teren zabudowany nie może zajmować więcej niż 25% powierzchni biologicznie czynnej. To jest napisane w warunkach zabudowy. Majaczy mi się, że kiedyś można było budować dom wolnostojący jeśli działka miała co najmniej 600m ... Więc szukając taniej małej działki muszę najpierw zorientować się w opowiednich urzędach czy jest taka mozliowść a następnie dopiero wtedy zacząć poszukiwania malutkiej działki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 20.08.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 minimalna powierzchnia działki aby można było ją zabudować powinna być określona w planie zagospodarowania w zależności od funkcji terenu przewidzianej w planie. Musisz pójść i popytać się w gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 20.08.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Przyznam szczerze, że nie zastanawiałam się nad tym, kupując działkę. Mam malutką działkę 500 m2 i buduję na niej domek wolnostojący. Nie było z tym żadnych problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 20.08.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Przyznam szczerze, że nie zastanawiałam się nad tym, kupując działkę. Mam malutką działkę 500 m2 i buduję na niej domek wolnostojący. Nie było z tym żadnych problemów... Wszystko zależy od WZiZT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts