Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie mi wkleić zdjęcia

olesa1

Recommended Posts

Ponury to ja :oops: Podłączę się pod ten temat, bo nie chcę zakładać nowego. A problem dotyczy fotosika i niemożliwości dodania zdjęć do albumu.

Od kilku dni nie mogę dodać zdjęć na fotosika. Procedura wgrywania przebiega normalnie, pojawia się okno "zapisz zdjęcie" i ... gucio :x Nie ma go!!!

Za pomoca Polecenia "Zarządzaj zdjęciami w albumie" próbowałam znaleźć te zdjęcia, ale w oknie po kliknięciu "załaduj zdjęcia z ... dziś" pojawia się komunikat "brak zdjęć dodanych w wybranym czasie". Fotosik twierdzi, że u nich jest okey i że to może być wina przeglądarki - próbowałam przez Mozzilę i ... ten sam rezultat.

Pomożesz :oops:

nie wiem, czy dam radę :-?

jeśli nie masz nic zablokowanego, nie wgrywasz za dużych zdjęć, na różnych przeglądarkach jest tak samo - czyli bez efektu, to pozostaje jeszcze sprawdzić jakość łącza w "uploadzie" - czyli przy wysyłaniu czegoś z Twojego komputera do Sieci

wchodzisz tu i testujesz

http://www.speedtest.tp.pl/ispspeedexc.jsp

ponoć pomaga także korzystanie z managera dodawania zdjęć, ale nie sprawdzałem tego nigdy

no i refresh - np. na ImageShack zawsze pomaga F5 ;)

posprawdzaj też istnienie zdjęć w różnych miejscach - jest tam tego masa, trochę niepotrzebnie

ogólnie fotosik jest nieźle zorganizowany, ale jednak za mało intuicyjny - ta mnogość możliwości [zdjecia tu, zdjęcia tam] chyba nie pomaga

ja mam np. ciągle kłopot w wyświetlaniem zdjęć w konkretnych albumach - czasem fotka jest widoczna we właściwym albumie dopiero po moim drugim, trzecim wejściu do serwisu :x

Dzięki za linki, chyba będę musiała skorzystać!! Nie mam pojęcia, co jest, ale na ImageShacka wgrywam i zdjęcia są widoczne, weszłam nawet na Snapfisha i też zdjęcia normalnie dodaję i je widzę!! Na fotosiku cały czas mam to samo - wgrywam zdjęcie ale go nie widzę!!!! Nie ma go w ogóle!!! Już myślałam, że to może wina mojego komputera, ale skoro na innych stronach nie ma problemu, to o co chodzi??

hmm..

właśnie stestowałem - wgrałem jpg-a, wgrałem animowanego gifa - niemal wszystko OK, dość sprawnie to poszło

w przeglądarkach używanych na codzień nie mam flasha, i czasem niewidoczna reklama "zasłania" mi dostęp do funkcji - wtedy wciskam F5

mały kłopot był z usunięciem zdjęć dzisiejszych, przy obydwu przeładowania F5, ale też już jest OK - linki zniknęły

spróbuj jeszcze dodać zdjęcia bez logowania

a będąc na koncie spróbuj załadować różne zdjęcia, możliwie jak najmniejsze

o Mozilli pisałaś, a jakiej przeglądarki używasz na stałe ?

może nabroiłaś i masz zablokowane konto ? :o ;)

spróbuj jeszcze wyczyścić cookie [wtedy może wylogować Cię z Forum]

Narzędzia > Opcje internetowe > Usuń pliki cookie..

albo wszystko, czyli dodatkowo

> Usuń pliki [ale nie zaznaczaj przy "Usuń całą zawartość offline"]

oraz

> "Wyczyść historię"

po czym zamknij przeglądarkę i uruchom ponownie

• 1 year później...