Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepsze imię dla waszego zwierzaka?

Dj-Rako

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja sunia miala na imie Kora. Niestety odeszla do psiego raju. Podobnie kot mojego meza - Sherman. Gdybym teraz miala kotke nazwalabym ja Nirvana. W mojej klatce mieszkaja trzy psy: chihuahua - Krecik, Labrador - Prezes i Mastiff - Swirek. Moj znajomy ma dwa psy - Fuck i Off...

Znam tez suczke o wdziecznym imieniu Szmata. Moja szwagierka miala wyzla Bimbra, teraz ma wilczura Jaggera. Inne psy w rodzinie maja imiona dosc klasycznie psie (Kuba, Gapa, Gucio).

• 3 weeks później...
Moje kotki - Misia i Tusia vel Tunia

Kocurek - Mikesz (Mikeszek)

I jeszcze pies - Jager (Dżager) ;)

Kiedyś była jeszcze kotka Perła i pies Murzyn - a to dlatego, że był cały czarny ;)

Natomiast w mojej rodzinie są jeszcze inne koty - Tequila (Tekla), Bimber i psiaki Astor (Gustaw) i Hugo :lol:

Moze mamy ta sama rodzine? Bimber, Dzager...

A ten Murzyn to chyba byl Afroamerykanin :wink:

a mój zwierzak nazywa sie bardzo pospolicie CIAPEK - jak wiele innych Ciapków na podwórku, tylko,że to królik :-)

jessssu, miałam kiedyś narzyczonego, co to miał ksywę Ciapek :D

Od niedawna mam psa, Pana psa, wabi się KODA, jak niedźwiedź z bajki Mój brat niedźwiedź. I wygląda jak niedźwiedź. :D

• 2 weeks później...

Pierwszy jamniczek, był u nas krótko - ATOS

Sznaucer minuaturka, był ciężko chory - AXEL (na drugie miał BOB)

Moja obecna suczka sznaucer miniaturka - SHERRY (na drugie ma KOMANDOS, tak ją mój małż przezywa po długich wyprawach - jest niezmordowana w zabawie). Mąż się wcześniej upierał, żeby była CHELSEA :wink:

Obecnie:

- suka Berenika (berneńczyk)

W zeszłym roku odeszły: :cry:

- Gaja (kudłata, wilkopodobna)

- Koka (rotka)

Pięć lat temu odeszła :cry:

- Hera (rotka)

Kiedyś był

- kot Feluś

- złota welonka Wandzia

- czarne welonki Jacuś i Agatka

- owczarek niemiecki Azor

- owczarkopodobna Guta

- owczarkopodobny Brutus

Obecnie:

Sunia leonbergerka - Atena vel Emi (przyszła z imionami)

Kotki - Carmen (piękna) i Miśka (bestia) zwane też Futrami

Prośki - Punia (ona) i Sara (on, ale kupowaliśmy go jako oną) oraz trzy bezimienne z powodu płci nieoznaczonej trzydniowe prosiaczki (nieplanowany efekt "zmiany płci" Sary)

Niegdyś:

Sunia - Sabina zwana Sabą

Koty - Gryzelda (nigdy nie dawajcie takich imion kotom!!! - charakter im się dostosowuje do imienia!), Ptyś i Balbina (rodzeństwo z piwnicy), Kiczorka (bo z gór).

Myszka japońska - Wniesia (oraz bezimienny przychówek).

Chomiki - Puszek (mój z czasów dzieciństwa), były jeszcze dwa zabrane ze szkoły, ale zapomniałam ich imion (dzieci pewnie pamiętają).

Myszoskoczki: Tunia i Myszorkor (oraz ich liczne bezimienne potomstwo), Łatek, dwóch imion zapomniałam :oops:

Liczne rybki - w większości bezimienne.

Krótko (przekazane):

Koty - Szczebel (brat Kiczorki, urodzeni u podnóża góry Szczebel) nazwany przez nowych właścicieli Łatkiem, Centuś (zwany początkowo Luzakiem ze względu na charakter).

Zostały u rodziców:

Koty - Witek (pojawił się w imieniny Witolda), Kuba, Pafnucy (wszystkie znajdy).

• 1 month później...