mayland 09.01.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Interesuje mnie czy ktoś to wykonywał lub zlecał wykonanie piaskowania blachy aluminiowej. Chcę uzyskać efekt neirównej powierzchni, jakby przeczesanej, chropowatej. Taką usługę świadczą szklarze. Zazwyczaj wykonują to na szkle. Jest wtedy matowe i właśnie takie chropowate. To się robi piaskiem pod ciśnieniem z tego co wiem Ale chętnie dowiem się więcej Macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Jakieś ceny za tego typu usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.01.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 "Przeczesane" aluminium to tzw. szczotkowane ale zdaje się, że to jeszcze trzeba zabezpieczyć lakierem by się nie utleniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.01.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ALe da się to wykonać? Widziałeś taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 09.01.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ja słyszałam o specjalnej, dość drogiej folii zabezpieczającej.Zamawiałam piaskowanie kamienia więc popytaj również w warsztatach kamieniarskich (przy cmentarzach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.01.2008 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ale ja nie chcę tej blachy zabezpieczać. Moze się starzeć z biegiem lat. Chcę ją tylko teraz zmatowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 09.01.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Blacha ma być w domu, czy na zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.01.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 W domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 09.01.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Pytałem dlatego, bo chciałem cię odwieźć od piaskowania i wystawienia alu bez zabezpieczeniana zewnątrz. Jeśli do domu to może być - chociaż też się trochę brudzi, ale kurz to możnana sucho jakoś odessać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 09.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Interesuje mnie czy ktoś to wykonywał lub zlecał wykonanie piaskowania blachy aluminiowej. Spytaj w najbliższym warsztacie samochodowym. Napewno wskażą Ci miejsce. Po piaskowaniu konieczne jest też zabezpieczenie przed utlenianiem (w przeciwnym wypadku na dużej powierzchni powstaną widoczne plamy). To też Ci podpowiedzą w tym samym warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts