Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepsze imię dla waszego zwierzaka?

Dj-Rako

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja ś.p. szczurzyca nazywała się Zuzia :wink: ... urodziła 13 ślicznych szczurków ponieważ nie wiedziałam, że w momencie zakupu była już zaciążona :roll: .... błagałam na kolanach i ze łzami w oczach jak oddawałam małe w sklepie żeby trafiły do dobrych domów :lol:

mój ś.p. kot nazywał się Banderas ...obecnego kota na wsi u mojej mamy nazwałam Antonio...żeby było sprawiedliwie :lol:

moje ryby nazywają się:

skalary to Sid i Nancy,

gurami całujące to Chestery

samiec pielęgniczki kakadu to Dżolero...a jego samice to harem :wink:

sum indyjski to Kiler

pozostałe nazywają się zdrobniale od nazw, np:

glonojady to Glusie

duch amazoński do duszek...itd...itp...

mój pies to Fiduś, ale pełne imię brzmi z założenia "Fido Dido Hopsasa" ...choć mój tato mówi na niego " jastrzębski pies sępiąco-szczekajcy" lub "szczekacz pospolity" :wink:

no i jak wspomniałam wcześniej , są jeszcze świnki morskie w moim biurze Gutek i Maniek

jestem "zwierzara" więc zwierzaków przewinęło się mnóstwo przez moje życie... czasu by brakło coby wymieniać :wink:

• 2 weeks później...

Do nas kilka dni temu przyplątał się mały kotek i chyba już zostanie jako adoptowany :-), nazwaliśmy go (a raczej ją - choć 100% pewności jeszcze nie mamy) FECIA (zdrobnienie od fetyszystka :-D - bo uwielbia obgryzać i oblizywać nam stopy, lizać kapcie i siedzieć najlepiej głową w kapciu). Mój kochany chciał ją nazwać DESTRUKTORKA (ale nie mogliśmy przyjąć żadnego ludzkiego zdrobnienia) :-D

drugi kot nazywa się SZELMA - jak był mały strasznie rozrabiał.

poprzdni kot ś.p. nazywał się ZEZIK (zezol) - miał zeza :-D

pies wabi sie MAŁA, jej córka MIMI, a syn MOMO :-D

U mnie były jeszcze, były ... bo już odeszły :cry:

Królik - Dropsik

Pies - Miki , Dżeki , Isia , Pimpek

Papużki faliste - Denis , Denicha , Denisia , Filipek , Bartuś , było ich wszystkich 13

na raz wiec nie wszystkie miały imiona ,

Kawka - Benek

Rybka Bojownik -blue

:roll: to chyba wszystkie jakie pamiętam , szkoda że ich już nie ma :(

Nasz pies nazywa się Big Hunter, wołamy na niego Hunter. Pamiętam jak jechaliśmy po tego gałgana, całą drogę (3 godziny), zastanawialiśmy się jak go nazwiemy, bo decyzja o zakupie była dość spontaniczna, ale przemyślana. Jak dojechaliśmy na miejsce i powiedzieliśmy, że nie wiemy jak go nazwać, Pani zrobiła wielkie oczy i stwierdziła: "ale on już się nazywa"", dodam, że był szczeniakiem. No dobra. Big, to on faktycznie jest, jak stoi na dwóch łapach, jest wyższy ode mnie (no, ja nie za wysoka), ale z tym łowiectwem, to przesadziła :-? , poluje głównie na kiełbasę, choć seter irlandzki, to pies myśliwski :D

• 1 month później...

sunia ( byla ze mna 14 lat :cry: ) - IGA

sunia ( wariatka :lol: ze schroniska w Jeleniej Gorze ) - INA

sunia ( slodka brzydula ze schroniska w Lublinie ) - ISIA

sunia ( bez tylnej lapki - ze schroniska w Krakowie ) - POLA

sunia ( bez przedniej lapki - owczarek niemiecki ze schroniska w Jeleniej Gorze ) - KASIA

kotka ( malenstwo z Gliwic ) - ZUZIA

kotka ( ze schroniska w Zywcu ) - BUNIA

golabek ( golebica ? ) - znaleziony ranny - KLEMENS ( KLEMENTYNKA ? )

sunia ( byla ze mna 14 lat :cry: ) - IGA

sunia ( wariatka :lol: ze schroniska w Jeleniej Gorze ) - INA

sunia ( slodka brzydula ze schroniska w Lublinie ) - ISIA

sunia ( bez tylnej lapki - ze schroniska w Krakowie ) - POLA

sunia ( bez przedniej lapki - owczarek niemiecki ze schroniska w Jeleniej Gorze ) - KASIA

kotka ( malenstwo z Gliwic ) - ZUZIA

kotka ( ze schroniska w Zywcu ) - BUNIA

golabek ( golebica ? ) - znaleziony ranny - KLEMENS ( KLEMENTYNKA ? )

Imiona bardzo ładne ale...jeszcze fajniejsza ich pani ktora tyle kocic, psich ( i golebich) bidulkow do siebie przygarnela.:)

Pozdrawiam Cie zuziu bardzo serdecznie i trzymam kciuki zeby sie twoja gromada zdrowo chowała :)

Moje ogony:

- kaukaz Borys (pierwszy nabytek przytargany przez męża)

- "wyżełka" niskopodwoziowa :lol: Wega (wzięta od człowieka, który przygarnął błąkającą się wyżlicę i okazało się, że przychówek w drodze :roll: )

- niby terier Viki (przybłęda tegoroczna)

no i nasze wspaniałe kocice (do wyboru do koloru i charakteru 8), wg. wieku):

Fila, Fizia i Fiona