ROBERT01 09.01.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam wszystkich chce podziekowac za informacje , które za waszym posrednictwem ortrzymałem wczesniejMam jednak jeszcze jedno pytaniePrzekazałem projekty domu do architekta wraz z warunkami dostawy energii , wody , scieków,+ warunki zabudowy + mapke do celów projektowych+ Plan zagospodarowania przestrzennego+ plan działki+pozwolenie o przyłączenie do drogi ltutaj moje pytanie: architekt twierdzi , ze powinni adaptowac takze mój projekt specjaliść od wody i elektryki czy składając te papiery jedynie z adaptacją architekta dostane pozwolenie na dudowe ?pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.01.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 projekty przyłączy wod/kan trzeba zrobić osobno u projektanta z danej branży można odrazu , ja swoje załatwiałem już po uzyskaniu pozwolenia , wtedy na tzw. zgłoszenie . Z tego co wiem, przynajmniej u mnie tak było że nie był potrzebny projekt przyłącza elektrycznego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 09.01.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ltutaj moje pytanie: architekt twierdzi , ze powinni adaptowac takze mój projekt specjaliść od wody i elektryki czy składając te papiery jedynie z adaptacją architekta dostane pozwolenie na dudowe ? pozdrawiam Robert Można to zrobić w drugim etapie inwestycji. Nie trzeba mieć tego składając dokumenty o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąbeluś 09.01.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Jest lepiej jeżeli oddasz wniosek o pozwolenie na budowę już z projektami przyłączy, jezeli przyłącze jest skomplikowane. Musisz również wiedzieć iż twoje warunki techniczne są ważne góra dwa lata (zależy w jakiej gminie), trzeba też pamiętać o całości wybudowania domu w stosunku do przyłaczy zgodnie z planem zagospodarowania. Dowiedz się czy nie potrzebujesz projektu wjazdu na działke, jest to zależne od typu drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBERT01 10.01.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 tak droga jest raczej gminna , ale sie dowiem czy jest to poptrzebne architekt wspominał o lini zabudowy to tez zapytam an gminie a co do przyłączy to wode mam 20 metrów (rure) a słup energetyki jest nna mojej działce wiec może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bąbeluś 10.01.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Droga gminna ma też różne oznaczenia.(np KZ.KL,) A wiesz chociaż jaki masz słup na tej działce o jakim napięciu? Faktycznie istnieje także linia zabudowy, która właściwie jest okreslona w planie zagospodarowania przestrzennego i uzależniona od oznaczenia drogi. a tak wogóle to gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBERT01 11.01.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Tak -niskie napięcie i zgodnie z warunkami jakie otrzymałem to własnie z niego bedęmiał energie na swoją działkę /doma buduje sie na spokojnej wiosce obok mietkowa -dolnosląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts