kotecek 08.05.2008 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Jesli chodzi o urzedy odwiedzane w sprawie budowy naszego domu, to do tej pory nie mielismy z urzedami ani urzednikami zadnych klopotow. Wrecz przeciwnie- bardzo nam pomagali, szczegolnie w naszej miejscowej gminie Jak dotad usmiech i dobra mina dzialaly cuda. Najbardziej balam sie Pani z ZUDPu. Jak odebrala telefon to juz wiedzialam, ze bez kija nie podchodz. Urzednicy lubia ludzi konkretnych, ktorzy wiedza po co przychodza i o co chodzi w ich sprawie. A ci nasi architekci to juz przechodzili samych siebie. Tacy byli slodcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 08.05.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 to zostało ci tylko cierpliwie poczekac do wydania tej decyzji,moze sie uda i wydadzą wam szybko wystarczy że będziesz dzwoniła i nalegała a napewno to pomoże życze wam tego i buzka dla wa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 09.05.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 AAJ2004 Wieczorem mielismy siasc z mezem nad Waszym dziennikiem i ogladac kominek (ja juz widzialam), ale jakos tak nam zeszlo i nie obejrzelismy Ale dzisiaj na 100%!!! Kominek bardzo pomyslowy, ale ile takie cudo kosztuje? Duzo wiecej w porownaniu do "zwyklych" wkladow? No i co z kominem? U nas przebiegalby przez srodek pokoju na gorze Mieliscie zaprojektowany od razu kominek na srodku salonu, czy sami sobie to wymysleliscie? Musze przyznac, ze aby przeczytac Wasz dziennik trzeba miec sporo czasu, jak na razie go nie mialam, ale obiecuje nadrobic zaleglosci Pozdrawiam serdecznie! Nasz kosztował ok 5000zl. Poszperaj w internecie, z tego co wiem można kupić taniej. My po prostu poszlismy do poleconego kominkarza i poprosilismy o rade. Cena wyższa od zwykłego wkładu, ale myślę, że warto Co do komina to my przewidzielismy taki kominek na etapie projektowania i na górze komin wypada nam w ścianie pomiędzy pokojami dziecięcymi. Mamy tam też wywiewniki ciepłego powietrza do obu pokoi. Jak wypadnie Wam na środku pokoju to może być problem, ale to wszystko zależy od tego jak duży jest ten pokój, czy da się ten słup jakoś sensownie wkomponować w wystrój wnętrza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 09.05.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Teraz przyjrzalam sie Waszemu projektowi. Widze, ze pokoj na gorze jest prawie taki jak salon z kuchnią. Więc i na komin znalazłoby się miejsce... Będzie wtedy chyba dokładnie tak jak na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 09.05.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Oglądaliśmy i rozmawialiśmy i chyba pójdziemy jednak w kierunku klasycznego kominka "jednostronnego". Jakoś tak mi dziwnie się robi na myśl, że będę sie kręcić po kuchni a ktoś bedzie mi oglądał łydki (nie to, żebym miała brzydkie ) z salonu PRZEZ kominek! Poza tym pisaliście, że i tak szyba się "wędzi", więc w sumie na jedno wychodzi. POZA TYM juz widzę przed oczyma duszy mojej całą rodzinkę przesiadującą w kuchni i mojego kochanego teścia, jak siedzi na zydelku "przypięty" plecami do cieplego komina On tak uwielbia siedzieć, a jego wlasny stary piec został podstepem (!) rozebrany podczas ostatniego remontu. Być może zrobimy coś w stylu ławki wokoł kominka żeby można było sobie usiąść i grzać 4 litery Oboje stwierdziliśmy, że Wasze wnętrza nam się bardzo podobają. Będą dla nas pewnie źródłem inspiracji, jak już przyjdzie ten piękny czas, że na działce COŚ stanie (i nie mam tu na myśli przyczepy kempingowej!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 09.05.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 To fakt, trzeba dopasować kominek jak i resztę "sprzętu" do własnych potrzeb. A szyba u nas taka czarna, bo zimą nie było jeszcze ogrzewania (gazu nie podłączyli) i fachmeni od ocieplenia poddasza dogrzewali sie kominkiem. A, ze drewna kominkowego nie było (nie bylismy przygotowani) to wrzucali tam co popadnie, mokre, kopcące, co im w ręce wpadło. Ale jak pali sie czym trzeba to mam nadzieję, że problem brudnych szyb pojawia sie raczej rzadko.No, a co z tym kominem na górze? Kominek będzie mimo wszystko na środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 10.05.2008 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 No, a co z tym kominem na górze? Kominek będzie mimo wszystko na środku? Chyba tak! Jeszcze z szefem ekipy pogadamy, zobaczymy co nam chłop powie na takie fanaberie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 13.05.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 przepraszamy,przepraszamy ale jak wpadne w wir pracy tak nie mogę skończyc i dopiero dzisiaj mam czas aby na chwilkę usiąść i napisac. umowa podpisana,sami ja skonstruowalismy na podstawie internetu bardzo zaostrzona z odpowiednia karą,mają sie wyrobic do 29.08.08. andrzej był w geodezji podobno żadnych mapek nie wyciagali a WZ sa złożone bo pytał sie pani Kmili i poszły juz do krakowa,i o dalszych poczynaniach będą nas informować pisemnie z gminy,koncowa decyzja zostanie przesłan nam i architektom z koziej wulki .Gdyby nie fakt ze wpłacilismy zaliczkę to bysmy ich olali.andrzej sie dowiedział szkoda że dopiero teraz ,że nasz kierownik budowy tez takie sprawy załatwia szkoda Troszke z patałachami sie pokłócił,i powiedział im ,że sa kłamcami i stracił do nich zaufanie ,a także że będziemy ich kontrolować.Wgeodezji tez maja ich dosyc i pisali skarge na nich.Super że lecicie do Polski spokojnego lotu Wam życzymy a ognisko z miłą checią byśmy zaliczyli,zobaczymy tylko jak bedzie z wolnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 15.05.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Kotecek - a przyczepe kampingowa juz kupiliscie? Ja wlasnie sie musze z tym wyrobic do 3 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 15.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Kotecek- dzis 15 lipca. Pewnie wlasnie wyladowalisci i molo co nog nie polamalas biegnac wprost z plyty lotniska na dzialeczke, co??? :) Zycze uczynnych urzednikow, ladnej pogody, konkretnych rozmow, wiary w marzenia i wygodnych butow . No, z tym to sobie pewnie poradzicie podczas zalatwiania wszystkich spraw zwiazanych z budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 15.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 tfu!!!! - 15 maja chcialam napisac . Hi hi hi. Reszta sie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 15.05.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja też dzisiaj myślę o Tobie ! Życzę Ci (Wam) wielu udanych spotkań i załatwoinych spraw okołobudowlanych podczas pobytu na własnych włościach Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 19.05.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 I co, i co????? Jesteście, załatwiacie, polecieliście z powrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 22.05.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 I co, i co????? Jesteście, załatwiacie, polecieliście z powrotem? No właśnie !!! Jesteście ??? Co tam u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 03.06.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dalej nie ma wiesci z blacu boju ... trzymam kciuku zeby udalo sie wam zrobic co zaplanowaliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 09.06.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witaj Kotecku lecicie jeszcze czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 09.06.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Czekamy na Ciebie... Może lepiej jak jesteś na wyspach, bo wtedy udzielasz się na Forum Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 10.06.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Co tam u Was słychać??? Jak budowa??? Jak w ogóle pobyt w kraju?? Jesteśmy wszyscy bardzo ciekawi, więc nie trzymajcie wszystkiego dla siebie...nawet nie wiem kiedy mieliście wrócić. Nie ma Cię ani tu na forum ani na blogu!! Daj znać!!! PLEASE!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 12.06.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Kotecek- dzis 15 lipca. Pewnie wlasnie wyladowalisci i molo co nog nie polamalas biegnac wprost z plyty lotniska na dzialeczke, co??? :) Dokladnie Ja też dzisiaj myślę o Tobie ! Życzę Ci (Wam) wielu udanych spotkań i załatwoinych spraw okołobudowlanych podczas pobytu na własnych włościach Pozdrawiam aka Dziekuje!!! Nawet nie tak "okolo" !!! I co, i co????? Jesteście, załatwiacie, polecieliście z powrotem? Jestesmy, zalatwiamy, nie polecielismy No właśnie !!! Jesteście ??? Co tam u was ? U nas spoko. Troche stresu ale sie trzymamy. Dalej nie ma wiesci z blacu boju ... trzymam kciuku zeby udalo sie wam zrobic co zaplanowaliscie Dziekuje, wiesci beda juz niedlugo!!! Witaj Kotecku lecicie jeszcze czy jak? Jeszcze nie lecimy z powrotem. Nawet nie chce misie o tym myslec Czekamy na Ciebie... Może lepiej jak jesteś na wyspach, bo wtedy udzielasz się na Forum Pozdrawiam aka Racja... Tu mieszkamy w 2 roznych miejscach i w zadnym z domow nie mamy neta. Ludzie, co ja przeszlam przez pierwsze dni bez forum Muratora, to tylko nalogowi alkoholicy chyba wiedza!!!!!! Co tam u Was słychać??? Jak budowa??? Jak w ogóle pobyt w kraju?? Jesteśmy wszyscy bardzo ciekawi, więc nie trzymajcie wszystkiego dla siebie...nawet nie wiem kiedy mieliście wrócić. Nie ma Cię ani tu na forum ani na blogu!! Daj znać!!! PLEASE!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie! :) No i tu doszlismy do sedna sprawy. Jak na razie to jest jedno wielkie Silent Hill i na razie nic wiecej nie moge napisac. choc bardzo ale to bardzo bym chciala. Do IRL wracamy 2 lipca. Obiecuje wtedy nadrobic caly dziennik. A tymczasem pozdrawiam serdecznie wszystkich moich Muratorowych Przyjaciol. Mysle o Was i o Waszych budowach, choc chwilowo mnie na Forum nie ma. A moja dusza cierpi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 26.06.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 witaj kotecku mysle o tobie i trzymam kciuki za was i wasza budowe pozdrawiam i buzka do zobaczenia na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts