Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

trochę to trwało, ale udało mi się założyć dziennik i stronę z komentarzami. Linki powinny się wyświetlić w opisie do tej odpowiedzi. Jeśli zdążę, to zamieszczę dzisiaj jakieś zdjęcia z projektu. Macie bardzo ładnie usytuowaną działkę! Dokonywaliście jakichś zmian w projekcie? Pozdrawiam i zapraszam do naszego dziennika!

Witam

Mam nadzieje ze zarobione pieniazki zamienicie w piękny wymazony dom tak jak my to zrobilismy a raczej robimy.

Co do naszej działki to fakt mamy ja dosc okazala i nie mielismy problemu z jej zagospodarowaniem a raczey z umieszczeniem domu na dzialce.

Na tej dzialce jeszcze kilka lat temu rosly 100 letnie lipy wiązy brzozy dzrzewa jabloniowe. Mozesz sobie wyobrazic ile pracy kosztowalo mnie aby to uprzatna:). a efekt jest widoczny. Nie mialem problemu z jej przeksztalceniem na plan zabudowy poniewaz jest to w planie zagospodarowania przestrzennego naszej gminy i wynosi 100m od krawedzi jezdni:)-plan zadudowy:)

Zycze powodzenia i mam nadzieje ze bedziemy sie wzajemnie wsp[ierac na naszych placach boju:):):):):)

pozdrawiam

Witam

Działeczka rzeczywiście cudna. Fajnie widzieć góry. Projekt też super. Obejrze sobie go bliżej, a co do Irlandii, rzeczywiście urzekła mnie. Byłem tylko tydzień, ale szybko zwiedziłem Dublin, byłem nad oceanem, nad jednym i nad drugim morzem. Mam masę zdjęć i wspomnień. Wszystko dzięki sister, która tam mieszka i pracuje. Sam nie wiem, czy nie pojadę tam na wiosnę, bo tu chcąc wybudowac domek trzeba trochę dłużej na niego pracować :wink: :wink: Życzę powodzenia i też będę wam kibicował. Pozdrawiam gorąco.

Witajcie

od ponad dwóch lat śledzę wpisy na tym forum, bardzo się cieszę, ze coraz wiecej młodych par na pocztku "wspólnej drogi" od razu myśli o budowie domu i realizuje zamierzenia. Trzymam za Was kciuki, to dobra decyzja, przynajmniej w 10-tą rocznicę ślubu nie będziecie żałować kupna i wkładania pieniędzy w remontowanie małego mieszkanka ale za to urządzicie wspaniałą imprezę w salonie czy na tarasie Waszego wymarzonego domu. Przez wiele lat z mężem nie myśleliśmy o domu bo wydawało nam się to poza zasięgiem, a teraz żałuje że nie wykorzystaliśmy wielu okazji żeby zrealizować marzenie, zwłaszcza że system ulg jakie funkcjonowały, był znaczący. Ale mówi się trudno.W 10-tą rocznicę ślubu zalewaliśmy fundamenty pod upragniony dom. Życzę powodzenia i wytrwałości

pozdrawiam i obiecuje śledzić waszą historię

:D Witam teraz dopiero dochodzę gdzie to wszystko pisać dobrze ,że mam mądrego syna który cały czas mi pomaga.Bardzo podoba nam się wasza działka oraz dom super. Myslę że garaż w piwnicy niezła rzecz :wink:

co do auta to może .... :-? Te góry znany obrazek tak widać tez w pławowicach przy ładnej pogodzie.Też oglądalismy na internecie ta działkę ale dla nas bylo troszkę za drogo.Ładne położenie no i te widoki :o

Czy ta pani jest taka mlodziutka bo u niej byliśmy sie pytac o plan zagospodarowania bardzo miła,ogólnie ludzie bardzo fajni i zyczliwi. Aż nie chce się już mieszkać na śląsku. Będziemy pilnie śledzić wasze poczynania,będziemy was wspierać i pomagać. Trzymamy kciuki.Jestescie hektar drogi przed nami pozdrowionka budziki :wink:

No to rzeczywiscie niedroga ta wasza działka.Gośc z Mniszowa chyba oszalał :o

My mamy zamiar isc do firmy zajmujacej sie tymi wszystkimi sprawami papierologicznymi bo jestesmy troche za daleko żeby co chwilę przyjeżdzać i donosic dokumenty.Czy znacie jakąś taka firmę podobno jest w nowym brzesku.Czy mozna spytać jakiego macie architkta i geodetę :D .A jak wyglada sprawa przyłączy.

Rzeczywiście mozesz fajnie zagospodarować ta skarpę,tym bardziej ze sie na tym znasz.Tak myslalam że to gruszów

pa,pa

Witam Cię Anetko serecznie!

Z Anetką - Strumyczkiem poznałyśmy się dzięki blogom na interii, a teraz okazało się, że nie tylko ja i Tygrys budujemy dom :)

powodzenia Wam życzymy i będziemy kibicować! :lol:

A co do nagrody, to jak ktoś zgadnie, dostanie nagrodę - niespodziewankę!!!

8)

Kotecek

To ja strzelam:

daihatsu charade

nie wiem czy dobrze napisałem :oops: :oops: :oops:

a kominek....

Mam teraz kominek w bloku...

Fajna sprawa....

tylko...

Strasznie kopci ! :cry:

Sciany w pokoju gdzie stoii maluje średniio raz w roku :(

Drzewo trza narabać :(

Popiól wynieść :(

drzewo trzeba zamówić, kupic, porabać, wysuszyć, znieść do piwnicy :( :(

szyby przetrzeć, żeby ładnie wyglądało :( :(

poza tym:

extra

polecam

Ha!!!

Kominek :)

Taaa, fajna sprawa. Mam na dzialce rodzicow taki stary piecyk - koze. Tez trzeba w tym palic, drewno na rozpalke rabac, popiol wynosic...ale najmilsza czescia dnia bylo dla mnie zawsze rozpalanie w piecu :) Podkladanie do ognia i patrzenie na male plomyczki, ktore pochlaniaja zarlocznie drewno i rosna i rosna az cala kuchnia wypelnia sie cieplem i muzyka dla ucha - cichym trzaskiem drewna...

Bertolo, niestety to jeszcze wciaz nie ta marka samochodu...

Ale jak tak dalej pojdzie, to dostaniesz nagrode chocby za dobre checi :lol: