Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

turkusowe ściany i co dalej?

JustynaZ

Recommended Posts

cześć,

Zabieramy się już do wykańczania domku i zastanawiam się nad turkusową sypialnią dla nas na poddaszu. Ściany turkusowe, ale nie jasny turkus, tylko taki intensywny właśnie:)

Parkiet będzie mahoniowy, drzwi też, mebelki raczej też w tych kolorach drewna. Narzyta na łóżko w jakiejś tonacji brązowo - turkusowej...

Jak wykombinować te ściany żeby nie było za ciemno? myślałam o połączeniu z drugim kolorem: np. śmiatankowy lub kremowy.

Ale wtedy wszystkie ściany - turkus, a sufit - krem? czy macie inne pomysły?

zdjęcia mile widziane:)

wszystko zależy jaka jest duża sypialnia - proponuje wszystkie sciany jednego koloru i jasne dodatki np kremowe + brązy ( sufit oczywiście biały). Ja zrobiłam u syna w pokoju wszystkie ściany niebieskie a pokój jest mały + meble wenge

i wygląda to dosyć dobrze [/img]http://foto1.m.onet.pl/_m/6c603c1208fdaa626800f750e9902f61,5,19,0.jpg

wszystko zależy jaka jest duża sypialnia - proponuje wszystkie sciany jednego koloru i jasne dodatki np kremowe + brązy ( sufit oczywiście biały). Ja zrobiłam u syna w pokoju wszystkie ściany niebieskie a pokój jest mały + meble wenge

i wygląda to dosyć dobrze [/img]http://foto1.m.onet.pl/_m/6c603c1208fdaa626800f750e9902f61,5,19,0.jpg

oh fajnie, że ktoś odpowiedział na moje zapytanie :lol:

my też chcemy cieme łóżko z szafkami nocnymi, sypialnia jest spora, nie ogromna, ale są skosy, więc o tyle jest ciekawiej;)

ściany chcę dać bardziej turkusowe, niż niebieskie, a sufit chyba kremowy (czy lepiej zostawić biały)?

dodatki jak najbardziej w kolorze kremu, a narzuta lub poduchy z jakimś mazańcami trukusowymi

Zestawienie turkusu i ciepłego brązu jest świetne. Uważam, że sufit biały nie będzie tu najlepiej wyglądał - tak łazienkowo. Ja dałabym delikatny kremobeż, ewentualnie złoto. Elementy takie jak kontakty, żyrandol, uchwyt do szafy też złote, rozjaśnic mozna tez jaśniutkimi zasłonkam/roletami w oknach, dywanikiem koło łóżka i poscielą/narzutą.

Ciekawa jestem efektu w Waszej sypialni :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!!

Zestawienie turkusu i ciepłego brązu jest świetne. Uważam, że sufit biały nie będzie tu najlepiej wyglądał - tak łazienkowo. Ja dałabym delikatny kremobeż, ewentualnie złoto. Elementy takie jak kontakty, żyrandol, uchwyt do szafy też złote, rozjaśnic mozna tez jaśniutkimi zasłonkam/roletami w oknach, dywanikiem koło łóżka i poscielą/narzutą.

Ciekawa jestem efektu w Waszej sypialni :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!!

dziękuję Ci bardzo i tak właśnie wyobrażam sobie naszą sypialnię :lol:

narazie będą robione łazienki, sypialnia w późniejszej kolejności, ale efektów sama nie mogę się doczekać :wink: