Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

hiphip hura jeszcze raz :D

gratulacje jest się z czego cieszyć,przyszłam teraz z pracy przeczytaliśmy z budzikiem i od razu lepiej nam się zrobiło :D

taki papierek a cieszy super.

iwko wcale sie nie wtrącasz cenimy sobie wasze uwagi ,ale zaczynamy cieszyć sie z psucia im nerwów,całuski do jutra dobranoc :wink:

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też chcę "to" pić, ale kto to widział, żeby takie posty pisać przed południem !!!!

W tym kraju niektórzy muszą pracować (na raty zaciągniętych kredytów :( ), a w pracy ... z reguły ( :oops: :roll: ) się nie pije i nie zawsze jest czas na newsy z Forum...

No to zostało coś dla mnie?

Aha; ja zapomniałam znowu pogratulować, ale przecież wiesz, że jestem najwierniejszym Twoim kibicem ( :oops: ).

Gratuluję - jest jak miało być, cóż - masz znowu materiał do gazety... czego oczywiście Ci życzę.

Pozdrawiam

aka

Ja też chcę "to" pić, ale kto to widział, żeby takie posty pisać przed południem !!!!

W tym kraju niektórzy muszą pracować (na raty zaciągniętych kredytów :( ), a w pracy ... z reguły ( :oops: :roll: ) się nie pije i nie zawsze jest czas na newsy z Forum...

No to zostało coś dla mnie?[/b][/color][/size]

Akus, dla Ciebie zostala jeszcze cala flaszka! Come on! :wink:

Gratuluję - jest jak miało być, cóż - masz znowu materiał do gazety... czego oczywiście Ci życzę.

Pozdrawiam

aka

Jezusicku, mam nadzieje, ze TEGO w Muratorze nie zamieszcza???!!

Kotecek - ale glowka to chyba bolala , co? Czerwone winko, szampan, piwko i chyba jeszcze jedno piwko.... ale namieszalas :).

A co do po.......a to przeciez juz minelo kilka dni od momentu otrzymania a kto Wam udowodni , ze dom nie powstal w te kilka dni? W koncu w komentarzach wszyscy sa pod wrazeniem tempa budowy :)

Sa kolej zdjecia i opisy wiec przydalby sie i kolejny komentarz. Wiec tak:

- no oczywiscie nadal jestem pod wrazeniem ale nie bede sie powtarzala

- jesli chodzi o ten pierwszy budynek na budowie to obawiam sie , ze bedziecie mieli ogromny problem z rozebraniem go . :) te sentymenty....:)

- zachod slonca przesliczny - tesknie za takimi

- jesli chodzi o domek sasiadow to jest super. Moj moze wygladac cqlkiem podobnie mimo ze nowy :). i pytanie czy sasiedzi nie popadaja w kompleksy widzac ja sie rozrastacie?

-rozumiem , ze w piwnicy bedziesz miala tylko takie male okienka wiec bar bedzie calodobowy :) - bez oczekiwania na zmrok.

I jeszcze dodatkowy zestaw pytan.

Nigdy nie pisalas albo przegapilam o wykonczeniach zewnetrznych. Tzn jakie okna , drzw, dachowka, elewacja, kolorystyka?

Wybraliscie juz?

jesli chodzi o ten pierwszy budynek na budowie to obawiam sie , ze bedziecie mieli ogromny problem z rozebraniem go . :) te sentymenty....:)

No jasne! Nie sadze zebysmy go kiedykolwiek rozebrali! A juz na pewno nie przez najblizszych pare lat :wink: No, chyba ze bedzie przeszkadzal w posadzeniu jakiegos krzaczka.

- - jesli chodzi o domek sasiadow to jest super. Moj moze wygladac cqlkiem podobnie mimo ze nowy :). i pytanie czy sasiedzi nie popadaja w kompleksy widzac ja sie rozrastacie?

Nie, nie, sasiedzi przyjezdzaja tylko na weekendy! Odziedziczyli ten domek po babci i urzadzaja tam balagi, wesola kompanija!

I jeszcze dodatkowy zestaw pytan.

Nigdy nie pisalas albo przegapilam o wykonczeniach zewnetrznych. Tzn jakie okna , drzw, dachowka, elewacja, kolorystyka?

Wybraliscie juz?

Tynki mamy wybrane, okna wiemy jakie chcemy, ale jeszcze sie za nimi nie rozgladalismy... Bedziemy mieli na to cala zime!!! Na zime zostawiamy stan surowy otwarty, niech dom dobrze osiadzie, niech go wymrozi, to tynki nam pozniej nie beda pekac :D

Cześć

Śledzę dziennik oczywiście :) i czytam o Waszych drenażach. Widzę że nie dawaliście geowłókniny między rurą a ziemią ?

I rura drenarska leży też bezpośrednio na ziemi a nie w "otulinie" ze żwirku ...

Nie boicie się, że będzie się zapychać ... ?

pozdrawiam, majki

Cześć

Śledzę dziennik oczywiście :) i czytam o Waszych drenażach. Widzę że nie dawaliście geowłókniny między rurą a ziemią ?

I rura drenarska leży też bezpośrednio na ziemi a nie w "otulinie" ze żwirku ...

Nie boicie się, że będzie się zapychać ... ?

pozdrawiam, majki

Witaj Majki!

Ciekawa bylam czy ktos zauwazy nasze poczynania i bedzie mial jakies komentarze. :lol:

Nie dawalismy geowlokniny, bo... po pierwsze i tak nie spodziewamy sie tam zadnej wody, po drugie - czy taka geowloknina sie ... sama nie zapcha? I nie przepusci wody? Czytalismy, ze trzeba dawac ja takze na gore zwiru. I zrezygnowalismy. Niech juz sobie ta woda przenika przez ten zwir prosto do rury.

Rura rzeczywiscie wyglada jakby lezala bezposrednio na ziemi, ale podczas zasypywania podnoslilismy ja do gory, tak ze warstwa zwiru znajduje sie takze pod rura. Rura wlasciwie sama "parla" do gory, wylazila na wierzch podczas zasypywania i trzeba bylo ja wrecz przyciskac, zeby nie wylazla.

No i najgorszy chyba grzrech - nie zrobilismy ani jednej studzienki kontrolnej!

Ani jednej. Bo tam naprawde chyba nie bedzie wody... Rure wypuscilismy do studzienki zbiorczej, ktora bedziemy mogli na bierzaco kontrolowac. Zobaczymy, czy w ogole bedzie sie tam zbierac jakakolwiek woda...

Jak na razie nasz drenaz przeszedl chrzest podczas pierwszej porzadnej burzy na budowie. Wykop nie byl jeszcze zasypany i woda lala sie prosto do wykopu, wsiakala w zwir i darla rura do studzienki :) Wykop zostal osuszony momentalnie! :lol: :lol: :lol: Przynajmniej wiemy, ze spadki mamy wykonane tak jak trzeba :lol:

Ciekawe jak jest teraz, kiedy wykop jest juz zasypany. Jedziemy w sierpniu do Polski i pierwsze co sprawdze, to czy jest jakas woda w studzience.

Do studzienki (wyszla nam glebokosc 3.20m!!!) wsadzilismy 2 kregi i klape z dziura na rure. Rura bedziemy sprawdzac poziom wody oraz ja ewentualnie w razie potrzeby wypompowywac szlamowa. Polak potrafi. Po pierwszej burzy woda stala w studzience jakies 2 dni (grunt nieprzepuszczalny) ale w koncu wsiakla w ziemie. Utopila sie tam mysza :cry:

Wlasciwie jedyna woda jaka do drenazu moze sie dostac to woda opadowa i bedzie ona splywac wjazdem do garazu. Maz jednak planuje umiejscowienie tam zupelnie innej studzienki z pompa zanuzeniowa, ktora ma sie wlanczac gdy zostanie osiagniety pewny poziom wody w studzience. Wlasciwie mozna by to bylo wpuscic do drenazu, ale w sumie nie warto ryzykowac.

Czas pokaze jaki sobie ten drenarz zrobilismy i czy spelnia on swoja funkcje czy nie.

witam kotecki :D

u was sie dzieje :o u nas zastój :evil:

no masz racje urzędy tragedia nie wspominajac o urzędzie pocztowym,czekamy na urząd melioracji ,pismo z gminy wysłane 04.06.08 odebrali w krakowie 24.06.08 i dzisiaj dzwoniłam do krakowa leży odpowiedz na dzienniku podawczym może kiedyś ją dostaniemy jesteśmy w plecy już ho ho :evil:

dopiero kamila wystawi warunki zabudowy a końca nie widac całuski dla was zdjęcia i opisy super,tak jak napisali bardzo fajnie się czyta,iwko a może ty powinnas pisać bo masz talent,jakaś cikawą powieśc,będziesz miała piękny dom to może cos ci w główce zaświta :wink: