Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

witam kotecki :D

u was sie dzieje :o u nas zastój :evil:

no masz racje urzędy tragedia nie wspominajac o urzędzie pocztowym,czekamy na urząd melioracji ,pismo z gminy wysłane 04.06.08 odebrali w krakowie 24.06.08 i dzisiaj dzwoniłam do krakowa leży odpowiedz na dzienniku podawczym może kiedyś ją dostaniemy jesteśmy w plecy już ho ho :evil:

dopiero kamila wystawi warunki zabudowy a końca nie widac całuski dla was zdjęcia i opisy super,tak jak napisali bardzo fajnie się czyta,iwko a może ty powinnas pisać bo masz talent,jakaś cikawą powieśc,będziesz miała piękny dom to może cos ci w główce zaświta :wink:

Ech, Budziki u nas tez nic sie nie dzieje, siedzimy w Dublinie, lata tutaj nie ma... Myslalam, ze dziennik budowy uzupelnie w ciagu tygodnia, a tu trzeci tydzien mija od przyjazdu do Dublina a ja jestem dopiero w polowie!!! :o No nie mam czasu normalnie, w pracy spedzam 8 godzin na komputerze i jak przychodze do domu to czasem juz nie moge na to pudlo patrzec. A tu trzeba zdjecia pomniejszyc w Paincie, wkleic na Fotosika i dopiero do dziennika i jeszcze jakis sensowny opis wymyslic...

Biurokracja w naszym kraju przyprawia o mdlosci. Dla pocieszenia napisze Wam, ze tu w Irlandii pewniem pan chcial wybudowac dom na dzialce po dziadku. Wszystko spoko, ale wyjazd na droge z ograniczeniem do 80km/h, a po obu stronach drogi krzaki. Dostal odpowiedz odmowna, nie moze wybudowac tam domu, bo bezpieczenstwo wyjazdu na droge wymagaloby usuniecia po 10m krzakow z obu stron drogi, a to zepsuloby krajobraz... :o :o :o

Mam nadzieje, ze juz wkrotce dostaniecie Warunki Zabudowy i zlozycie podanie o PnB, to znaczy Durne Cepy Wam je zloza! Mam nadzieje, ze napsuliscie im troche zdrowia i jeszcze im go troche napsujecie!

A my bedziemy w sierpniu na 10 dni w Polsce - od 21 do 31, moze jakies male spotkanko? Niekoniecznie w weekend kolo 23.08 bo wtedy mamy wesele w Krakowie.

Buzki!

Acha, a powiesc bardzo bym chciala kiedys napisac :oops:, moze sie kiedys uda, Urzadze sobie gabinet w domu i bede pisac ksiazki! Bajka!

:wink:

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka

No no Kotecek ale jestem pod wrazeniem idziecie z waszym domem jak burza no i ta piwnica , w dzisiejszych czasach malo ludzi sie rzuca na piwnice , no ale wy macie odwage i dobrze .

Wlasnie wrocilem z Polandii , ogladalem dzialeczki , upatrzylem sobie tez taka podobna do waszej ( mala miejscowosc 20km od Bydgoszczy ) i musze przyznac ze takie miejsca maja urok nie do opisania .

Pozdrawiam serdecznie i gratuluje postepow w realizacji waszego planu.

Hejka

No no Kotecek ale jestem pod wrazeniem idziecie z waszym domem jak burza no i ta piwnica , w dzisiejszych czasach malo ludzi sie rzuca na piwnice , no ale wy macie odwage i dobrze .

Wlasnie wrocilem z Polandii , ogladalem dzialeczki , upatrzylem sobie tez taka podobna do waszej ( mala miejscowosc 20km od Bydgoszczy ) i musze przyznac ze takie miejsca maja urok nie do opisania .

Pozdrawiam serdecznie i gratuluje postepow w realizacji waszego planu.

Dziekujemy bardzo :D

Piwnica to wladciwie nam wyszla tak od niechcenia. :lol:

Ale naprawde nie zalujemy tego pomyslu, bo bedzie tam i garaz i kotlownia i spizarnia i BAR i bedzie sie gdzie sktyc w upalne dni :lol:

Podczas czerwcowych upalow mielismy juz okazje na wlasnej skorze doswiadczyc jaki milusi chlodek tam panuje :)

Goraco polecam!!!

Uroki rzeczywiscie nie do opisania. Wiocha jakich malo :lol:

Ale czuje juz, ze jest to moj dom!

Tobie zycze powodzenia w realizacji planow w Polsce i czekam az zalozysz dziennik budowy, kiedy juz zaczniecie budowac. Bede Wam goraco kibicowac!

Pozdrawiam serdecznie :)

• 2 weeks później...

Olipiada? A co to takiego? :wink:

Dla mnie sport moglby nie istniec :-?

To znaczy sama lubie pobiegac czy pokopac pilke, porowerowac sobie, ale jakos nigdy nie lubilam tego ogladac w telewizji lub na stadionie :o Wole sama tego doswiadczyc :wink:

A w Irlandii pieknie, jezdzimy po calej wyspie, chyba dalego nie mam czasu na uzupelnianie dziennika!

Chyba wkeje pare zdjec z Wyspy!

Pozdrowienia dla wszystkich :)

Uhuhu!!! Fiu fiu, ilu zainteresowanych!!! :lol: :lol: :lol:

Powiem Wam, ze wrazenia sa niesamowite! Ocean jest piekny i zajmuje wieksza czesc horyzontu, widac jak na dloni jak okragla jest nasza kula ziemska :lol: Klify Slieve League (mozecie znalezc w Wykipedii) sa wysokie na 600m npm i mozna wspiac sie na ich szczyt i wedrowac tym szczytem, porosnietym, jak juz pisalam, wrzosami i zieloniutka trawa. W nizszej czesci klifu pasa sie najspokojniej na swiecie niezwruszone owce. Jakby ktos chcial popelnic samobojstwo na tych klifach, to nikt chyba nie zauwazylby nawet spadajacej malutkiej osobki!

Fale rozbijaja sie o podnoze klifow a w niektorych miejscach pieszcza lagodnie bielusienkie plaze. Woda wplywa do tajemniczych jaskin we wnetrzu klifow. Z gory sacza sie cieniusienkie wodospady...

Wieczorem dodam fotki do dziennika.

Witaj Kotecek! :D

No jestem pod wrażeniem!!!! Ostatnio, jak lookałam do Twojego dziennika, to puściutko było na góreczce, że ho ho! :wink: A teraz śliczniusi domeczek stoi!!!!! Gratulacje!!!!! :D :D :D No a te stalowe nerwy? Godne pozazdroszczenia!!!! :D :D :D Ja nie mogłabym spać z nerwów, gdyby mi się budowa nielegalnie stawiała! No, ale do odważnych świat należy! :lol: Podziwiam! :D

Super pomysł z piwnicą, barem 8) i wogóle! :lol: Ja sobie w brodę pluję bez przerwy, że tej piwnicy nie zrobiłam! :cry:

Trzymam kciuki za dalsze postępy na budowie! :lol:

Pozdrawiam cieplutko M.

PS. śliczne te irlandzkie widoczki :D Też choruję na wrzos. Ta choroba to chyba jakaś wrzosowica... :wink:

Witaj Kotecek! :D

No jestem pod wrażeniem!!!! Ostatnio, jak lookałam do Twojego dziennika, to puściutko było na góreczce, że ho ho! :wink: A teraz śliczniusi domeczek stoi!!!!! Gratulacje!!!!! :D :D :D No a te stalowe nerwy? Godne pozazdroszczenia!!!! :D :D :D Ja nie mogłabym spać z nerwów, gdyby mi się budowa nielegalnie stawiała! No, ale do odważnych świat należy! :lol: Podziwiam! :D

Super pomysł z piwnicą, barem 8) i wogóle! :lol: Ja sobie w brodę pluję bez przerwy, że tej piwnicy nie zrobiłam! :cry:

Trzymam kciuki za dalsze postępy na budowie! :lol:

Pozdrawiam cieplutko M.

PS. śliczne te irlandzkie widoczki :D Też choruję na wrzos. Ta choroba to chyba jakaś wrzosowica... :wink:

Dzieki :)

Goreczka juz rzeczywiscie powoli sie zagospodarowuje :)

Co do nerwow... Nie do konca mielsimy stalowe, raczej staralismy sie byc pozytywnie nastawieni... i udalo sie!

Wlasnie powoli konczy sie nasz 10-dniowy urlop w Polsce :(

Ale za to budowa jest juz legalniutka, kierownik budowy uzupelnia dziennik a ja nie moge sie doczekac powrotu do Irl, zeby juz od nowa zaczac zarabiac eurosy na kolejny etap budowy w pazdzierniku!!! :lol:

Robimy dach! Wlasnie zdecydowalismy sie na dachowke (miala byc blacho-dachowka) i tryskam szczesciem :)

Musze przyznac, ze piwnica to byl strzal w dziesiatke! Nie dosc, ze przybylo nam 70m2 powierzchni uzytkowej i bedziemy mieli garaz :lol: :lol: :lol: , to jeszcze mowiono nam, ze dom straci na urodzie, tymczasem moim skromnym zdaniem, zyskal :) Jest jakby wiekszy, wyzszy i bardziej majestatyczny :) Ale to bedzie mozna ocenic dopiero po wykonczeniu.

Pozdrawiam wszystkich zakochanych we wrzosach :) Ja juz planuje gdzie umiescic ogrod wrzosowy :)