Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzień dobry - Pytanie - Czy 30.000 tys. za robociznę ??

Noel

Recommended Posts

Mam do wybudowania też dom 140m. Pierwsz firma chciała prawie 30.000 za stan surowy bez dachu(okolice Skierniewic), więc im podziękowałem. Teraz pobudowanie stanu surowego (ściany zewnętrzne i nośne) inna firma weźmie ok. 6.000. Fundamenty zrobiliśmy sami, strop też robimy sami. Za montaż dachu zapłacę ok. 3.500 (deskowanie robimy sami)., a potem zastanowię się czy pokryć go blachodachówką(robocizna ok. 4.000), czy czymś innym. Tak więc przy własnym nakładzie pracy za postawienie stanu surowego zamkniętego zapłacę za robociznę ok. 15 000 z położeniem dachówki.

Myślę,że jest godna polecenia.Ideałów nie ma.

Ale my nie mieliśmy zadnych zastrzeżeń.Trzymają się ściśle projektu (umieją go czytać),budują tradycyjnie,nie piją.:D

Namiary dam na priv.

ps.Jestem dziewczyną.

:D

• 1 month później...
Myślę,że jest godna polecenia.Ideałów nie ma.

Ale my nie mieliśmy zadnych zastrzeżeń.Trzymają się ściśle projektu (umieją go czytać),budują tradycyjnie,nie piją.:D

Namiary dam na priv.

ps.Jestem dziewczyną.

:D

Czy możesz też przesłać mi namiary na tę firmę , bo właśnie jestem na etapie poszukiwania (okolice Warszawy) ,mój adres:[email protected]

ps.Nie patrz na adres , ja też jestem dziewczyną

• 2 weeks później...

Ponawiam moją wypowiedź z innego postu (stan surowy za 25.000? )

Kilka ekip. Stan surowy zamknięty dom 2 kondygnacyjny (poddasze użytkowe) 280m2. Skomplikowany dach kryty dachówką ceramiczną, rynny i obróbki blacharskie, montaż okien - całość robocizny od ław do komina nad dachem - mniej niż 19 000 zł.

Gość Mario Bros
My zapłaciliśmy tyle bez pracy własnej. (~14 tys.zł)

Od fundamentów po papę na dachu.

Dom 140 m2,pod Warszawą.

Ekpia spod Opoczna.

Też chętnie poprosiłbym o namiary: właśnie przygotowujemy się powoli do budowy domu i każdy dobry kontakt jest cenny.

e-mail: [email protected]

Z góry dzięki!