IzaMalczyk 09.01.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Zamierzamy wybudowac nie wielki dom w technologii szkieletowej. Szukamy sprawdzonej ekipy, która wybudowałaby go pod klucz. Jeśli możecie polecić takich wykonawców, będę wdzięczna. Interesuje mnie również cena za m2 (przy wykończeniach w podstawowym standardzie). Pozdrawiam,Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 09.01.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 W ostatnim czasie pojawiło się sporo firm budujących domy w technologii szkieletowej, są też takie które mają już spore (wieloletnie) doświadczenie.Konkretów szukaj na specjalistycznym serwisie http://www.szkielet.plJa buduję z nimi:http://www.domyzpaczki.plNa razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaMalczyk 09.01.2008 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 adiz1 - dziękuję bardzo za linki Pozdrawiam, Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_Wlkp 11.01.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 adiz1 - dziękuję bardzo za linki Pozdrawiam, Iza Dlaczego w technologii szkieletowej ? My kiedyś też chcieliśmy dom technologii szkieletowej lecz po długich analizach doszliśmy do kilku spostrzeżeń które zmieniły nasz punkt widzenia. Ceny wybudowania szkieletowego a budynku z np. betonu komórkowego niewiele się różnią. Porównaj przykładowe kosztorysy. Jak będziesz chciała kiedyś sprzedać swój domek to... hmm, możesz mieć problem ze wzgledu na technologie. Dużo ludzi w Polsce nie traktuje "poważnie" tej technologii. Do Ytonga zresztą też podchodzą z obawą i uprzedzeniami ale jest już lepiej niż z płytami OSB Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scs 12.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Najlepiej fachowców szukac z "amerykańskim" doswiadczeniem,teraz $ tani to bedzie ich sporo w RP:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sel 12.01.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 W ostatnim czasie pojawiło się sporo firm budujących domy w technologii szkieletowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 13.01.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 adiz1 - dziękuję bardzo za linki Pozdrawiam, Iza Dlaczego w technologii szkieletowej ? My kiedyś też chcieliśmy dom technologii szkieletowej lecz po długich analizach doszliśmy do kilku spostrzeżeń które zmieniły nasz punkt widzenia. Ceny wybudowania szkieletowego a budynku z np. betonu komórkowego niewiele się różnią. Porównaj przykładowe kosztorysy. Jak będziesz chciała kiedyś sprzedać swój domek to... hmm, możesz mieć problem ze wzgledu na technologie. Dużo ludzi w Polsce nie traktuje "poważnie" tej technologii. Do Ytonga zresztą też podchodzą z obawą i uprzedzeniami ale jest już lepiej niż z płytami OSB Pozdrawiam A to dlatego że jest wyraźnie cieplej, zdrowiej i ładniej niż w tradycyjnym betoniaku. Zadziwia mnie jedno - na szkielecie stoi cała Ameryka Północna i cała Skandynawia, a u nas wciąż się ludzie boją. Najlepiej żeby było ciężkie i stabilne i najlepiej żeby stało 1000 lat - tylko po co to komu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karollo100 29.05.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Jak budować to tylko szkielet. Cieplutki, zdrowy i estetyczny.Czy ten domek nie jest ładny?http://www.drevimed.pl/dom.php?dom=d-1&typ=mieszkalne No i czas budowy. W ciągu 2 miesięcy od wbicia łopaty w ziemię można się wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 30.05.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 hej ładny to jest ale układ pomieszczeń dla mnie to porażka kuchnia 5 m kw to tak jak w bloku do tego jedna łazienka na parterze nie wiem jak wam ale mi w nocy nie chciałoby się biegać po schodach i ta sypalnia na górze też 5m z tego można zrobić garderobę bo pokój o takiej powierzchni to pomyłka. wiem wiem zaraz ktoś napisze, że xzepiam się szczegółow ale też myślałam o domu w takiej technologi tylko problem był jeden za nic na świecie nie mogłam znależć projektu który by mi pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karollo100 30.05.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 To robimy tak: zamiast sypialni na górze 5m to druga łazienka i za jednym zamachem znikają dwa problemy. A co do kuchni, to kto w dzisiejszych czasach ma czas przesiadywać w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.06.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 A co do kuchni, to kto w dzisiejszych czasach ma czas przesiadywać w kuchni... Zdziwiłbyś się bo kiedyś kuchnia była tylko do przyrządzania posiłków a teraz to nawet tam można znajomych zapraszać i kompletnie nikt nie poczuje się obrażony. Kuchnia zmieniła swoje znaczenie i teraz jest o wiele ważniejszym pomieszczeniem niż kiedyś. Tak czy inaczej ja to co oszczędzę na wynajmowaniu mieszkania w czasie wieloletniej budowy betonowego domu wydaje na projekt indywidualny i będzie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaud 23.06.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam, a może FBU KAMARBUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts