efilo 16.09.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Gratki z tytułu rozpoczęcia dachu. I jak? Prace wstrzymane ze względu na deszcz czy ekipa się nie daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 16.09.2008 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Dzisiaj rano pobyłem z ekipą od dachu jakieś 15 minut i przemarzłem na kość. Jak oni to wytrzymują, to ja nie wiem. Na razie znikają z budowy, wrócą w przyszłym tygodniu dokończyć swe dzieło. Na razie ekipa od murowania musi dokończyć ściany szczytowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.09.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Proste - nie stoja i nie gadają o pierdołach tylko zapieprzają. Ponoś dachówki to będziesz wiedział czemu im ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 17.09.2008 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Akurat dachówek nie nosili, ale krokwie też swoje ważą Teraz mój dylemat to wybór okien i rolet... Kwoty wahają się od 15 do 18 tysięcy, w zależności od profilu... i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.09.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no 20% to zawsze różnica ale z drugiej strony 3 tysiące to już nie jakaś kosmiczna kwota. najważniejsza jakość wygląd i właściwości a jakie rozważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 19.09.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Zrobiłem powtórną selekcję okien (ok. 25 m2 z roletami, jednostronny kolor) i to co mi się zostało na placu boju: - Aluplast Ideal 4000 (Irplast Toszek) - cena ok. 15700,- w cenie rolety, jeden napęd elektryczny, po dwa okucia antywyważeniowe, okucia Maco, klamki Secustic - Salamander Streamline (Oknodom Lublin) - ok. 16480, - w cenie rolety z jednym napędem elektrycznym, okucia Roto, klamki Secustic - Veka Perfektline (KNS) - ok. 16800,- w cenie rolety, jeden silnik do rolet, okucia Roto, klamki... nie pamiętam...- Veka Koncept (Oknoplast Kraków) - ok. 18490,- w cenie rolety, jeden silnik do rolet, okucia Maco, po jednym zaczepie antywyważeniowym, klamki Secustic, częśc profilu oklejanego barwiona w masie Co byście wybrali? Czy warto dołożyc tej kasiory i pokusic się o Oknoplasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.09.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ushibudowy niestety nie da się zaplanowac z zegarkiem w ręku chyba że z prefabrykatów a i tak różnie bywa bo przeszkodzic może i pogoda, i niesłowna ekipa. U mnie opóźnienie już ponad dwa miesiące - to tak co by Ci było lżej. U mnie w dzień terminu oddania zalewali strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 01.10.2008 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Ech, jak by tak nie było tych przerw to może już bym zamknął stan surowy i powoli bym się do elektryki szykował. A tak to dopiero za miesiąc okna... Fajnie by było jak by się udało jeszcze w tym roku tynki położyc... chociaż w listopadzie może byc kiepsko... Wylewki raczej już wiosną... obawiam się tego nadmiaru wilgoci zimą wewnątrz budynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 07.10.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Cześć Ushi! Widzę, że dzielnie walczysz...Coś z ta pogodą nie do końca wyszło...Walczą twoi górale czy zmyli się do chaty. Zały czas mrzy, i gnoi z nieba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 08.10.2008 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Walczę, walczę... Słoneczko wyjrzało, górale wrócili, robota idzie do przodu Szkoda tylko, że tak późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 08.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 No rzeczywiście nawet dzisiaj ładnie się zrobiło...Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 08.10.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Potwierdzam obecność górali - z daleka widać dzisiaj, że podbitka (nadbitka) się robi . Super, dach jesienią potrzebny... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.10.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 trzymam mocno kciuki za pogodę (mi też się przyda - mam tą samą sytuację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 09.10.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zapowiadają że ma być kilka dni dobrej pogody, dobrze by było jak przykryli żeby się do środka nie lało. Deskujecie czy folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 09.10.2008 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Panowie pomalowali impregnatem "wystające" części więźby i położyli nieco pod(nad)bitki. Dzisiaj podobno mają skończyc podbitkę i zacząc kłaśc folię. Zobaczymy co dalej... Dzisiaj w końcu muszę zamówic okna, bo jak tak dalej pójdzie to w grudniu je będą wstawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 14.10.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 GRATULACJE !!!Jedna prośba - skoro nie wrzucasz zdjęć to może mógłbyś nam kupić lornetkę i byśmy sobie pooglądali to dzieło architektury? Hmm z drogi kiepsko widać (chyba nie jestem dalekowzroczna...)aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 14.10.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Jonki! A wy kiedy będziecie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 15.10.2008 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Ale się czepiacie tych fotek A podjechac (podejśc) osobiście to już za daleko? Fotki wrzucę zaniedługo - muszę jeszcze trzasnąc parę fotek i zapodam do relacji. Teraz mamy chwilę oddechu więc można pouzupełniac relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.10.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 mnie za daleko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 15.10.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 mnie za daleko! Nie martw się, skoro Ushi zaprasza to podjedziemy, popstrykamy i wrzucimy fotki, gdzie trzeba . I wszyscy wreszcie będą oglądać, a jest co - domek marzenie, zwłaszcza w porannej jesiennej lekkiej mgle pięknie wygląda. Ma się to szczęście i obserwuje w drodze do pracy (niestety z daleka . Sławek, jeśli pytasz o nas to jeszcze troche potrwa, ale chcemy dość szybko zamieszkać, bo drogo utrzymywać mieszkanko i dom, a tak to jedno pójdzie do obcych i będzie może trochę kaski na wykończenia... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts