slawciol 22.08.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Kafelkarz polozyl mi kafle na balkonie, zafugowal fuga Ceresit CE40 (elastyczna),na drugi dzien okazalo sie ze w kilku miejscach fuga wplynela sobie pod kafelki i na wierzchu miedzy kaflami porobily sie wieksze rowki i dziurki. Czy mozna teraz na to jeszcze raz polozyc fuge aby wyrownac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 22.08.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Można. Im szybciej tym lepiej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 22.08.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Kafelkarz polozyl mi kafle na balkonie, zafugowal fuga Ceresit CE40 (elastyczna),na drugi dzien okazalo sie ze w kilku miejscach fuga wplynela sobie pod kafelki i na wierzchu miedzy kaflami porobily sie wieksze rowki i dziurki. Czy mozna teraz na to jeszcze raz polozyc fuge aby wyrownac? Czegoś tutaj nie rozumiem, jak to nikt nie przecierał tej fugi gąbką pare minut po nałożeniu i nie zaobserwował że fuga się zapadła i wtedy nie nałożył ponownie? Po przytwardzeniu nie ma możliwości żeby się fuga zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 23.08.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Kafelkarz polozyl mi kafle na balkonie, zafugowal fuga Ceresit CE40 (elastyczna),na drugi dzien okazalo sie ze w kilku miejscach fuga wplynela sobie pod kafelki i na wierzchu miedzy kaflami porobily sie wieksze rowki i dziurki. Czy mozna teraz na to jeszcze raz polozyc fuge aby wyrownac? Czegoś tutaj nie rozumiem, jak to nikt nie przecierał tej fugi gąbką pare minut po nałożeniu i nie zaobserwował że fuga się zapadła i wtedy nie nałożył ponownie? Po przytwardzeniu nie ma możliwości żeby się fuga zapadła niestety ale robil to jak robilo sie juz ciemno na dworzu, wczoraj poprawil i wyglada juz ok. mowil ze nic sie nie stanie jak polozy sie fuge na fuge, musze mu uwierzyc bo co innego zostalo, skrobac? Zobaczymy w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 24.08.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jeśli too na zewnątrz, to znaczy, że płytki są źle przylejone.Powinny w 100% przylegać do kleju. Inaczej robią się kieszenie, gdzi może się zbierać woda. Pierwszy mróż i .....Ta fuga to w tym przypadku już nie problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 24.08.2006 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jeśli too na zewnątrz, to znaczy, że płytki są źle przylejone. Powinny w 100% przylegać do kleju. Inaczej robią się kieszenie, gdzi może się zbierać woda. Pierwszy mróż i ..... Ta fuga to w tym przypadku już nie problem.... plytki gresowe , nie pija wody, fuga tez, wiec chyba nie ma problemu, kafelki klad dobrze, smarowal i plyte betonowa i kafelki klejem, to byly tylko 3 miejsca gdzie tak sie stalo, a balkon ma 11 metrow kwadratowych, moze nie zauwazyl ze wciagnelo fuge, teraz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.08.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 zły to znak sie stał ze fugę wciągneło bo pustka była ty nie tłumacz wykonawcy ale przyjmij słowa Sp5es-a z pokorą, posyp głowe popiołem i zacznij się bać aby to nie były słowa prorocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 24.08.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Dokup trochę płytek na wymianę. Jak Ci popękają może nie być tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 26.08.2006 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 zły to znak sie stał ze fugę wciągneło bo pustka była ty nie tłumacz wykonawcy ale przyjmij słowa Sp5es-a z pokorą, posyp głowe popiołem i zacznij się bać aby to nie były słowa prorocze. nie tlumacze go tylko mowie jak bylo, a jeszcze nie spotkalem kafelkarza ktory przyklei 100% kafelek ktore sa w 100% podklejone klejem, zawsze znajdzie sie jakas dziurka a fuga ma prawo w nie wplynac, a to juz uszczelni te miejsce. Fuga jest dobra, CERESIT CE40 fuga ktora podobno nie pije wody tylko robia sie na niej "krople wody", pewnie ja znacie, nie boje sie ze odpadnie wogole, a jak odpadnie to bedzie to ulamek procenta wszystkich elementow domu ktore sie "popsulo", kafelkarz jest znajomy, dal mi na to 5lat gwarancji, a kafli zostalo mi jeszcze ze 2 metry kwadratowe. Interesowalo mnie tylko to czy mozna przyjac taka wersje FUGA NA FUGE i dowiedzialem sie ze tak, wiec nie widze problemu, ale dzieki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.01.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Mamy problem z fugami. Ze względu na to, że obudowę kominak robiliśmy dopiero przed świętami fugi między płytkami w kuchni i korytarzu zakurzyły się od pyłu. W żaden sposób nie mogę ich doczyścić. Jadę dziś do Obi poszukać czegoś chemicznego na te diabelstwo. Jeśli jednak się nie uda to czy jest możliwość, żeby na te fugi położyć cieniutką warstwę nowej fugi? Czy nie będzie się kruszyć? Podobno jest jakaś fuga z silikonem, która nie przyjmuje brudu. Teraz mamy fugę Atlas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.01.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Bardzo mnie ten temat zainteresował ponieważ też myślałem o uzupełnieniu fugi. Ale nie dlatego że się zabrudziła, tylko dlatego, że w toalecie gdzieniegdzie powypadały mi kawałki fugi i teraz sa takie brzydkie dziurki. Może ktoś poradzi co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.01.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 znajomy z pracy podpowiada mi teraz, że są jakieś skrobaki, którymi można delikatnie zetrzeć fugę i na to nałożyć nową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.01.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o skrobanie fug to szkoda pieniędzy na specjalistyczne sprzęta. Wystarczy brzeszczot i trochę wysiłku.Myślałem żeby raczej dołożyć w te miejsca fugi, bez wydrapywania starej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 09.01.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Skrobaczkę sobie odpuść. To ciężka i niebezpieczna praca . Trzeba maksymalnie uważać bo jedno omknięcie skrobaka i masz głęboki rowek w płytce. Ja poprawiałem fugę nakładając na dotychczasową, jest to mozolne ale zapewnia efekt OK. Tylko w wyjątkowych miejscach możesz używać skrobaczki. (Jest to taki stalowy nożyk pokryty twardymi spiekami mało poręczny i niewygodny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.01.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 nikt czegoś takiego nie próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 znajomy z pracy podpowiada mi teraz, że są jakieś skrobaki, którymi można delikatnie zetrzeć fugę i na to nałożyć nową.. wystarczy stary widelec - byle mocny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 10.01.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 znajomy z pracy podpowiada mi teraz, że są jakieś skrobaki, którymi można delikatnie zetrzeć fugę i na to nałożyć nową.. Rowniez jestem zainteresowana tym tematem poniewaz fuga na zabudowanej wannie (mozaika 5x5) wyszla nie najlepiej a dokladnie chodzi o przebarwienia-rozne odcienie szarosci. Skrobalam kiedys fugi takim sprzetem zakupionym w markecie ogolnie nie polecam to jakas masakra. Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.01.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 a może jest jakiś środek chemiczny do czyszczenia fug? U moich rodziców doskonale sprawdził się cillit, u nas nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.01.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Barbossa, a ja tak na Ciebie czekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts