Barbossa 10.01.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 cóż na wykończeniówce znam się tak jak pelsona na kotłowniach, cięzko coś sensownego doradzić ale może włąsnie wystarczy dobrać jakąś farbkę i z benedyktyńską cierpliwością przemalować fugi, wybór materiałów pewnie jest a Kobiety mają wrodzoną cierpliwość (szydełkowanie, robienie na drutach, sklejanie modeli z MM ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.01.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 jadę dziś do Obi, zobaczę co mi podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kłopot 10.01.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Ja polecam sprawdzić środek Hagesan (chyba dobrze pamietam nazwę, ta firma robi różne środki do czyszczenia i pielęgnacji fug) do czyszczenia fug z pleśni i odbarwień. Do kupienia np. w Castoramie. Z tym, że ja go używałem w łazience pod prysznicem i sprawdził się doskonale. Jest chyba na bazie chloru bo śmierdzi okrutnie. Środek jest w spreju. Psika się i zostawia na jakieś 20 minut. A potem spłukuje wodą. Mam żółte fugi i ładnie wszystko znika. Może to pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 ... fugi między płytkami w kuchni i korytarzu zakurzyły się od pyłu. W żaden sposób nie mogę ich doczyścić ... kurz czyści się ciepłą woda z dodatkiem detergentu kasjerka z Obi powie prawdopodobnie to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.01.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Brzoza, proszę Cię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.01.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 ... fugi między płytkami w kuchni i korytarzu zakurzyły się od pyłu. W żaden sposób nie mogę ich doczyścić ... kurz czyści się ciepłą woda z dodatkiem detergentu kasjerka z Obi powie prawdopodobnie to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 10.01.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Moja żona do mycia i czyszczenia fug używa domestos.Smierdzi ale czyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.01.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 pył ze szlifowania karton gipsu po prostu wżarł się w fugę. Cillit nie pomógł...nie wiem jak domestos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.01.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Mam podobnie. Pewnie było tak, że podczas szlifowania płyt fugi jeszcze nie wyschły. Sa to (moim zdaniem) trwałe przebarwienia i "nie idzie" tego domyć, NICZYM - tak przynajmniej jest u mnie Nie mam miejsca na "dofugowanie" - czyli pozostało malowanie. Moje przebarwienia powstały w skutek wiercenia otworów. Są takie "malowacze" do odświeżnia fug - coś jak gruby pisak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.01.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 fugi musiały być suche, bo kładzione w czerwcu a zabrudzenie z grudnia. Nie wiem czy fuga do d...czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 10.01.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 agnieszka, ale d... sobie nie fuguj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.01.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 nie, nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 11.01.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 ozesz psokojnei polozyc warstwe nowej fugi - pomysl spradzony u mnie w kuchni rowniez po gladzach - wyszlo rewelacja.... A swoja droga bede robil podobny manewr na wiosne na balkonach, schodach i tarasie - mialem plytki robione w ostatniej chwili w listopadzie i po kilku min od polozenia fug przyszla ulewa.... Czesc fugi wyplukalo a pozniej nie bylo juz jej kiedy uzupelnic, wiec pozostalo tylko czekac na wiosne lub lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 13.01.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 a może jest jakiś środek chemiczny do czyszczenia fug? U moich rodziców doskonale sprawdził się cillit, u nas nic nie daje. Ja kupilam w markecie srodek do czyszczenia w markecie firmy MAPEI. Ogolnie moze byc ,pewnie ma jakis skladnik zracy bo smierdzi jak cholera i zaraz kaszle po nim.Psikam nim, po 5 min.szoruje delikatnie fuge druga strona zmywaka kuchennego. Nie wiem jak by szlo na scianach bo jeszcze nie robilam ,problem taki ze jak sie popsika to splynie przed upywem czasu. Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.01.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 kupiliśmy w piątek jakiś środek. Mąż będzie dziś go testował, bo nie chcieliśmy smrodzić w weekend przy córce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 14.10.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam czy jest taka opcja, by nałożyć nową fugę na starą fugę? to tylko na kawałku a nie całe ściany więc niewiele ryzykuję ale wolę się upewnić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 17.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witam ,jest w marketach tzw "fuga rustykalna" roznych firm ,moze tym spruboj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts