Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

Przeczytaliśmy Wasz dziennik,

podziwiamy za podjętą decyzji ( budowa tu, Wy tam). Trzymam kciuki za dalsze etapy budowy.

Piękne widoki macie, bardzo zazdrościmy :wink:

Oczywiście będziemy śledzić dziennik - powodzenia :)

Witamy kojelnego miłego czytelnika! Ktoś tu też chyba lubi koty :wink:

Dla nas budowanie na odległość to prawdziwa przygoda, od której zaczynamy sie juz uzależniać :wink: Co my będziemy robić, jak juz wybudujemy??? :-?

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc Budziki, ale żeście się rano zerwali i to w niedzielę!!! Widać, że nie możecie sie doczekać budowania :lol: Jak będziecie tak rano wstawać do budowy, to wymurujecie w 2 tygodnie! :wink:

Wiadomości co do przyczepy wysyłam Wam w Waszych kometarzach.

Milutkiej niedzieli! My chyba musimy jechac do sklepu, bo mnie spodnie cisną :wink:

Hej Kotecek!!

Tym kryzysem w Irlandii tak sie nie przemuj (czy "przejmoj", bo przejmowac...jezyk pisany mi sie miesza) :lol: W 2002 tez byl, ale sobie poszedl, wiec i ten przetrzymamy :wink:

Ja sie ciesze, ze Euro idze do gory.

W tamtym roku za 100tys Euro moze postawilabym moj domek na gorce, bo wychodzilo jakies 330tys PLN.

Dzisiaj te same 100tys Euro jest warte 480tys PLN, wiec bedzie na postawienie i wykonczenie :lol: :lol:

Zawsze staraj sie szukac cos pozytywnego w tym wszystkim....

Dodatkowo, bedziesz z baby siedziala w domu przez 6 miesiecy....na budowe tez zajzysz :wink:

Pozdrowienia,

Maja

Zaczelam Kuzynowi na konto przelewac. W AIB mozna do € 5tys dziennie przelac bez oplat.

Na Gazecie Wyborczej wlasnie pokazuja kurs: €1 = 4.88 PLN

Kuzyn troche sie denerwuje, ze On wyda gdy tylko Mu przeleje, a ja jeszcze pozwolenia nie mam :lol:

Ide w tym tygodniu do Premanent TSB - gdzie mamy mortgage na nasz dublinski dom, zapytac sie o jakis re-mortgage...przyda sie na reszte domu na gorce na Kaszubach. :wink:

Maja

Mam opcje, ze moge wyslac w Euro lub w PLN. Przewalutowanie jest po srednim kursie dziennym koszyka walutowego - czyli to co pokazuje GW.

Nie ma korzystnego dla banku - jest to co jest ogloszone i bank nie moze spekulowac 8)

Jezeli wysle w Euro to przewalutowywanie na PLN nastepuje na koncie w polskim banku. Kuzyn nie ma konta w Euro - nie ma takiej potrzeby :wink:

Jezeli masz internet banking w BoI to powinnas tez miec opcje money transfer - tak jest w AIB. I wtedy jest opcja na once off transfer lub na international. Klikasz na international i podajesz ile i w jakiej walucie. Jak w PLN to przewalutowywanie nastepuje tutaj w Eire na Twoim koncie. Jezeli wyslesz w Euro to przewalutowanie nastapi na koncie polskim, docelowym.

Musisz miec SWIFT i IBAN do polskiego konta, by wszystko poszlo gladko - w 3 dni i pieniazki sa w PL :lol:

Musisz miec SWIFT i IBAN do polskiego konta, by wszystko poszlo gladko - w 3 dni i pieniazki sa w PL :lol:

A CO TO JEST? :o

To sa jakby numery kierunkowe bankow.

SWIFT jest numerem systemu platnosci elektronicznych - to kod indentyfikacyjny banku - adres banku w systemie SWIFT do elektronicznego przekazu pieniedzy.

IBAN jest adresem bankow europejskich, zdefiniowany przez Unie Europejska, by ulatwic przekaz peiniedzy na terenie Unii.

IBAN zaczyna sie od kodu kraju; pozniej jest kod banku, kod odddzialu i konczy sie numerem konta osoby do ktorej przekazujesz peniazki.

SWIFT AIB jest taki: AIBKIE2D

Normalnie jest to kombinacja literowo-numeryczna (od 8 do 11 znakow)

Musisz sie dowiedzec, jaki jest SWIFT polskiego banku do ktorego wysylasz. Twoj SWIFT jest Ci nie potrzebny.

IBAN na pewno znasz: po prostu przed numerem polskiego konta postaw literki "PL" :wink:

Jak potrzebujesz pomocy ze znalezieniem kodow, to daj znac :wink: mam swoje sposoby :wink:

:lol:

Maja

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Bardzo podoba mi się ten projekt . Czy jest szansa obejrzeć Wasz domek w rzeczywistości ? Jeśli tak to proszę podajcie w jakiej miejscowości sie znajduje .

Doczytalam się tylko ,że 30 km na płn-wschód od Krakowa

moj E-mail : [email protected]

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik68508.htm

Bardzo podoba mi się ten projekt . Czy jest szansa obejrzeć Wasz domek w rzeczywistości ? Jeśli tak to proszę podajcie w jakiej miejscowości sie znajduje .

Doczytalam się tylko ,że 30 km na płn-wschód od Krakowa

moj E-mail : [email protected]

Bardzo sie cieszymy, ze komus jeszcze podoba sie ten projekt! W Polsce bedziemy w kwietniu i wtedy jak najbardziej mozemy sie umowic na ogladanie.

Pozdrawiam.

To , ze sie nie wpisuje nie znaczy ze nie zagladam. Zaczynam wiec moj komentarz :)

STAN SUROWY OTWARTY!!!!

gratuluje. Fajne to uczucie , nie? Kiedy ruszacie dalej? Chyba juz nie dlugo bo wiosna tuz tuz.

Takie sobie zapodalismy okienka!

Okienka bardzo ladne. My tez kombinowalismy z bialymi , kolorowymi, ciemnymi , jasnymi i zostalo przy zlotym debie. Niby kazdy ma ten zloty dab ale ten kolor jest taki uniwersalny, nie prawda?

Z Fotosikiem precz!!!

Nic dodac nic ujac. Mi cholera tez zblokowali polowe zdjec. Po co wogole oferowali cos za darmo. Czlowiek sie nawklejal tych fotek z teraz kupa. Gdybym wiedziala to bym sobie album gdzie indziej zalozyla. wrrrrr.....

A oto dwa domki: moj i meza a na dole domek naszego Kotecka Juniora przez najblizsze 5 miesiecy

No ten Wasz to sie prezentuje bardzo dostojnie. Najbardziej jednak podoba mi sie Wasza drewniana garazowa brama i te drzwi z prawdziwego drzewa :). Jaki to kolor ??? Bo chyba nie zloty dab. :)

Jesli chodzi o ten domek na dole to sie gapie i gapie i gapie i nic nie widac. :) Domek niby jest - sliczny ale moze jakies rzuty pokaz bo nie wiem gdzie ta sypialnia ketecka juniora. Jakas taka malunia ....:)

Skarpe odwiedzaja czesto sarny, ktore niedawno przyczilam na polu sasiada ze wsi. Sa tez zajace, bazanty a w lecie mielismy nawet lisa!

Wiem jhaka radoche sprawiaja tacy goscie. U nas tez sarny, jelonki, bazanty ale ostatnio stado dzikich swin przelecialo mi przez dzialke :). Dobrze , ze mnie nie widzialy . mam nadzieje , ze te zwierzaki zostana z Wami . Moze beda podchodzic blizej i wtedy jakis sie oswoi - milo by bylo.

szukamy siatki

Ale chcecie ogrodzenie tymczasowe czy juz takie na stale?? Ja tam zrobilam z drewnianych slukow i zwyklej siatki lesnej. I dziala! W castoramie ta siatka byla najtansza - tez szukalam na allegro.

Wczoraj kupilsmy drzwi.

A jakiej to firmy? Stalowe KMT? Jesli tak to bedziemy miec takie same tylko z przeszkleniem :).

Program do urzadzania ogrodu!

I co ? zainstalowalas? Ja sciagnelam pliki, rozpakowalam i ....prosze wlozyc plytke do stacji dyskow.. :(

I jeszcze tylko dodam , ze ciesze sie z Wami z malego kotecka - my pracujemy nad tematem :)

[/b]