Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja projektu do pozwolenia na bud

ROBERT01

Recommended Posts

Witam wszystkich chce podziekowac za informacje , które za waszym posrednictwem ortrzymałem wczesniej

Mam jednak jeszcze jedno pytanie

Przekazałem projekty domu do architekta wraz z warunkami dostawy energii , wody , scieków,

+ warunki zabudowy

+ mapke do celów projektowych

+ Plan zagospodarowania przestrzennego

+ plan działki

+pozwolenie o przyłączenie do drogi

ltutaj moje pytanie: architekt twierdzi , ze powinni adaptowac takze mój projekt specjaliść od wody i elektryki czy składając te papiery jedynie z adaptacją architekta dostane pozwolenie na dudowe ?

pozdrawiam Robert

ltutaj moje pytanie: architekt twierdzi , ze powinni adaptowac takze mój projekt specjaliść od wody i elektryki czy składając te papiery jedynie z adaptacją architekta dostane pozwolenie na dudowe ?

pozdrawiam Robert

Można to zrobić w drugim etapie inwestycji. Nie trzeba mieć tego składając dokumenty o pozwolenie na budowę.

Jest lepiej jeżeli oddasz wniosek o pozwolenie na budowę już z projektami przyłączy, jezeli przyłącze jest skomplikowane. Musisz również wiedzieć iż twoje warunki techniczne są ważne góra dwa lata (zależy w jakiej gminie), trzeba też pamiętać o całości wybudowania domu w stosunku do przyłaczy zgodnie z planem zagospodarowania.

Dowiedz się czy nie potrzebujesz projektu wjazdu na działke, jest to zależne od typu drogi.

Droga gminna ma też różne oznaczenia.(np KZ.KL,) A wiesz chociaż jaki masz słup na tej działce o jakim napięciu?

Faktycznie istnieje także linia zabudowy, która właściwie jest okreslona w planie zagospodarowania przestrzennego i uzależniona od oznaczenia drogi.

a tak wogóle to gdzie się budujesz?