Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Our House (M31 Nasz Dom)

Ushi

Recommended Posts

Witam Świątecznie, jak tam Wasze brzuchy?

Tlobo, co do architekta to ogólnie jest w porządku, jedynie z różnych powodów jego adaptowanie przedłużyło się z obiecanych 2 tygodni do miesiąca. W sumie cztery tygodnie to dużo czasu gdy się człowiekowi śpieszy, ale akurat nałożyły się jemu (i nam :o ) dwie przypadkowe sprawy z takich, co chodzą po ludziach. Więcej info ewentualnie na priv - dodam tylko że architekt jest z Rudy Śląskiej.

Projekt M44 bardzo przyjemny i funkcjonalny, pasowałby również do naszych założeń i gustów. A jeśli chodzi o to czy się budować czy nie to ja byłbym za budowaniem, ale to zależy już od Was.

Teraz sobie siedzę, lenię się i wypatruję wiosny...

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam :D

Staram się przygotować co się da do rozpoczęcia budowy, w końcu dogadać się z kierownikiem budowy i inspektorem nadzoru, no i oczywiście zgłosić rozpoczęcie budowy w PINB. Jutro mam urlop i biegam od świtu.

Będę miał odrobinę czasu to zaktualizuję dziennik i wstawię w końcu jakieś zdjęcia.

Dzięki dla slawkin'a i luczak84 za odwiedziny. Pozdrawiam czytających dziennik i komentarze :D

Hejki:)

Ushi widzę, że u Ciebie faza przygotowawcza juz prawie zakończona:) My również posuwamy się do przodu-Budowa startuje u nas w czerwcu, więc będziemy mogli się poglądami wymieniać:) Póki co mam do ciebie pytanko-Ile murarz wycenił ci robociznę za Nasz domek??? Jakie u was ceny krążą za tego rodzaju usługi? Czy wiesz ile wyniesie cię więźba i czy robisz pełne deskowanie? Kurcze ależ mam pytań;)

Ja wbrew całemu swiatu i mężowi uparłam się na zalewany strop nad poddaszem zamiast płyt k-g i teraz boję się ile mi taką"prostą" robótkę nasz murarz wyceni.

Pozdrawiam cię serdecznie i życzę miłego wypoczynku majowego

Agnieszka

Ps. Dołączam sie do próśb o zdjęcia :wink:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

aka-jonek

Wierzę Ci, co do zapotrzebowania na ziemię.

Niestety u nas też jest spadek terenu, co prawda nie taki jak u Was, ale jest. Planujemy tą ziemię z wykopu rozplantowac nieco od frontu, jak również od strony tarasu. W zależności jak ustawimy poziom "0", taras wychodzi w okolicach 1 m nad poziomem terenu, więc będzie czym obrzucac wokolo domu.

Prooooszę o cierpliwość. :oops: :oops: :oops:

Jestem nieco zabiegany - co jak co ale inni inwestorzy powinni to zrozumieć. Poza tym do tej pory nie było specjalnie co pokazywać. Ale, w końcu się ruszyło i obiecuję w końcu wkleić nieco fotek, bo w końcu parę udało mi się trzasnąć...

Z ostatnich nowinek - majster kazał zamówić chudy beton na sobotę rano :o I jak ja się mam wyspać :evil: