Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kotecku, jakis updejt :lol: by sie przydal...

Jak poranne mdlosci? Okna zadecydowane?

Ja mam tutaj georgian okna - na pewno takich juz nie chce, bo mi sie opatrzyly. I do mycia makabra (bo sa oryginalne drewniane, podzielone na te maultkie krateczki). Wiem, ze to co wybierasz to kompletnie inna technika, ale ja juz sie zrazilam :wink:

Bede w tym roku je wymieniac w naszym tutejszym domu, ale tego georgian bar to nie chcemy...ciekawe co sasiedzi powiedza, bo bedziemy troche odstawac :D :D :D

W kaszubskim domu chce duze polaciowe okna...

Jak sobie to wszystko organizujesz? Szperasz najpierw po internecie i z juz ustalona lista wykonawcow jedziesz do Polski? Czy idziesz na zywiol i idac ulica bedac juz w Polsce wchodzisz do wykonawcow jak przypadnie?

Jak sobie radzisz?

pozdrowienia,

Maja

Nie miałem jeszcze okazji pogratulować z okazji powiększenia się waszej rodzinki, dlatego czynie to niniejszym.

Moje Gratulacje i wszystkiego dobrego :)

ps. jak samopoczucie przyszłej mamy?

Dziekujemy!!!!!

Jesli chodzi o samopoczucie, to jeszcze 5 min temu bylo ok, ale wlasnie sie zwazylam i chyba wezme i sie zalamie :( Poczatek 4 m-ca i juz 3 kg na plusie !!! :cry: :cry: :cry: No, chyba ze te dwie wagi na ktorych sie wazylam roznie waza :wink: I tego sie bede trzymac!!! :wink:

Witaj Mayadaski!

:) Update bedzie po powrocie z Polski, obiecuje :) Na razie nie mam za bardzo o czym pisac :oops:

Mdlosci minely, Alleluja!!! :lol: :lol: :lol: Teraz ROSNE :-?

Okna rzeczywiscie chcemy ze szprosami ale takimi wewnetrzymi - one sa pomiedzy szybami, tak ze z myciem nie ma problemow :) Ale dzieki za ostrzezenie ;) Okien mamy sporo a najbardziej ciesza mnie te dwa wielkie balkonowe okna z salonu na taras :)

Co do organizacji, to wyglada to tak, ze jak na razie wykonawcow mielismy "z polecenia". Murarzy polecil nam kuzyn a ciesli i dekarzy do dachu - nasz swiadek slubny. Okna zamowimy na 90% tam, gdzie dachowke - montaz gratis, ale mamy jeszcze jedna opcje (znajomy kolegi) - obczaimy ją jak bedziemy w Polsce. W ogole na budowie bez znajomosci ani rusz!

Tutaj musze przyznac, ze zarąbiscie wyszlam za maz, bo wszystkie te znajomosci, to ze storny meza. Widzialy gały, co brały ;)

Pozdrawiam wszystkich!

Tutaj musze przyznac, ze zarąbiscie wyszlam za maz, bo wszystkie te znajomosci, to ze storny meza. Widzialy gały, co brały ;)

Pozdrawiam wszystkich!

Cwaniara!! Wiedziala w jaka rodzine sie wzenic!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To faktycznie polowa sukcesu budowania na odleglosc: miec kogos zaufanego na miejscu. Inaczej ani rusz!!!

Pozdrowienia,

Rosnij ogralutka :D

Maja

Heh, z zapartym tchem az? Toz to ja myslalam ze moje opisy Dysperbitu rozwlekle sa i nuzace :wink:

Zaraztam dysperbit ;) Jest tam mnóstwo ciekawych opisów i zdjęć :)

A dziennik Sloneczka gdzie? Nie ma? :cry:

Ano nie ma z różnych, obiektywnych powodów i już od października mieszkamy :)

http://img218.imageshack.us/img218/4818/img1058wz8.th.jpg http://img218.imageshack.us/img218/7285/img2017cr5.th.jpg

My z mężem na dole, a dzieci mają mieszkania na górze.

A dziennik Sloneczka gdzie? Nie ma? :cry:

Ano nie ma z różnych, obiektywnych powodów i już od października mieszkamy :)

http://img218.imageshack.us/img218/4818/img1058wz8.th.jpg http://img218.imageshack.us/img218/7285/img2017cr5.th.jpg

My z mężem na dole, a dzieci mają mieszkania na górze.

Sloneczko, obejrzalam Twoj domek i jest piekny! Taka prawdziwa wiejska posiadlosc! Szkoda, ze my nie mamy takiego tarasu :( Bardzo mi sie podoba i mam nadzieje,ze wspaniale Wam sie tam mieszka, czego Ci bardzo serdecznie zycze!

Witam Cie milo kotecek

Dziekuje za odwiedziny:)

Przeczytalam Twoj dziennik! A zaczelam czytac kolo polnocy i tak sie w nim zaglebilam az doszlam do ostatniego wpisu - fascynujaca historia!

Kochana, dzialka marzenie, widok imponujacy, szczerze zazdroszcze, naprawde.

Wasz domek juz jest wybudowany, bylam niezmiernie tym faktem zaskoczona, nie wiem czemu, ale bylam.

Gratuluje!

Macie rowniez sasiedzctwo "cyganki"? Na Twoim miejscu nawiazalabym znajomosc; jest Ona Wasza najblizsza sasiadka, prawda? A zycie w zgodzie ze siasiadem daje duze mozliwosci; a chatynka to pewnie zaliczona jest do antykow? Zyczylabym sobie miec takie sasiedztwo, serio!

Jak sie czujesz? Nooo przezylam drugi totalny szok, kiedy czytajac doszlam do momentu kiedy oglaszalas calemu swiatu, ze jestes przy nadziei :)

Gratuluje!!

Zdjecia z Waszego pobytu w Irl sa wspaniale!

Pozdrawiam.

Witam i ja. Od pewnego czasu przeglądam forum w poszukiwaniu informacji wszelakich (remontowo - budowlanych oczywiście). Co prawda nie prowadzę budowy tylko remont ale problemy podobne.

Ciekaw byłem czy jest na forum ktoś z okolic Nowego Brzeska lub Koszyc i tak trafiłem na Twój dziennik. :) Baaardzo przyjemnie się go czyta. Czuje się, że ta budowa sprawia Wam sporo radości. :)

Gratuluję efektu. Domek jest bardzo ładny i tempo prac robi wrażenie. :) No i oczywiście przyłączam się do gratulacji z okazji powiększenia rodziny. :D

Aż prosi się na tej genialnej skarpie jakąś winnicę (chociaż w skali mikro) urządzić. :wink:

Mam jeszcze małą prośbę. O namiary na dekarza (na PW o ile oczywiście byłaś zadowolona z jego usług). Przymierzam się w tym roku do wymiany dachu i wszelkie informacje są dla mnie bardzo cenne.

Pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...

Witam Cie Basniowy Snie!

Dziekuje za odwiedziny u mnie! Jak milo, ze zechcialas wpasc ;) I jak to milo poczytac takie komplementy!!! :lol: :lol: :lol: DZIEKUJE.

Dzialka moze i marzenie, duza ale jeszcze "gola". Nie moge sie doczekac momentu w ktorym posadze swoje pierwsze drzewko! Ale na razie wszyscy nam to odradzaja, mowia, ze wsadzimy a ktos wykopie. Jak to niesamowicie podcina skrzydla... Fakt, ze przed Bozym Narodzeniem zniknely z naszej skarpy 4 swierki pozostawiajac po sobie smutne, krzywo przyciete pienki...

A "Cyganka" juz nie zyje. Przyjezdzaja teraz do tej chatki jej dzieci, wnuki i prawnuki i urzadzamy ogniska :lol: Zaluje, ze nigdy nie poznalam tej pani. Nie sadze, zeby naprawde byla Cyganka. Tylko ja tak chyba nazywano.

Pojawilas sie kotecek ;) Witam!

Jak sie czujesz?

Dobrze Ci radza z drzewkami, nie ma pospiechu, tym bardziej, ze nie mieszkacie jeszcze w domku, a jak sama piszesz, pod wasza nieobecnosc ktos wycial drzewka - zaczekaj do momentu zamieszkania. Czemu taki pospiech?

Daj sobie czas na przemyslenia.

Pozdrawiam.