Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciasny ale własny, czyli domek o pow. uż. 54m2

Recommended Posts

IzaMalczyk

widzę że decyzja zapadła, będzie domek w szkielecie :wink: też fajnie :D

zastanów się tylko czym wykończysz ściany zewnetrzne, kumpel ma deskę oblicówkę, mnie się podoba, fajnie wygląda a on mówi że nigdy w życiu by tak następny raz nie zrobił, pytam więc dlaczego ?

a on na to że krew go zalewa jak co kilka lat musi cały dom skrobać i malować ponownie :D :D :D

może warto się zastanowić nad poszyciem z OSB+styro lub wełna i tynk :wink:

powiem tak szczerze że mnie to skrobanie i malowanie co kilka lat też nie pasuje.

powodzonka

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja znów się wtrynię do wątku koleżanki Izy , ale tu tak fajnie :wink:

Zmieniłam zdanie i znalazłam inny projekt, jeśli macie ochotę to skomentujcie . Dzięki

http://forum.muratordom.pl/i-zmienilam-zdanie-a-wam-jak-sie-podoba,t120820.htm

A co tu komentować? Najważniejsze, że się zdecydowałaś i jesteś zadowolona z wyboru. Dom bardzo ładny. Balkon z przodu dodaje mu uroku, więc go nie likwiduj, choć tani nie będzie. Gratuluję i życzę powodzenia :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 years później...

Witaj Izo, czy już postawiliście swój wymarzony domek? Jak czytałam opis twojej sytuacji, to tak jakbym widziała siebie. My również mieszkamy z moimi rodzicami w wielkim 200 m2 domu i mamy swoją część na samej górze. To co nam przeszkadza to wspólne wejście i związane z tym codzienne wspólne sprawy. Poza tym to bieganie po schodach jest naprawdę uciążliwe. Też mamy jedno dziecko (synka 1,5 roczku). Działka obok istniejącego domu też już jest (od rodziców), ale trochę większa - 1400 m2. I w związku z tym, że widzieliśmy jak przebiegała budowa domu moich rodziców (końcówka lat 90-tych, technologia murowana) również chcielibyśmy wybudować dom w technologii szkieletu ciężkiego, nie lekkiego (lekki to kanadyjczyk, ciężki to domy z elementów prefabrykowanych). My wybraliśmy projekt "z39" studia z500 z poddaszem użytkowym, który ma 66 m2 pow. użytkowej. Ale po głowie chodzi nam jeszcze inny projekt- "z12", który jest parterowy i ma 70,6 m2. Nie wiemy jaki układ będzie bardziej praktyczny przy takim małym domu - sam parter czy z poddaszem.

A jak Wam się mieszka w Waszym małym domku? Czy jesteście zadowoleni z podjętej decyzji o wyprowadzce? Bo my zastanawiamy się czy dobrze zrobimy wyprowadzając się z już urządzonego domu do mniejszego ale jednak własnego.