Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

Hejka

super z tą dachówką :) no i ta cena w porównaniu do blachodachówki, na pewno nie będziecie żałować tej decyzji.

Dzieki naLesnik! Tez sie strasznie cieszymy! Co prawda dachowka cementowa to nie to co ceramiczna ale i tak lepsze to niz blacha! :lol: :lol: :lol: Chocby okres gwrarancji dluzszy dwa razy, poza tym na tym naszym wygwizdowie lepiej nie robic z dachu zagla...

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj kotecek!! Super że wszystko się WAM układa - tak jak mieliście zaplanowane, no i ta dachówka!! takiej okazji, to szkoda byłoby zmarnować.

A my...dopiero otrzymaliśmy pozwolenie na budowę :lol: :lol: :lol: !!! i cieszymy się, że to już, choć nie cieszymy się, że tak późno w roku...hmmm...czas pokaże co dalej! Pozdrawiam gorąco!!

• 3 weeks później...

No nareszcie! Już myślałam, że zapracowałaś się na śmierć na tej malowniczej wyspie... A wszystko po to by mieszkać, wiem wiem 8) .

Złotokap i Twoją cudną alejkę, jeszcze przed sensacją z papierami oczywiście pamiętam. Pozdrawiam i czekam na wszystko co się będzie działo, inaczej pojadę osobiście zobaczyć, w końcu to nie tak daleko...

aka

No nareszcie! Już myślałam, że zapracowałaś się na śmierć na tej malowniczej wyspie... A wszystko po to by mieszkać, wiem wiem 8) .

Złotokap i Twoją cudną alejkę, jeszcze przed sensacją z papierami oczywiście pamiętam. Pozdrawiam i czekam na wszystko co się będzie działo, inaczej pojadę osobiście zobaczyć, w końcu to nie tak daleko...

aka

Witaj :lol:

Chyba musiałam odpocząć od Muratora, żeby móc wrócić z nowymi siłami ;)

Zwiedzaliśmy Wyspę, czytałam o Celtach i takie tam różne :wink:

Zawsze sobie jakieś wciągające zajęcie znajdę 8)

Wygląda na to, że za pare dni znów naprawdę SIĘ BĘDZIE DZIAŁO!!! Mam nadzieję, że Kuzyn nie zawiedzie i będzie przesyłał zdjęcia, ale wiem, że niesety nie będzie to za często... Tak więc zdjęcia z budowy to będzie prawdziwe swięto!!!

My w Polsce pojwimy się 28 listopada i to tylko na 4 dni, na wesele jeszcze innego kuzyna (tego, co robił ocieplenie!!!). Strasznei chciałabym sie z Wami spotkać i z Budzikami też, może da się to jakoś zorganizować, ale harmonogram będzie naprawdę napięty.

Jakbyś miała ochotę w miedzyczasie skoczyć na nasze (już - nie) Silent Hill, to serdecznie zapraszamy! Prace zaczną się 25 września i pewnie potrwają ze 2, może 3 tygodnie. Rodzice Artka będą tam pewnie cały czas na miejscu.

Jakby co, to wyśle Ci namiary na priva.

Kotecku, cudnie :D; gdybyś Ty jeszcze szybciej dziennik uzupełniała :roll:; bo zaglądałam, zaglądałam, a tam cisza była.

Nieustająco trzymam kciuki i regularnie zaglądam do Was :D.

I super, że dachówka, a nie blacha. A jaka stolarka będzie - jaki kolor?

b.

Ojej, nie wiedziałam, że mam takich wiernych kibiców! :lol: Przepraszam, że Was zawiodłam :oops:

Teraz będę pisać na bieżąco, obiecuję!!! :lol:

Co do stolarki, to chcemy wszystko obić blachą plaską Ruukki pura-mat w kolorze dachówki a podbitka będzie PCV.

Artek stwierdził, że nie będzie tego co rok malował. Drewno ładniejsze, ale... co tam.

To znaczy tak: U nas w Irlandii bylo slonecznie, jak nigdy, ale dzis wlasnie przed chwilka zaczelo padac :cry:

Natomiast w Polsce leje i ropzoczecie prac zostalo przesuniete na poniedzialek.

Tez sie nie moge doczekac zdjec dachu :lol:

Ale najbardziej nie moge sie doczekac pierwszej Gwiazdki w Domu :)

Nie mam pojecia kiedy to bedzie - 2009 czy 2010 rok??!!! :-?

witamy bardzo serdecznie kotecki :D

Troszkę sie zagapiłam a tu juz prawie październik :o ,tak to jest jeżeli na budowie nic się nie dzieje :evil:

Tak jak napisałaś warunki mamy, uprawomocnią sie 8 .10. więc za chwilę,był problem z sąsiadami bo zmienili miejsce zamieszkania. WZ troszkę zmienia nam kąt dachu z 45 na 43 st. a po za tym wszystko ok. Do zudp dokumenty złożyliśmy tydzień temu bez WZ ,mamy ją pokazać przy odbiorze. 8 jadę złożyć dokumenty do odrolnienia,i po nasz projekt do partaczy. Generalnie wszystko załatwiamy sami wiec też nie zapłacimy im już ani grosza. Wychodzi na to ,że pnb będzie dopiero grudzień ,styczeń więc zaczniemy chyba w marcu. Musimy jeszcze zadzwonic do Andrzeja z nim to omówić. Też bardzo chętnie byśmy sie z wami spotkali . Wysłałam do was sms ale nie wiem czy dotarł. Pozdrowienia ,całuski dla was oraz aby budowanie tak dobrze wam szło jak do tej pory,bo jest super. :wink:

witamy bardzo serdecznie kotecki :D

Troszkę sie zagapiłam a tu juz prawie październik :o ,tak to jest jeżeli na budowie nic się nie dzieje :evil:

Tak jak napisałaś warunki mamy, uprawomocnią sie 8 .10. więc za chwilę,był problem z sąsiadami bo zmienili miejsce zamieszkania. WZ troszkę zmienia nam kąt dachu z 45 na 43 st. a po za tym wszystko ok. Do zudp dokumenty złożyliśmy tydzień temu bez WZ ,mamy ją pokazać przy odbiorze. 8 jadę złożyć dokumenty do odrolnienia,i po nasz projekt do partaczy. Generalnie wszystko załatwiamy sami wiec też nie zapłacimy im już ani grosza. Wychodzi na to ,że pnb będzie dopiero grudzień ,styczeń więc zaczniemy chyba w marcu. Musimy jeszcze zadzwonic do Andrzeja z nim to omówić. Też bardzo chętnie byśmy sie z wami spotkali . Wysłałam do was sms ale nie wiem czy dotarł. Pozdrowienia ,całuski dla was oraz aby budowanie tak dobrze wam szło jak do tej pory,bo jest super. :wink:

WITAJCIE!!!!!

No nareszcie sie odezwaliscie :)

Zastanawialismy sie co u Was, czy juz macie papierki i jak idzie walka z Durnymi Cepami. Dobrze, ze im nic nie zaplacicie. My im obiecalismy, ze zaplacimy po czym wyszlismy i sie juz nie pokazalismy. Zrobilismy dokladnie tak samo jak oni nam :lol: Hehehe!!!

Czyli jednak sami musicie wszystko zalatwiac! Ale nie martwcie sie, zalatwicie to szybciej niz oni :lol:

Zima przeminie i zaczniecie budowanie, wiosna znow spotkamy sie na ognisku (obiecuje, ze nie bedzie juz mlodocianych z bimbrem, bo chyba Was to troche poruszylo, w koncu sami macie syna w tym wieku!!! - mam nadzieje, ze nie sadzicie o nas brzydko, ze wciagamy mlodocianych w okropny nalog, to raczej oni nas! W koncu to oni przyniesli bimber :cry: ) i bedziemy sobie pomagac :)

Ja juz planuje urlop w maju, gadalam juz nawet z szefem, tak ze tylko poczekac te pare miesiecy i znow rozpoczniemy budowanie :) A raczej wykanczanie.

Jesli chcecie i bedziecie na miejscu to podjedzcie do Andrzeja, bedzie u nas na budowie chyba od jutra przez nastepny tydzien.

Sms nie doszedl, pewnie dlatego ze nie uzywamy tu naszych polskich numerow. Jakbyscie sie chcieli skontaktowac to moj nr tutaj w Irlandii to +353 870 529 723.

W Polsce bedziemy na 4 niecale dni koncem listopada.

Pozdrowki dla Was i calusy i buziaki i trzymajcie sie cieplo!!! Myslicie juz o zakupie materialu? Na zime pewnie potanieje, co?

PS: I odzywajcie sie czesciej.... :wink: