Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepsze imię dla waszego zwierzaka?

Dj-Rako

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ps. mialam tez kiedys złotą rybkę (przezyla niestety 3 dni bo ja niechcacy zamordowalam :oops: wymieniajac cala wode (i w dodatku chyba za zimną) w akwarium :-? czego nie wolno robic, o czym nie wiedzialam bo byla to moja pierwsza (i zapewne ostatnia) w zyciu rybka :roll:

przez te 3 dni nosila dumne imie Porfiriusz :roll: :wink:

dla owczarków podhalańskich : Baca, Juhas

ze względu że mój podhalan to suczka jest Luna

kot Gustaw zwany Guciem oczywiście

były też koty : Botula i Zuziek

Psy : Jazz i Kena

w latach 80 moja sąsiadka dostała od znajomych na przechowanie psa o wdzięcznym imieniu Bimber. Woła więc go wieczorem na spacerze : " Bimber, bimber " podchodzi do niej facet i pyta : " Pani kupuje czy sprzedaje ? " :lol:

kiedy braliśmy kundelka zapowiadał się na malutkiego pieseczka moje malutkie dziecko nazwało je MUTI synowie znajomych rozszyfrowali to jako zdrobnienie od MUTANT. Z maleńkiego słodkiego piesiaczka wyrosło ostre bydle no mutant jakiś :wink:

trzeba więc uważać jakie imię dajemy psu :wink:

mamy jeszcze psa KORADO

i kiciusię PIĘKNĄ (miał być jeszcze BESTIA ,ale z powyższych powodów się poddałam :lol: zresztą PIĘKNA i za BESTIĘ robi :D

moi rodzice mieli kiedyś sukę Gabryśkę zdrobniale Gabi albo Gabryś

zawsze obszczekiwała sąsiada wracającego po paru głębszych

sąsiad zgłosił na policję że rodzice szczują go psem :o

przyjechał bardzo miły policjant obejrzał psa , zdziwił się trochę, a potem doszliśmy do wniosku że kiedy wołamy Gabi on słyszy zabij

a kiedy wołamy Gabryś on słyszy zagryź :lol:

matka dtrektorka - boskie... :lol: :lol: :lol:

sunia/mieszaniec: ponoć malamuta i wilczura/ o imieniu Sonia (na początku nie wiedzieliśmy jak ją nazwać, więc wołaliśmy sunia i żeby już jej nie mieszać w głowie została Sonią)

pies/mieszaniec wielorasowy :o przy dużej wyobraźni można dopatrzyć się wyrośniętego jamnika długowłosego :roll: /czarny - ponieważ jest czarny i jakoś trzeba było o nim mówić jak się do nas przykleił, to tak jakoś rzuciłam i zostało imię i pies :p

kot w typie persa o dumnym imieniu Nelson - jedyne imię które było świadomie wybrane, to był pierwszy nasz zwierz w domu 8)

kotka - miała być mimi, ale ostatecznie wołamy na nią miśka, córcia w przypływie czułości nazywa ją słońcem lub skunksem :o

Zielonooka skąd żeś wytrzasnęła takie cudowne imię dla rybki (Porfiriusz) ? :D :D hehehe

]

juz nie pamietam :) chyba szukalam czegos na P. (bo sama Paulina jestem ) - i tak wpadlo w oko :)

niestety biedak cieszyl sie krotko tym imieniem a ja do dzisiaj mam lekkie wyrzuty sumienia :-?

U nas zawsze jedna logika tj.: asmtaffka = Asta, sznaucer = Szacer, jamnikowaty stwór = Jamka, mieszaniec bernardyna = Berni, mieszaniec kaukaza = Kuq, mieszaniec podhalana = Halek, pudel = Nudel a jak to psie nie było widać podobieństwa do żadnej rasy to zawsze Pikuś, Miluś, Topiś a suczki Perełka, Kropeczka, Żabka. Wyjątkiem była rotka Bossa ale z takim imieniem do nas przyszła oraz spaniel Cezar , tez już miał imię. To tak po krótce moje psy od dzieciństwa do chwili obecnej, jeszcze była Gryzelda, mała bardzo nerwowa przez to agresywna suczka i bullowata Lorka , która miała wylądować w schronie też już z imieniem przyszła.