Depi 11.04.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 cena za metr kw za gr. 3 cm 32,15 netto (uuu, chce o tym szybko zapomnieć) Auć. Czyli za 8cm będzie prawie stówka? Dzizas - dobrze, że tylko taras... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 11.04.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 dabell A nie masz ochoty sie dokładniej rozpisać na ten temat? Ile, za ile, jak to wygląda, czy je się widelcem, czy można rencami? Planować trzeba, planować, muszę wszystko zaplanować, muszę... /me has gone crazy Warstwy XR w podłodze mam dwie, ze względu na to, że rurki wody idą na pierwszej warstwie XR i są przykryte drugą, na to styropian systemowy pod podłogówkę. XR 50 kosztował 43zł/m2 XR 30 ok. 33zł/m2 Mam też XR na balkonie pod wylewką. Płyty sa bardzo twarde. Na jednym ze zdjęć w dzienniku wida c ułożoną podłogówkę i rzuconą na nia płytę, żeby nie podeptać. Płyty styropianowe łamały się od razu a te płyty nic. Instalatorzy tez mówili, że były twarde przy docinkach. Ale sam sobie poradzisz napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.04.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Na podłogę? Gdzie? Tak na podłogę. Gdzie ? Tu http://www.schwenk-daemmtechnik.de/Daemmsysteme/Neubau/Trittschall/BodenDaemmplatte-neofond-EPS-032-DEO-100-kPa.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 21.05.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 My kupiliśmy płyty poliuretanowe w firmie metalpur, płaciliśmy w marcu za 3 cm-48 zł , za 4 cm - 63 zł. Zależało nam na dobrej izolacji łazienek na górze (za mało zostawiliśmy miejsca, a jeszcze ogrzewanie podłogowe tam jest i płyty balkonu nad ogrzewanym pomieszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Józek 21.05.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 21.05.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 miałam na myśli grubości: 3 i 4 cm, a podane stawki są za metr kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izolator_pir 17.03.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Miałam podobny problem z małą grubością izolacji podłogi. Rok temu. Dałam 6 cm płyt poliutretanowych zakupionych od producenta (jest praktycznie moim sąsiadem - Ecotherm w Łodzi, właściciel - pan Kozłowski). Koszty wysokie, ale śpie spokojniej. wyjaśnienie: pan Kozłowski z Łodzi nie jest producentem EcoTherm. EcoTherm to holenderska firma a jej oddział, jedyny reprezentant firmy w Polsce mieści się w Gnieźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jz 17.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 http://forum.muratordom.pl/co-na-podloge-zamiast-styropianu,t142552.htm#3193954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izolator_pir 27.05.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 dabell A nie masz ochoty sie dokładniej rozpisać na ten temat? Ile, za ile, jak to wygląda, czy je się widelcem, czy można rencami? Planować trzeba, planować, muszę wszystko zaplanować, muszę... /me has gone crazy jeżeli nadal masz chęć to możemy podyskutować na temat płyt ECOTHERM albo ogólnie o termoizolacji. Ponieważ reprezentuję firmę EcoTherm i się z tym nie kryję chciałbym aby taka dyskusja bardziej pokazywała zalety lub wady róznych rozwiązań a nie tylko koszty, koszty, koszty. Moja praca polega głównie na doradzaniu a nie wciskaniu towaru niedoświadczonym klientom a to forum jak mniemam jest po to aby ludzie mogli zobaczyć co i jak można zrobić i uczyć się na błedach innych (niestety dla tych innych). Wiem, że kasa jest bardzo ważna zwłaszcza w dzisiejszych czasach ale większość użytkowników tego forum byduje domy dla siebie więc zakładam, ze chcą być zadowoleni z podjętych decyzji i nie zawsze będą redukować wydatki tak jak przy wielkich inwestycjach typu markety czy inne takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts