Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdy na zimowym niebie Gwiazda Betlejemska zaświeci,

przy Wigilijnym stole siadają dorośli i dzieci.

Życzenia sobie składają opłatkiem się łamiąc,

mówią o przyszłości i Tych co odeszli wspominają.

Do tych życzeń serdecznych i my się przyłączamy:

niech zdrowie, szczęście i miłość zawsze będą z Wami.

Kochani wszystkiego dobrego, z fasolki ogromnie sie cieszymy, piękny prezent na święta,mam nadzieję że czujesz sie lepiej,kotecek junior będzie miał śliczny domek i ogromne podwórko do zabawy :D

a u nas no cóz same zmiany mamy dużo do opowiadania a nie chcemy na razie za bardzo na forum.Zmiana projektu architektów chyba wiecie o czym pisze.pozdrowienia i buziaczki trzymajcie sie w 3 :wink:

Słyszysz jak wiatr życzenia niesie?

Hula po polach i szumi w lesie,

Jak stuka w okna, wchodzi w kominy

I obserwuje dziecięce miny?

Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy,

Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.

http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/carteneige005.gif

Z najlepszymi życzeniami Świątecznymi i Noworocznymi -Dagmara

Niech ten szczególny czas cudownych

Świąt Bożego Narodzenia będzie dla Was

okazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,

w atmosferze rodzinnego ciepła, wielkiej radości

i wzajemnej życzliwości,

pod żywą choinką dużo prezentów

a w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,

Świąt dających radość i odpoczynek

oraz nadzieję,

że Nowy Rok będzie szczęśliwszy.

http://img386.imageshack.us/img386/8194/christmascard2lh2.jpg

dzisiaj 11:30

Święta, Święta i po Świętach,

nikt już o nich nie pamięta,

bo Sylwester już za pasem,

bawmy ostro się w tym czasie.

Gdy sylwestrowy bal obsypie cię deszczem konfetti

i oplącze zwojami serpentyn,

pamiętaj, że to ja obsypałam Cię swoimi życzeniami

i oplątałam pamięcią.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^&*&*

Pragnę złożyć żarliwe życzenia: szczęścia, dobrego zdrowia, powodzenia, oby troski życia zaginęły w mroku podczas nadchodzącego Nowego Roku!

__________$$$$$$

____________$$$$

____________$__$

____________$__$

____________$__$

___________$___$

__________$_____$

_________$_______$

________$_________$

_______$___________$

______$_____________$

______$_____________$

______$_____________$

______$____________$

______$____________.$

___$$$$$$$$$_______.$

__$_________$______$

_$___________$_____$

$_______~~_~~_$$$$$$$$$$$

$____~~_~~~~~~$________.$

_$__~~~_~~_~~$___~~__~~_$

__$__~_~~_~~.$_____.~~~~~_$

___$_~~~~~~$_$___~~~~~.~~$

____$$$$$$$$$_$__~~.~~_~~~$

________$$_____$_~~.~_~~~$

________$$______$$$$$$$$$

________$$__________$$

________$$__________$$

________$$__________$$

________$$__________$$

_______$$$$$________$$

_____$$$$$$$$_______$$

KOTECEK

DAWNO MNIE TU NIE BYLO I PRZEGAPILAM SWIATECZNE ZYCZENIA.

CIESZE SIE JEDNAK , ZE NADAL MOGE ZLOZYC GRATULACJE . GRATULACJE POLACZONE Z ZYCZENIAMI NOWOROCZNYMI. OD TEJ PORY KAZDY ROK BEDZIE INNY. PELNY WSPANIALYCH DOSWIADCZEN I WRAZEN JAKICH DOSWIADCZYCIE JAKO NOWI RODZICE. LEKKO POZAZDROSZCZE BO TO WPSANIALE UCZUCIE OBSERWOWAC JAK MALY CZLOWIECZEK TWORZY SIE W BRZUSZKU, POTEM DORASTA I PRZYNOSI MNOSTWO RADOSCI.

TAK NAPRAWDE TO NIE MA CZEGO ZYCZYC BO NAJWIEKSZE MARZENIA SMIERTELNIKA WAM SIE SPELNIAJA W ZASKAKUJACYM TEMPIE. MILOSC-SLUB-DOM-DZIDZIUS.

OBY TAK DALEJ.

NADAL JESTEM WASZYM OBSERWATOREM CHOC CZASEM ZNIKAM. ZAWSZE JEDNAK GDY SIE POJAWIAM ZAGLADAM DO WAS.

JESZCZE RAZ;

GRATULACJE I SZCZESLIWEGO NOWEGO 2009 ROKU

MONIKA I MICHAEL

Gratuluje Malego Kotecka!!!!

Nie wiem czy jutro bedzie czas na siedzienie przy komputerze wiec juz dzis skladam zyczenia noworoczne:

Dużo radości dnia codziennego, spełnienia marzeń co do jednego. Miłości takiej, że świat nie widział, zdrowia takiego, co nikt nie słyszał. Pieniędzy tyle, że nie wiesz ile, a wszystko to w radosną chwilę.

Szczesliwego Nowego 2009 Roku :D

Hej Kotecek,

dołączamy się do noworocznych życzeń. Powodzenia w walkach z Bukowem! Fajnie wygląda wasz domek z dachem - jednak czerwona dachówka jest po prostu najlepsza do tego projektu. Od razu uzyskujemy efekt mini-dworku polskiego :) Gratulacje z powodu powiększenia rodzinki Kotecków :) Okazuje się, że pod każdym względem idziemy "łeb w łeb" :D My też się dowiedzieliśmy we wrześniu, że zmniejszy się nam metraż domu na osobę o 1/3 :D:D A wracając do Bukowa - jak rozwiązaliście kwestię kuchni? Jeśli nie macie jeszcze pomysłu, może byście zrobili podobnie jak my? Czyli zaadaptowali na kuchnię środkowy pokój między salonem, a małym pokojem? Można zrobić przejście o dowolnej szerokości do salonu i uzyskacie kuchnie o powierzchni ponad 9 m2. Nie jest to wiele, ale da się zmieścić wszystko co trzeba. Zrobiłem wstępny projekt takiej kuchni i ostatnio wyceniłem go u stolarza. Cena jest bardzo atrakcyjna. Jeśli jesteś zainteresowana, mogę Ci przesłać szczegóły na PW. No chyba, że macie już jakąś inną koncepcję. Aha, jeszcze jedno pytanko- zrezygnowaliście z daszku pod lukarną, czy w oryginalnym Bukowie go nie ma?

Pozdrawiamy serdecznie rodzinkę Kotecków :)

Łukasz i Ewa.

Hej Kotecek,

:D My też się dowiedzieliśmy we wrześniu, że zmniejszy się nam metraż domu na osobę o 1/3 :D:D

GRATULUJEMY!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Widac projekt Bukowo sprzyja powiekszaniu rodziny ;)

jak rozwiązaliście kwestię kuchni? Jeśli nie macie jeszcze pomysłu, może byście zrobili podobnie jak my? Czyli zaadaptowali na kuchnię środkowy pokój między salonem, a małym pokojem? Można zrobić przejście o dowolnej szerokości do salonu i uzyskacie kuchnie o powierzchni ponad 9 m2. Nie jest to wiele, ale da się zmieścić wszystko co trzeba. Zrobiłem wstępny projekt takiej kuchni i ostatnio wyceniłem go u stolarza. Cena jest bardzo atrakcyjna. Jeśli jesteś zainteresowana, mogę Ci przesłać szczegóły na PW. No chyba, że macie już jakąś inną koncepcję.

Hmmm. Prawde mowiac nigdy nie zastanawialismy sie nad przeniesieniem kuchni. Koncepcja polaczenia kuchni z salonem nam sie podoba. Nie chcemy tworzyc osobnej, zamknietej przestrzeni, w kotrej jakas osoba uwieziona zostalaby przy garach ;) W sumie pomysl otwartej na salon kuchni jest fajny, bo nawet przy gotwaniu, czy to bede ja, czy Artek, bedziemy non stop w kontakcie z reszta rodziny w salonie. Bedzie mozna zerknac katem oka na jakis ciekawy film ;) Mowi sie, ze kuchnia to serce domu - chce miec tam duzy stol, ktory pomiescilby cala rodzine - bedzie chyba stal zaraz kolo wejscia do kuchni-salonu z przedpokoju, oddzielajac jakoby przestrzen kuchni od livingroom'u. Po drugiej stronie kolo drzwi balkonowych planuje ustawienie lady i to by "oddzielalo" owe dwa pomieszczenia od siebie.

Poza tym te dwa pokoje na dole naprawde nam sie przydadza, najpierw pewnie wykonczymy tylko dol, wprowadzimy sie i powoli bedziemy wykanczac gore, pozniej pewnie wprowadza sie do nas rodzice, wiec dwa pokoje na dole stana sie niezbedne, co by starsi ludzie nie musieli lazic po schodach.

Ale wiecie, to jest tylko i wylacznie kwestia gustu, jedni wola tak, inni inaczej.

Aha, jeszcze jedno pytanko- zrezygnowaliście z daszku pod lukarną, czy w oryginalnym Bukowie go nie ma?

Pozdrawiamy serdecznie rodzinkę Kotecków :)

Łukasz i Ewa.

Chodzi Wam zapewne o tyl domu? Ano zrezygnowalismy. Ja tam bym wolala, zeby byl, ale Artek sie dogadal z majstrami, zeby nie robili. Okno ma byc dzieki temu wieksze :wink:

A napisze Wam jeszcze, ze dzieki Wam zobaczylam jak wygladaja biale okna w Bukowie i zmienilismy zdanie - mialy byc brazowe, jak w projekcie, ale o wiele bardziej spodobaly mi sie biale :) I beda biale :)

Wszystkiego najlepszego wtym nowym 2009 roku ,duzo szczęscia i radosci no i oczywiscie aby wasze malenstwo było zdrowe i wasz domek wymarzony został wykonczony , a czego wam niezmiernie życze to tego abyscie w tym nowym roczku jak sie uda to zamieszkali w swoim bukowym domku :p :p

życzą Kamila i Rafał

pozdrawiam gorąco buzka :wink: :p :p :p :p

• 3 weeks później...

witam to ja Cię trzymam za słowo i jak tylko wrócisz z Polski to od razu tu "przybądź "na forum i dawaj zdjęcia i oczywiście jakieś wiadomości jak się udał pobyt :lol: :lol:

a ja się pochwalę ze my też lecimy do Polski w lutym a dokładnie mamy samolot 18 lutego :D :D no ale niestety ino na krótko bo na ślub moje młodszej siostrzyczki !!! :lol: :lol: ale może coś niecoś sie dowiemy :wink: :p buzka