Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Our House (M31 Nasz Dom)

Ushi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem wiem :oops: Szacun musi byc :D

Właśnie obdzwoniłem kilkanaście betoniarni i masakra - na jutro lub sobotę nie da rady :evil: Chyba będzie trzeba przesunąc lanie chudego na poniedziałek.

Kolejna masakra to projekt przyłącza prądowego. Dzwoniłem na początku maja i nie mieli jeszcze gotowych mapek od geodety. Dzwonię dzisiaj z myślą, że projekt już oddany do Vattenfalla, a tu...

Mapki od geodety jeszcze nie ma... :evil: :evil: :evil:

No to kolejne 3 tygodnie w plecy. Jak by nie sąsiad to bym bez prądu został.

Oj, to ja już wyjaśniam... :o

Trzy tygodnie w plecy to mam z załatwianiem skrzynki prądowej. Żeby miesiąc załatwiać u geodetów mapkę do celów projektowych? :evil:

Z betonem nie jest tak źle, ale widać że ruch w branży jest dość spory i warto zamawiać beton co najmniej kilka dni przed zalewaniem. Ja się dowiedziałem wczoraj że potrzebuję na sobotę i udało mi się załatwić dopiero na poniedziałek koło południa. Majster ma mi jeszcze dać znać czy swoimi ścieżkami załatwił beton na sobotę.

Piękne, piękne :D Aż szkoda będzie je potem rozebrać :o

Dzisiaj rano te piękne szalunki zostały zalane chudym betonem. Teraz dwa dni zbrojenia i w środę o poranku zalewanie ław. Coś szybko to idzie i już trzeba kombinować materiały na dalsze roboty...

Zastanawiamy się nad drenażem, robić czy nie bo by trzeba było zamówić żwir i rur drenarskich nakupić... Teoretycznie jest piasek pod spodem, nie ma piwnic... hmm...