Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzień dobry - Pytanie - Czy 30.000 tys. za robociznę ??

Noel

Recommended Posts

Jestem z Sosnowca /budowa też w Sosnowcu/i szukam ekipy do budowy.Będę wdzięczna wdzięczna wdzięczna! za namiary na jedną lub kilka z nich.

Witam i polecam swoje usługi. Zapraszam do obejrzenia mojej budowy w Mysłowicach-Kosztowy, to niedaleko. Referencje. Bliższe dane po ew. kontakcie.

• 3 weeks później...

ALL - Piszecie o różnych stawkach, dla różnych metraży. MAM PYTANIE STANDARYZUJĄCE:

DO ILU TRZEB ZAPŁACIĆ ZA SATN SUROWY OTWARTY (BEZ OKIEN I DRZWI) ABY NIE PRZEPŁACIĆ DLA DOMU o POWIERZCHNI:

100m2, 150m2, 200m2, 250m2 i pomiędzy.

Ja też w chwili obecnej rozglądam się za ekipą (Trójmiasto i okolice) i nie chciałbym wyjść na frajera.

.............

Ja też w chwili obecnej rozglądam się za ekipą (Trójmiasto i okolice) i nie chciałbym wyjść na frajera.[/b]

I tak, niestety na którymś etapie budowy na takiego wyjdziesz :wink: na to nie ma rady...

A tak na poważnie, by uzyskać odpowiedź na to pytanie musisz podać więcej szczegułów np. dot. głebokości usytuowania fundamentów, ich wysokosci, ilości kondygnacji, wysokości ściany kolankowej, rodzaju stropu, materiału na sciany, rodzaju (kształtu) więźby, materiału pokryciowego, ilości kominów i ich wysokości oraz przede wszystkim tego czy sam zamierzasz zrobić cokolwiek. Jak widzisz sporo tego a nie wszystko wymieniłem.

Wowka - połowy nie rozumiem co do mnie mówisz :o . Ale rzeczywiście moje pytanie dotyczyło raczej średniej, a takie zawsze istnieją, np średnia cena za metr kwadratowy stanu surowego otwartego /zamkniętego.

Postaram się "przygotowac do lekcji" i poodać w kolejnym poście trochę więcej szczegółów na temat mojej przyszłej budowy.