Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszego Słoneczka z podwojnym garażem

Recommended Posts

Michant , dylematy decyzyjne będziesz miał na każdym etapie. Ja żałuję ,że nie ocieplałam fundamentów na zewnątrz. Zaufałam firmie , sądząc ,że wie co robi. Firma ociepliła ścianki fundamentów od wewnątrz. Mam tylko nadzieję ,że za kilka lat nie będę musiała odkopywać i docieplać.

A co z kredytem, w mediach jakoś ciszej na temat kryzysu. Chyba idzie ku lepszemu :p

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Michant , A co z kredytem, w mediach jakoś ciszej na temat kryzysu. Chyba idzie ku lepszemu :p

W grudniu chcemy zrobic ponowny przegląd banków. Faktycznie troszke popuściło, ale nadal banki we frankach narazie boja się udzielac. Jesli trzeba bedzie czekamy do wiosny. Mam jednak nadzieje ze stanie sie to szybciej :wink:

Ciaszka Plac boju ?? Narazie to to jest pobojowisko. Nie zdążyłem przed sniegiem rozplantować piach w środku fundamentów, który został przywieziony dlatego wygalda to strasznie. Ale udało mnie sie wproawadzic do budynku wode i kanalizacje. Zdjecia wstawie do dziennika to sama zobaczysz i inni zreszta tez.

• 3 weeks później...

:lol: :lol: :lol: a ja dzisiaj z życzeniami :p

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia

Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,

Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,

A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.

Świąt dających radość i odpoczynek,

oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten,

co właśnie mija.

Ciaszka

http://animowane-gify.ceneos.info/pliki/okazje_swieta/boze_narodzenie/1/2007020411581256.gif

to ja życzę wam wszystkim budującym: kulturalnych i rzetelnych wykonawców, tanich materiałów budowlanych oraz budowy jak po przysłowiowym maśle. Dla tych co już mieszkają życzę spokoju i niskich rat a wszystkim masę zdrowia, dobrej pracy i spełnienia marzeń w tym Nowym Roku 2009

http://www.traveliada.pl/path/40245/fajerwerki.jpg

• 1 month później...

jesli chodzi o kredyt przestalem sledzic to co sie dzieje w poszczegolnych bankach.Oatanio bylsimy u doradcy fiansnowego. W nastepnym tygodniu mamy zlozyc wniosek do banku za jego posrednictwem. Po 2 godzinnej rozmowie przekanał nas aby wziasc kredyt w PLN. Moze przekonała to za duze słowa po prostu utwierdził.

Jesli chodzi o banki to naprawde od listoapda zmienilo sie bardzo duzo. Banki troche ochlonely chca rozmawiac z klientami o wszelkich formach kredytowania. W listopadzie widac bylo ze sie boja. Teraz ochłonęły ale zaostrzyły warunki. Dokumenty dotyczace nieruchomosci zaswiadczenia o zarobkach bardziej szczegółowe a co jeszc wymysla zobaczymy bo o tych wiem juz teraz.

Czekamy wiec do nastepnego tygodnie a dalej to juz decyzja banku. O kolejnych korkach poinformuje

• 1 month później...

To prawda , ostatnie miesiące ostro zamieszały w relacjach z bankami .

Reklamy w TV i wstępne rozmowy z doradcami dają złudzenie dostępności i otwartości na potrzeby i negocjacje. Inaczej rzecz się ma jak się zaczyna rozmawiać o konkretach . Najważniejsze ,że możecie iść do przodu.

Własnymi siłami można dużo zrobić .

Jeszcze chwila i banki ponownie zaczną się zabiegać o klienta.

Trzymam kciuki :p

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Super Wam idzie. Na tym etapie postęp prac bardzo widać. Jak w powiedzeniu "płaci się reklamówką pieniędzy towar przywożą ciężarówką, przy wykończeniu płaci się ciężarówką pieniędzy a towar przywożony jest w reklamówce". Każdy etap cieszy. Przy wykończeniu sam włożyłem w nasze słoneczko bardzo dużo pracy a jeszcze troszkę zostało ale na szczęście tylko na zewnątrz. Jeszcze nie wierzymy, że mieszkamy. Staramy się cieszyć każdą chwilą spędzoną w naszym domku. Dlatego chodzimy spać bardzo późno ! Życzę Wam dużo zadowolenia z budowy. Nie ma co się załamywać małymi niepowodzeniami. Jeśli są to najlepszym lekarstwem to spotkanie z przyjaciółmi na "małym co nie co :evil: : i zaraz jest lepiej ! Trzyma kciuki i będę Wam kibicował !