barzuc 03.04.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam:) Interesuje mnie jak się robi taką szafę, jakby ktoś z Was bylby uprzejmy udokumentować jej powstawanie i wstawić instrukcję bylibyśy wdzięczni Najbardziej nas drzwi interesują, zwłaszcza jak je złożyć z kilku kawałkow płyty i ew. lustra... Przyłączam się do prośby. Szczególnie pomocne by były jakieś rysunki z etapu projektowania - jeśli ktoś zachował. Instrukcja (z cyklu zdjęcie kolejnego etapu) - to marzenie Przymierzam się do zrobienia 2 szaf... jedna 4,5m (coś w stylu tego co eliotas) szerokości, druga ~90cm. Obie wysokości ~2,60m I tu pytanie do bardziej doświadczonych - odnośnie tej wąskiej (~90cm szer.) Jest sens robić drzwi przesuwne czy lepiej klasyka otwieranego - bo za bardzo nie wiem jak to rozwiązać. Inna sprawa, że nie wiem czy dać drzwi pojedyncze czy podwójne (czy nie będą wyglądały jak wąskie paski "czegoś"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanx 09.04.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 WItam, u siebie zamawiałem z Komandora, więc w sprawie montażu drzwi za wiele nie mam do dodania, ale szafę ok. 90 cm szerokości i dość wysoką (2,6m) zdecydowanie zrobiłbym uchylaną. Jeśli masz miejsce z przodu tej szafy, np. jeśli nie stoi w wąskim korytarzu, to tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 09.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 WItam, u siebie zamawiałem z Komandora, więc w sprawie montażu drzwi za wiele nie mam do dodania, ale szafę ok. 90 cm szerokości i dość wysoką (2,6m) zdecydowanie zrobiłbym uchylaną. Jeśli masz miejsce z przodu tej szafy, np. jeśli nie stoi w wąskim korytarzu, to tym bardziej. W tzw. międzyczasie poprzeglądałem sobie ofertę producentów systemów do drzwi i zabudów... i chyba się zdecyduję na kombinacje przesuwanych i uchylnych - składane dzielone na 2 części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanx 10.04.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Czyli coś w rodzaju "harmonijkowych" tylko z dwóch elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 10.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Czyli coś w rodzaju "harmonijkowych" tylko z dwóch elementów? Dokładnie tak. Z tą różnicą, że skrzydła mogą być wykonane z dowolnego materiału (szkło, lustro, płyta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanusznadominika 15.08.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 MOJA SZAFA MA WYMIARY (137SZER.- 230WYS.- 130GŁĘBOKA)PEŁNI FUNKCJĘ GARDEROBY I SCHOWKA NA RUPIECIE. ZAMÓWIŁAM DRZWI Z DWÓCH SKRZYDEŁ W TYM JEDNE Z LUSTREM. Z ZAMONTOWANIEM KOSZT 790ZŁ. KOSZT PŁYT, PROWADNIC, LUSTER I TYCH INNYCH BAJERÓW BYŁBY PRAWIE JEDNAKOWY A DOLICZAJĄC JESZCZE RYZYKO PRZY ZAKŁADANIU I BIORĄC POD UWAGĘ NIERÓWNOŚCI NIE BYŁO SENSU DOKŁADAĆ SOBIE PRACY. ZA TO WE WNĘTRZU" RÓBTA CO CHCETA" . W CASTORAMIE KUPIŁAM DRĄŻEK O DŁ 1,5 METRA ZA 15ZŁ( TRZEBA DOCIĄĆ). UCHYTY MOCUJĄCE 2,5 ZŁ. I NAJCIEKAWSZE MOŻNA TAM KUPIĆ GOTOWE REGAŁY Z DREWNA DO PRZECHOWYWANIA Z (DO SAMODZIELNEGO ZŁOŻENIA)ZA 35ZŁ. W IKEI LUB NA ALLEGRO MOŻNA KUPIĆ UCHWYTY NA ŻELAZKO I ODKURZACZ( W GRANICACH) 30ZŁ. BARDZO PRZYDATNE I POMAGAJĄ UTRZYMAĆ PORZĄDEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruba_ryba 31.01.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 mam problem jak wykonac drzwi do szafy rozsuwane z lustrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 24.01.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 andreweks nic na siłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia_stalin 21.09.2021 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Polecam szafy ze strony https://tonimeble.pl/Szafy-sypialniane dobre, solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts