Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kanadyjczyk pod klucz - kogo polecacie? ile za m2? (mazow.)

Recommended Posts

adiz1 - dziękuję bardzo za linki :)

Pozdrawiam,

Iza

Dlaczego w technologii szkieletowej ? My kiedyś też chcieliśmy dom technologii szkieletowej lecz po długich analizach doszliśmy do kilku spostrzeżeń które zmieniły nasz punkt widzenia.

Ceny wybudowania szkieletowego a budynku z np. betonu komórkowego niewiele się różnią. Porównaj przykładowe kosztorysy.

Jak będziesz chciała kiedyś sprzedać swój domek to... hmm, możesz mieć problem ze wzgledu na technologie. Dużo ludzi w Polsce nie traktuje "poważnie" tej technologii. Do Ytonga zresztą też podchodzą z obawą i uprzedzeniami ale jest już lepiej niż z płytami OSB ;)

Pozdrawiam

adiz1 - dziękuję bardzo za linki :)

Pozdrawiam,

Iza

Dlaczego w technologii szkieletowej ? My kiedyś też chcieliśmy dom technologii szkieletowej lecz po długich analizach doszliśmy do kilku spostrzeżeń które zmieniły nasz punkt widzenia.

Ceny wybudowania szkieletowego a budynku z np. betonu komórkowego niewiele się różnią. Porównaj przykładowe kosztorysy.

Jak będziesz chciała kiedyś sprzedać swój domek to... hmm, możesz mieć problem ze wzgledu na technologie. Dużo ludzi w Polsce nie traktuje "poważnie" tej technologii. Do Ytonga zresztą też podchodzą z obawą i uprzedzeniami ale jest już lepiej niż z płytami OSB ;)

Pozdrawiam

A to dlatego że jest wyraźnie cieplej, zdrowiej i ładniej niż w tradycyjnym betoniaku. Zadziwia mnie jedno - na szkielecie stoi cała Ameryka Północna i cała Skandynawia, a u nas wciąż się ludzie boją. Najlepiej żeby było ciężkie i stabilne i najlepiej żeby stało 1000 lat - tylko po co to komu?

• 4 months później...
hej ładny to jest ale układ pomieszczeń dla mnie to porażka kuchnia 5 m kw to tak jak w bloku do tego jedna łazienka na parterze nie wiem jak wam ale mi w nocy nie chciałoby się biegać po schodach i ta sypalnia na górze też 5m z tego można zrobić garderobę bo pokój o takiej powierzchni to pomyłka. wiem wiem zaraz ktoś napisze, że xzepiam się szczegółow ale też myślałam o domu w takiej technologi tylko problem był jeden za nic na świecie nie mogłam znależć projektu który by mi pasował

• 4 weeks później...
A co do kuchni, to kto w dzisiejszych czasach ma czas przesiadywać w kuchni...

Zdziwiłbyś się bo kiedyś kuchnia była tylko do przyrządzania posiłków a teraz to nawet tam można znajomych zapraszać i kompletnie nikt nie poczuje się obrażony. Kuchnia zmieniła swoje znaczenie i teraz jest o wiele ważniejszym pomieszczeniem niż kiedyś. ;)

Tak czy inaczej ja to co oszczędzę na wynajmowaniu mieszkania w czasie wieloletniej budowy betonowego domu wydaje na projekt indywidualny ;) i będzie idealnie