Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM PRZY PARKOWEJ UPB218 pracownia GALERIA DOMÓW

Recommended Posts

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć. Mam na imię Agnieszka i ten projekt bardzo mi się spodobał. Jeszcze go nie kupiłam ale na 90% to zrobię. Wiem, ze chciałeś znaleść kogoś kto go juz buduje, aby skorzystać z doświadczeń. Niestety (dla mnie stety) to chyba ja skorzystam z twoich. Bardzo cię proszę o wszelkie uwagii.

Witam Was,

Projekty Pawła Boduch bardzo mi się podobały, nawet dzwoniłam tam kilkakrotnie i rozmawaiłam z Panem Ślęzakiem, bardzo miły, pomocny człowiek... Tylko dlaczego na ich stronie www nie mai informacji ile ten dom ma m? Pewnie około 180 m2, czy mam rację? Ja myślałam o mniejszym ale podobnym tzn. UPB-325. Pozdrawiam, Alison

• 2 weeks później...
Cześć. Mam na imię Agnieszka i ten projekt bardzo mi się spodobał. Jeszcze go nie kupiłam ale na 90% to zrobię. Wiem, ze chciałeś znaleść kogoś kto go juz buduje, aby skorzystać z doświadczeń. Niestety (dla mnie stety) to chyba ja skorzystam z twoich. Bardzo cię proszę o wszelkie uwagii.

Witam wszystkich!

Ciesze się że w końcu znalazł sie ktoś kto chce wybudować ten domek.

Właśnie jesteśmy na etapie budowy ścian fundamentowych a w tym roku chcemy zamknąć budowę oczywiście jeżeli finanse na to pozwolą.

wszystkim zainteresowanym służę radą .

pow cał. to 220 m2

pow. uż. to 174 m2

kubatura 888 m3

na ten budynek potrzeba mnóstwo miejsca na działce 25 m x 16 m obrys budynku!!!

Hmm, ładna bryła, ale:

1) 6 możliwości dostania się do wnętrza (nie licząc okien),

2) 2 z 4 kominów haczą o kosze w dachu.

Witam

co do punktu 1) to fakt ale inne domki wcale nie wypadają pod tym względem lepiej a przecież alarmy i ochrona jak na razie funkcjonują u nas dobrze i nie za drogo.

ad 2) przy budynku parterowym stosując rekuperator kominy odpadają, co za tym idzie to oszczędność bo ten ma ich w projekcie aż 5. Pozostanie tylko jeden - kominkowy. Komin z kotłowni też wylatuje bo będzie pompa ciepła także kominy wcale mnie nie martwią. :D

• 2 years później...

Witam wszystkich;

Poszukuje wszelkich opinii i informacji na temat projektóe i budowy domów UPB 218 i UPB 228 z pracowni Boduch. Chętnie nawiążę kontakt z osobami które budują lub skonczyły już budowę według któregoś z tych projektów.

Witam wszystkich;

Poszukuję wszelkich opinii i informacji na temat projektów i budowy domów UPB 218 i UPB 228 z pracowni Boduch. Chętnie nawiążę kontakt z osobami które budują lub skonczyły już budowę według któregoś z tych projektów.

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
Ja za miesiąc ruszam z budową ale bardzo mocno zmodyfikowałem projekt UPB 218, praktycznie mozna powiedzieć, że oryginalny projekt był jedynie inspiracją do mojego projektu. Widziałem na Śląsku juz zbudowany dom według tego projektu i naprawdę mi się spodobał.

• 3 months później...
  • 1 month później...

WItam, po datach postow widze, ze juz dlugo tu nikt nie zagladal mam nadzieje, ze jednak moze ktos przypadkiem odpisze.

Mamy teraz 2007 rok wiadomo jak jest z cenami i ze wszystkim

Z zona bardzo spodobal sie nam projekt UB-218 jest wrecz idealny, pytanie tylko... Czy wogole warto sie za niego zabierac, i czy bedzie stac nas na taki dom.

Prosze jezeli ktos moglby udzielic jakis praktycznych rad(ceny, materialy, wymiary dzialki, itp. itd) bede neizmiernie wdzeiczny.

Obecnie mieszkam w UK jestemsmy, ze tak powiem czesci fali migracyjnej po 2004 roku bardzo jednak chcielibysmy wrocic do Polski a najchetniej miec juz swoje 4 katy.

Pozdrawiam

Marek

• 2 months później...

:cry: szkoda, że nikt się nie wpisuje. Może ktoś wie czy to nowy projekt i dlatego brak realizacji czy może zbyt ekstrawagancki przez to że brak w nim praktycznie komunikacji a przestrzeń dzienna jest cała otwarta.

W każdym razie gdyby ktoś z przeglądająch chciał wyrazić swoją opinię, to zapraszam.

Będę też wdzięczna za podpowiedzi zmian, gdyż ja zaplanowałam tylko przesunięcie kominka żeby nie był równocześnie zewnętrzny ale na środku ścianki którą planuję przed sypialniami (wpuszczony w ścianę)