Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

płyty poliuretanowe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dabell A nie masz ochoty sie dokładniej rozpisać na ten temat? Ile, za ile, jak to wygląda, czy je się widelcem, czy można rencami?

Planować trzeba, planować, muszę wszystko zaplanować, muszę...

/me has gone crazy

Warstwy XR w podłodze mam dwie, ze względu na to, że rurki wody idą na pierwszej warstwie XR i są przykryte drugą, na to styropian systemowy pod podłogówkę.

XR 50 kosztował 43zł/m2

XR 30 ok. 33zł/m2

Mam też XR na balkonie pod wylewką.

Płyty sa bardzo twarde. Na jednym ze zdjęć w dzienniku wida c ułożoną podłogówkę i rzuconą na nia płytę, żeby nie podeptać. Płyty styropianowe łamały się od razu a te płyty nic. Instalatorzy tez mówili, że były twarde przy docinkach. Ale sam sobie poradzisz napewno.

• 1 month później...
  • 9 months później...
Miałam podobny problem z małą grubością izolacji podłogi. Rok temu. Dałam 6 cm płyt poliutretanowych zakupionych od producenta (jest praktycznie moim sąsiadem - Ecotherm w Łodzi, właściciel - pan Kozłowski). Koszty wysokie, ale śpie spokojniej.

wyjaśnienie: pan Kozłowski z Łodzi nie jest producentem EcoTherm. EcoTherm to holenderska firma a jej oddział, jedyny reprezentant firmy w Polsce mieści się w Gnieźnie.

• 2 months później...
dabell A nie masz ochoty sie dokładniej rozpisać na ten temat? Ile, za ile, jak to wygląda, czy je się widelcem, czy można rencami?

Planować trzeba, planować, muszę wszystko zaplanować, muszę...

/me has gone crazy

jeżeli nadal masz chęć to możemy podyskutować na temat płyt ECOTHERM albo ogólnie o termoizolacji. Ponieważ reprezentuję firmę EcoTherm i się z tym nie kryję chciałbym aby taka dyskusja bardziej pokazywała zalety lub wady róznych rozwiązań a nie tylko koszty, koszty, koszty. Moja praca polega głównie na doradzaniu a nie wciskaniu towaru niedoświadczonym klientom a to forum jak mniemam jest po to aby ludzie mogli zobaczyć co i jak można zrobić i uczyć się na błedach innych (niestety dla tych innych). Wiem, że kasa jest bardzo ważna zwłaszcza w dzisiejszych czasach ale większość użytkowników tego forum byduje domy dla siebie więc zakładam, ze chcą być zadowoleni z podjętych decyzji i nie zawsze będą redukować wydatki tak jak przy wielkich inwestycjach typu markety czy inne takie...