kotecek 24.07.2008 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 witam kotecki u was sie dzieje u nas zastój no masz racje urzędy tragedia nie wspominajac o urzędzie pocztowym,czekamy na urząd melioracji ,pismo z gminy wysłane 04.06.08 odebrali w krakowie 24.06.08 i dzisiaj dzwoniłam do krakowa leży odpowiedz na dzienniku podawczym może kiedyś ją dostaniemy jesteśmy w plecy już ho ho dopiero kamila wystawi warunki zabudowy a końca nie widac całuski dla was zdjęcia i opisy super,tak jak napisali bardzo fajnie się czyta,iwko a może ty powinnas pisać bo masz talent,jakaś cikawą powieśc,będziesz miała piękny dom to może cos ci w główce zaświta Ech, Budziki u nas tez nic sie nie dzieje, siedzimy w Dublinie, lata tutaj nie ma... Myslalam, ze dziennik budowy uzupelnie w ciagu tygodnia, a tu trzeci tydzien mija od przyjazdu do Dublina a ja jestem dopiero w polowie!!! No nie mam czasu normalnie, w pracy spedzam 8 godzin na komputerze i jak przychodze do domu to czasem juz nie moge na to pudlo patrzec. A tu trzeba zdjecia pomniejszyc w Paincie, wkleic na Fotosika i dopiero do dziennika i jeszcze jakis sensowny opis wymyslic... Biurokracja w naszym kraju przyprawia o mdlosci. Dla pocieszenia napisze Wam, ze tu w Irlandii pewniem pan chcial wybudowac dom na dzialce po dziadku. Wszystko spoko, ale wyjazd na droge z ograniczeniem do 80km/h, a po obu stronach drogi krzaki. Dostal odpowiedz odmowna, nie moze wybudowac tam domu, bo bezpieczenstwo wyjazdu na droge wymagaloby usuniecia po 10m krzakow z obu stron drogi, a to zepsuloby krajobraz... Mam nadzieje, ze juz wkrotce dostaniecie Warunki Zabudowy i zlozycie podanie o PnB, to znaczy Durne Cepy Wam je zloza! Mam nadzieje, ze napsuliscie im troche zdrowia i jeszcze im go troche napsujecie! A my bedziemy w sierpniu na 10 dni w Polsce - od 21 do 31, moze jakies male spotkanko? Niekoniecznie w weekend kolo 23.08 bo wtedy mamy wesele w Krakowie. Buzki! Acha, a powiesc bardzo bym chciala kiedys napisac , moze sie kiedys uda, Urzadze sobie gabinet w domu i bede pisac ksiazki! Bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 28.07.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 No no, widzę, że się budowa posunęła ładnie Napisz, jak tam przeprawa z PINB poszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heros 02.08.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Hejka No no Kotecek ale jestem pod wrazeniem idziecie z waszym domem jak burza no i ta piwnica , w dzisiejszych czasach malo ludzi sie rzuca na piwnice , no ale wy macie odwage i dobrze . Wlasnie wrocilem z Polandii , ogladalem dzialeczki , upatrzylem sobie tez taka podobna do waszej ( mala miejscowosc 20km od Bydgoszczy ) i musze przyznac ze takie miejsca maja urok nie do opisania . Pozdrawiam serdecznie i gratuluje postepow w realizacji waszego planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 02.08.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Hejka No no Kotecek ale jestem pod wrazeniem idziecie z waszym domem jak burza no i ta piwnica , w dzisiejszych czasach malo ludzi sie rzuca na piwnice , no ale wy macie odwage i dobrze . Wlasnie wrocilem z Polandii , ogladalem dzialeczki , upatrzylem sobie tez taka podobna do waszej ( mala miejscowosc 20km od Bydgoszczy ) i musze przyznac ze takie miejsca maja urok nie do opisania . Pozdrawiam serdecznie i gratuluje postepow w realizacji waszego planu. Dziekujemy bardzo Piwnica to wladciwie nam wyszla tak od niechcenia. Ale naprawde nie zalujemy tego pomyslu, bo bedzie tam i garaz i kotlownia i spizarnia i BAR i bedzie sie gdzie sktyc w upalne dni Podczas czerwcowych upalow mielismy juz okazje na wlasnej skorze doswiadczyc jaki milusi chlodek tam panuje Goraco polecam!!! Uroki rzeczywiscie nie do opisania. Wiocha jakich malo Ale czuje juz, ze jest to moj dom! Tobie zycze powodzenia w realizacji planow w Polsce i czekam az zalozysz dziennik budowy, kiedy juz zaczniecie budowac. Bede Wam goraco kibicowac! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.08.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 puk, puk Kotecku , trochę się pogubiłam , że domek stoi, ale się jeszcze buduje, że Wy tu, ale znów w Dublinie . Fajnie Wam ta budowa idzie/szła . Nieustająco trzymam kciuki i zaglądam od czasu do czasu. pozdrawiam, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 12.08.2008 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dla wyjasnienia. Domek budowal sie od 23.05 do 30.06 2008. Teraz tylko uzupelniam dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 12.08.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dla wyjasnienia. Domek budowal sie od 23.05 do 30.06 2008. Teraz tylko uzupelniam dziennik tak też myślałam, że już po sprawie pozdrawiam i czytam, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 20.08.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 hejka, co tam dobrego na Zielonej Wyspie? ...tam, też emocjonują się olimpiadą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.08.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Olipiada? A co to takiego? Dla mnie sport moglby nie istniec To znaczy sama lubie pobiegac czy pokopac pilke, porowerowac sobie, ale jakos nigdy nie lubilam tego ogladac w telewizji lub na stadionie Wole sama tego doswiadczyc A w Irlandii pieknie, jezdzimy po calej wyspie, chyba dalego nie mam czasu na uzupelnianie dziennika! Chyba wkeje pare zdjec z Wyspy! Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 20.08.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 .....Chyba wkeje pare zdjec z Wyspy!.... Koniecznie to zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.08.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ok to koniecznie to zrobie dzis wieczorem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.08.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 To ja też poproszę o te zdjęcia Jak przeczytałem o tych klifach,oceanie i wrzosach to już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.08.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Uhuhu!!! Fiu fiu, ilu zainteresowanych!!! Powiem Wam, ze wrazenia sa niesamowite! Ocean jest piekny i zajmuje wieksza czesc horyzontu, widac jak na dloni jak okragla jest nasza kula ziemska Klify Slieve League (mozecie znalezc w Wykipedii) sa wysokie na 600m npm i mozna wspiac sie na ich szczyt i wedrowac tym szczytem, porosnietym, jak juz pisalam, wrzosami i zieloniutka trawa. W nizszej czesci klifu pasa sie najspokojniej na swiecie niezwruszone owce. Jakby ktos chcial popelnic samobojstwo na tych klifach, to nikt chyba nie zauwazylby nawet spadajacej malutkiej osobki! Fale rozbijaja sie o podnoze klifow a w niektorych miejscach pieszcza lagodnie bielusienkie plaze. Woda wplywa do tajemniczych jaskin we wnetrzu klifow. Z gory sacza sie cieniusienkie wodospady... Wieczorem dodam fotki do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Byłem!!!! Widziałem!!!!! I jestem oczarowany!!!!!! Widoki są tak pięknę, że zapiera dech w piersiach!!!! Mógłbym oglądać te zdjęcia naokrągło Strasznie Wam zazdroszczę tych widoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.08.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 fiu, fiu, ale fotki z Irlandii...... po cholerę o nie prosiłem, teraz wam zazdroszczę takich widoków....oczywiście żartuję Pięknie to wygląda ....od razu przypomniała mi się piosenka Kobranocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 21.08.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Hej hej, chlopaki, spokojnie Zapominaialm dodac, ze aby obejrzec cos takiego, trzeba zrobic bite 300 km z Dublina! Ale rzeczywiscie jest pieknie! Zasuszylam sobie nawet galazke wrzosu na pamiatke Musze miec wrzosowy ogrodek kolo domu, musze!!! I moze... mini klify? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 21.08.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 witam czytałam twój dziennik i powiem że bardzo mi się podoba będe wam kibicowac i rzeczywiscie klify w Irlandii są piękne my z mężem mieszkamy blisko takich klifuf i często tam chdzimy i naprawde nie nudzą mi się hihi a zdjecia ładne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 28.08.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witaj Kotecek! No jestem pod wrażeniem!!!! Ostatnio, jak lookałam do Twojego dziennika, to puściutko było na góreczce, że ho ho! A teraz śliczniusi domeczek stoi!!!!! Gratulacje!!!!! No a te stalowe nerwy? Godne pozazdroszczenia!!!! Ja nie mogłabym spać z nerwów, gdyby mi się budowa nielegalnie stawiała! No, ale do odważnych świat należy! Podziwiam! Super pomysł z piwnicą, barem i wogóle! Ja sobie w brodę pluję bez przerwy, że tej piwnicy nie zrobiłam! Trzymam kciuki za dalsze postępy na budowie! Pozdrawiam cieplutko M. PS. śliczne te irlandzkie widoczki Też choruję na wrzos. Ta choroba to chyba jakaś wrzosowica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 28.08.2008 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witaj Kotecek! No jestem pod wrażeniem!!!! Ostatnio, jak lookałam do Twojego dziennika, to puściutko było na góreczce, że ho ho! A teraz śliczniusi domeczek stoi!!!!! Gratulacje!!!!! No a te stalowe nerwy? Godne pozazdroszczenia!!!! Ja nie mogłabym spać z nerwów, gdyby mi się budowa nielegalnie stawiała! No, ale do odważnych świat należy! Podziwiam! Super pomysł z piwnicą, barem i wogóle! Ja sobie w brodę pluję bez przerwy, że tej piwnicy nie zrobiłam! Trzymam kciuki za dalsze postępy na budowie! Pozdrawiam cieplutko M. PS. śliczne te irlandzkie widoczki Też choruję na wrzos. Ta choroba to chyba jakaś wrzosowica... Dzieki Goreczka juz rzeczywiscie powoli sie zagospodarowuje Co do nerwow... Nie do konca mielsimy stalowe, raczej staralismy sie byc pozytywnie nastawieni... i udalo sie! Wlasnie powoli konczy sie nasz 10-dniowy urlop w Polsce Ale za to budowa jest juz legalniutka, kierownik budowy uzupelnia dziennik a ja nie moge sie doczekac powrotu do Irl, zeby juz od nowa zaczac zarabiac eurosy na kolejny etap budowy w pazdzierniku!!! Robimy dach! Wlasnie zdecydowalismy sie na dachowke (miala byc blacho-dachowka) i tryskam szczesciem Musze przyznac, ze piwnica to byl strzal w dziesiatke! Nie dosc, ze przybylo nam 70m2 powierzchni uzytkowej i bedziemy mieli garaz , to jeszcze mowiono nam, ze dom straci na urodzie, tymczasem moim skromnym zdaniem, zyskal Jest jakby wiekszy, wyzszy i bardziej majestatyczny Ale to bedzie mozna ocenic dopiero po wykonczeniu. Pozdrawiam wszystkich zakochanych we wrzosach Ja juz planuje gdzie umiescic ogrod wrzosowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.09.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Hejka super z tą dachówką no i ta cena w porównaniu do blachodachówki, na pewno nie będziecie żałować tej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts