Ninja-Gacek 02.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 WitamProsze o namiary na taki dom wybudowany lub w trakcie budowy. Projekt ten nosi rowniez nazwe "Dom przy parkowej". A może ktoś z Was ten dom buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WSylwia 11.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dostałam projekt i działkę w prezencie i zaraz pojawiło się mnóstwo wątpliwości...ale..." darowanemu koniowi..." po pewnych przeróbkach (łazienka i garderoba , świetliki tunelowe gdzie ciemno itp kosmetyka) nawet zaczynam się przekonywać - utknęłam na koncepcji elewacji i kolorystyce na razie a tu mury idą w górę i czas nagli.Czytałam parę informacji od osób, które też budują ten projekt i faktycznie zero realizacji gdziekolwiek. Posty są z zeszłego roku więc może coś się zmieniło? Może macie jakieś zdjęcia albo cenne uwagi - jeszcze zdążę je wdrożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupacz 10.03.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam. Ja zaczynam budowę domu "Przy Parkowej" w kwietniu. Pozwolenie na budowę dostałem w listopadzie 2008. Zmiany to piwnica częściowo pod garażem i kanał na samochód, oraz zamurowanie drzwi z tarasu do sypialni i luksfery w garażu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WSylwia 12.03.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja rozważam jeszcze wersję z antresolą (propozycja z galerii domów)- zmiany nie takie wielkie a antresola daje fajny "klimat". Jedyny dylemat - gdzie schody? Jestem już "pod stropem" a za jakiś czas wkleję parę fotografii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASchnitzer 27.03.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam serdecznie, chiałem sie z Wami podzielic moimi pomysłami. Spodziewam sie trójeczki dzieci więc pod tym kontem modernizowałem dom. Przedewszystkim zwiekszyłem garaż, pod cala częscią garażowo-socjalna bedzie piwnica, w kuchni wygospodarowałem mała spiżarkę, a także dodoałem łazienke i pokój w części dziecięcej, wydłużając skrzydło. W częsci sypialni rodziców też wydłużyłem po długości skrzydło i przebudowałem funkcje sypialnia-garderoba-łazienka. Bardzo chetnie zobacze Wasze zdjęcia z budowy, wręcz bardzo Was o nie proszę. Jesli bedziecie mieli ochote moge Wam przesłac moje modernizacje. Fajnie było by z Wami wszystkimi nawiązac kontakt. WSylwia jaka antresolą???? ja nic o tym niewiem projekt kupilem rok temu.Te doświetla też z chęcia bym zobaczył. Pozdrowienia dla Parkowiczów i nie....tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WSylwia 13.06.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Zgodnie z deklaracją wysyłam kilka fotek rzeczonej antresoli na podanego maila. Efekt jest super!zostawię też widoczne z dołu (salonu) niektóre belki konstrukcyjne dachu. Budowa się ślimaczy ze względu na jesienną aurę w czerwcu i mam kompletnie "rozciamciany" dojazd i budowę ale... do grudnia zdążę. Konieczne przy antreoli zmiany to odrobinę podniesiona ścianka (chyba kolankowa...?) no i mała przeróbka wejścia do sypialni (jest zdjątko). Z resztą, nawet bez antesoli , zmieniłam dojście do sypialni , łazienkę i zamieniłam garderobę na szafę. Trzymam kciuki i sukcesywnie będe podsyłać więcej chyba , że nie jesteś już zainteresowany zdjęciami to po prostu daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3fi100 23.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 hej, My tez zakupilismy ten projekt, podoba nam sie strasznie srodek, nie mamy jeszcze zadnych pomyslow na ewentualne przerobki, liczymy na Was, na Wasza wyobraznie i foty z juz rozpoczetych realizacji. Na pewno bedziemy informowac o pomyslach, ktore nam wpadna do glowy choc w tym roku pewnie nie zdazymy wiecej niz wylac fundamenty. Ta nasza biurokracja pozdrawiamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASchnitzer 02.07.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 W Sylwia , wielkie dzieki, widziałem te beleczki ładnie wyheblowane mmmm miodzio. Bardzo Cie prosze jesli oczywiscie moge o jedno zdjątko, takie gdzie stajesz w osi salonu tyłem do drzwi głownych wejściowych, tak by uchwycic ta belke głowna idaca z góry w strone okna salonowego która w pewnym momencie sie załamuje:) Bardzo bede wdzięczny. przepraszam że tak długo sie nieodzywalem byłem mocno zajety, a w poniedziałem od 6 do 17 jestem na urlopie, ale czekam na więsci od Ciebie. Bardzo Ci dziekuje, trzymam kciuki by jak najszybciej i jak najlepiej udało Wam sie wybudowac Wasz domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otwinowski 12.07.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 cześć ! Po przeanalizowaniu wielu proejktów domów też zdecydowałem się na realizację projektu przy parkowej bo po prostu mi się podoba. Mam pytanie do osób już budujących o koszt dachu ( interesuje mnie różnica pomiędzy dachówką ceramiczną a blachodachówką). Pozdrawiam serdecznie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASchnitzer 07.08.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 M3fi100 i co nic Wam nie wpadło do głowy? ja odebrałem w środe pozwolenie na budowe miało być wczesniej ale wyszło jak wyszło. W rezultacie w tym roku robie tylko fundament z piwnica a co tam niech sobie fundamenciki dobrze obsiądą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
camelg 27.09.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam wszystkich bo jestem nowozalogowanym użytkownikiem, lecz śledzącym inne wątki Ale do rzeczy, zamierzam budować także dom przy Parkowej i tak się zastanawiam jak to wygląda LIVE i tu prosiłbym o jakieś fotki na emalie [email protected] Także mam pytanie jak z kosztami dachu czy nie są przerażające i tak już na końcu - gdzie, od kogo z jakiej strony najlepiej kupić ten projekt ?? Pozdrawiam Camelg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupacz 11.10.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 (edytowane) Zdjęcia domu przy parkowej i realizacja po zalogowaniu się na stronie: http://www.extradom.pl/projekt-domu-DOM%20PRZY%20PARKOWEJ-ID-2604.html?typ=&powierzchnia=powyzej_200_m&garaz=&strona=Ja kupiłem projekt tu: http://www.galeriadomow.pl/projekt,upb218-dom-przy-parkowej,119.html# http://www.extradom.pl krk1047 http://www.extradom.pl/projekt-domu-dom-przy-parkowej-krk1047.aspx Edytowane 19 Maja 2011 przez czupacz Zmiana strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escobaras 29.11.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam Wszystkoch, tak przypadkiem znalazłem to forum, i postanowiłem się wpisać dom przy parkowe budujemy od 5 maja, i mamy już wszystko na zewnątrz i teraz zaczynamy kłaść elektrykę , dom jest super, dokonaliśmy parę zmian, zamieniliśmy garderobę z łazienką i wstawiliśmy dwa duże smukłe okna, a garderobę, mamy bez okna, bo kto chciałby oglądać ewentualny bałagan , pokój tzw. gościnny ten z trójkątna ścianą pomniejszyliśmy na kożyść łazienki dla dzieci, i z garderoby przy wejściu, zrobiliśmy ,,kibelek" dla gości i został nam taki mały trujkącik przy wejściu jako ,,duża szafa" i kominek też przeniśliśmy do salonu, żeby pokój dziecięcy miał prostą ścianę, mamy lustrzane odbicie i dom naprawdę robi wrażenie, aaa jeszcze powiekszyliśmy w górę max. główne okno salonowe i w cale nie ma zamało światła, poddasze mamy nie użytkowe, jedynie graciarnia + mała siłownia i nad garażem pokój cinema , niestety ze względu na podmokły teren, brak jakichkolwiek piwnic. jak ktoś chce to mogę przesłać fotki , dom z zewnątrz bardzo ładnie wyglada, i z każdej linni domu nie wydaje się taki duży jest poprostu zajefajny. pozdrawiam posiadaczy i namawiam szukających super funkcjonalnego domu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jo76 20.07.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam forumowiczów, jesteśmy z mężem w trakcie kupna projektu "Dom przy Parkowej", chciałabym Was serdecznie prosić o ile to możliwe o przesłanie choć kilku zdjęć w trakcie budowy i już w trakcie mieszkania jesteśmy z mężem ciekawi efektu końcowego i Waszych ciekawych rozwiązań. Jeszcze mała prośba do osób z woj. Wielkopolskiego które budowały ów dom jakie koszty budowy? Wiem że kwoty nie są jednoznaczne ale chodzi mi o przybliżony koszt. Pozdrawiam serdecznie wszystkich szczęśliwców mieszkających już we własnym wymarzonym domku )) mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domprzyparkowej 22.07.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 witam....Jestem na etapie aranzacji wnetrza domu przy parkowej. Jeszcze w tym roku chce zalac fundamenty. Jezeli mozecie to przeslijcie mi fotki z budowy (mile widziane przerobki kominka i czesci sypialni polaczonej z garderoba i lazienka). Moze ktos zrobil stopien zejscia z korytaza do czesci salonowej? A moze wariant z antresola? Oto moj email: [email protected] Pozdrawiam posiadaczy pieknego i funkcjonalnego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qzi 03.08.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam, Jestem na etapie zakupu projektu domu przy parkowej. Bardzo bym prosil o jakies foty z realizacji projektu a jeszcze bardziej bede wdzieczny jesli ktos przesle mi zdjecia wykonczonego domu (wewnatrz i zewnatrz). Jesli ktos moglby rowniez napisac z czego budowal sciany i czym ocieplal. Z gory dziekuje za wszystkie porady i zdjecia. Adres e-mail: [email protected] Pozdrawiam forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysztof 08.08.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam. Kupie projekt DOMU PRZY PARKOWEJ. Moze ktos okazyjnie podsprzeda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.11.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) Witam! My jesteśmy w trakcie budowy Parkowej. Domek stoi. Obecnie jesteśmy na etapie szukania wykonawców wszystkich instalacji. Na wiosnę będziemy tynkować i powoli się wykańczać ... aż się wykończymy Pozdrawiam wszystkich budujących ten projekt i nie tylko Quzi Pytałeś o wariant z obniżeniem podłogi w salonie. My tak właśnie zrobiliśmy No i przenieśliśmy kominek na inną ścianę Dobudowaliśmy ściankę do kolumny Zmniejszyliśmy okna łazienkowe i w kotłowni Usunęliśmy okno z garderoby i małe z sypialni i parę innych drobnych zmian Edytowane 14 Listopada 2010 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzelina1719508513 11.02.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam serdecznie wszystkich którzy zdecydowali się na dom przy Parkowej. Ja również rozważam zakup tego projektu i budowę domu. Jest on dla mnie prawie idealny więc pokusa nie do odparcia. Zastanawia mnie tylko jedno (ponieważ jest to moja pierwsza budowa) jak się ma wartość kosztorysowa projektu do faktycznych kosztów realizacji. Może jest ktoś kto jest już mocno posunięty z pracami i potrafi oszacować te rozbieżności. Dodatkowo zastanawia mnie koszt budowy dachu? Wszyscy piszą, że drogi, ale co to znaczy, że drogi może padnie jakaś kwota wtedy będę wiedziała jak się do tego ustosunkować. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.02.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 WItaj andzielina Moja odpowiedz juz znasz (z innego portalu) Pozdrawiam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts