kotecek 14.02.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Przeczytaliśmy Wasz dziennik, podziwiamy za podjętą decyzji ( budowa tu, Wy tam). Trzymam kciuki za dalsze etapy budowy. Piękne widoki macie, bardzo zazdrościmy Oczywiście będziemy śledzić dziennik - powodzenia Witamy kojelnego miłego czytelnika! Ktoś tu też chyba lubi koty Dla nas budowanie na odległość to prawdziwa przygoda, od której zaczynamy sie juz uzależniać Co my będziemy robić, jak juz wybudujemy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.02.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dzieci A koty bardzo lubimy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 15.02.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dzień dobry witamy z rana tak jak pisałam w dzienniku chcemy założyć hak do meganki,chciałam zapytać gdzie stoi przyczepa, z kąd mielibyśmy ją przewieźć,no i jak to załatwimy bo was nie ma kochani tak masz rację iwony sa piękne andrzej mi podpowiadaże urodzeni 30 lipca też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 15.02.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czesc Budziki, ale żeście się rano zerwali i to w niedzielę!!! Widać, że nie możecie sie doczekać budowania Jak będziecie tak rano wstawać do budowy, to wymurujecie w 2 tygodnie! Wiadomości co do przyczepy wysyłam Wam w Waszych kometarzach. Milutkiej niedzieli! My chyba musimy jechac do sklepu, bo mnie spodnie cisną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 15.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ach bardzo dziękujemy tak wybudować w dwa tygodnie to byłoby to wiadomość na temat przyczepy przeczytałam super.Zdjęcie ależ prosze bardzo sobie ukraść.Andrzej rozmyśla wkleić garaż czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 15.02.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dzięki, to wklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Hej Kotecek!! Tym kryzysem w Irlandii tak sie nie przemuj (czy "przejmoj", bo przejmowac...jezyk pisany mi sie miesza) W 2002 tez byl, ale sobie poszedl, wiec i ten przetrzymamy Ja sie ciesze, ze Euro idze do gory. W tamtym roku za 100tys Euro moze postawilabym moj domek na gorce, bo wychodzilo jakies 330tys PLN. Dzisiaj te same 100tys Euro jest warte 480tys PLN, wiec bedzie na postawienie i wykonczenie Zawsze staraj sie szukac cos pozytywnego w tym wszystkim.... Dodatkowo, bedziesz z baby siedziala w domu przez 6 miesiecy....na budowe tez zajzysz Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 17.02.2009 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Takim drogim euro tez sie ciesze niesamowicie sprzedalismy ostatnio po 4.51 a ty piszesz, ze juz takie drogie jest??? Jesli macie euro to sprzedajcie jak najszybciej Choc podobno ma dojsc do 5 zl !!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Zaczelam Kuzynowi na konto przelewac. W AIB mozna do € 5tys dziennie przelac bez oplat. Na Gazecie Wyborczej wlasnie pokazuja kurs: €1 = 4.88 PLN Kuzyn troche sie denerwuje, ze On wyda gdy tylko Mu przeleje, a ja jeszcze pozwolenia nie mam Ide w tym tygodniu do Premanent TSB - gdzie mamy mortgage na nasz dublinski dom, zapytac sie o jakis re-mortgage...przyda sie na reszte domu na gorce na Kaszubach. Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 17.02.2009 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Tera patrze a tu po 4.91 !!!!! O zesz to! Sluchaj, a jak wysylasz kuzynowi to oni od razu wplacaja mu w zlotowkach czy jak to idzie? I jaki kurs, pewnie korzystny dla banku, co? Nigdy tak nie robilam, a mam konto w Bank of Ireland, chyba sie teraz oplaca wyslac! A moze kuzyn ma konto w euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Mam opcje, ze moge wyslac w Euro lub w PLN. Przewalutowanie jest po srednim kursie dziennym koszyka walutowego - czyli to co pokazuje GW. Nie ma korzystnego dla banku - jest to co jest ogloszone i bank nie moze spekulowac Jezeli wysle w Euro to przewalutowywanie na PLN nastepuje na koncie w polskim banku. Kuzyn nie ma konta w Euro - nie ma takiej potrzeby Jezeli masz internet banking w BoI to powinnas tez miec opcje money transfer - tak jest w AIB. I wtedy jest opcja na once off transfer lub na international. Klikasz na international i podajesz ile i w jakiej walucie. Jak w PLN to przewalutowywanie nastepuje tutaj w Eire na Twoim koncie. Jezeli wyslesz w Euro to przewalutowanie nastapi na koncie polskim, docelowym. Musisz miec SWIFT i IBAN do polskiego konta, by wszystko poszlo gladko - w 3 dni i pieniazki sa w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 17.02.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Musisz miec SWIFT i IBAN do polskiego konta, by wszystko poszlo gladko - w 3 dni i pieniazki sa w PL A CO TO JEST? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 18.02.2009 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam nocna pora. Aaaa to ja nie w temacie. Do milego nastepnego czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.02.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Musisz miec SWIFT i IBAN do polskiego konta, by wszystko poszlo gladko - w 3 dni i pieniazki sa w PL A CO TO JEST? To sa jakby numery kierunkowe bankow. SWIFT jest numerem systemu platnosci elektronicznych - to kod indentyfikacyjny banku - adres banku w systemie SWIFT do elektronicznego przekazu pieniedzy. IBAN jest adresem bankow europejskich, zdefiniowany przez Unie Europejska, by ulatwic przekaz peiniedzy na terenie Unii. IBAN zaczyna sie od kodu kraju; pozniej jest kod banku, kod odddzialu i konczy sie numerem konta osoby do ktorej przekazujesz peniazki. SWIFT AIB jest taki: AIBKIE2D Normalnie jest to kombinacja literowo-numeryczna (od 8 do 11 znakow) Musisz sie dowiedzec, jaki jest SWIFT polskiego banku do ktorego wysylasz. Twoj SWIFT jest Ci nie potrzebny. IBAN na pewno znasz: po prostu przed numerem polskiego konta postaw literki "PL" Jak potrzebujesz pomocy ze znalezieniem kodow, to daj znac mam swoje sposoby Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 18.02.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 I ja śpieszę z gratulacjami ...wszystkiego dobrego kotecek !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.02.2009 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Bardzo podoba mi się ten projekt . Czy jest szansa obejrzeć Wasz domek w rzeczywistości ? Jeśli tak to proszę podajcie w jakiej miejscowości sie znajduje . Doczytalam się tylko ,że 30 km na płn-wschód od Krakowa moj E-mail : [email protected] http://forum.muratordom.pl/uzytkownik68508.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 23.02.2009 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Bardzo podoba mi się ten projekt . Czy jest szansa obejrzeć Wasz domek w rzeczywistości ? Jeśli tak to proszę podajcie w jakiej miejscowości sie znajduje . Doczytalam się tylko ,że 30 km na płn-wschód od Krakowa moj E-mail : [email protected] Bardzo sie cieszymy, ze komus jeszcze podoba sie ten projekt! W Polsce bedziemy w kwietniu i wtedy jak najbardziej mozemy sie umowic na ogladanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Junona 25.02.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 hejka kotecek, a na kiedy Ty masz termin? przypomina mi sie moja ciaza i latanie samolotem tam i z powrotem , pozdrawiam, trzymaj sie cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.02.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Na 30 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 05.03.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 To , ze sie nie wpisuje nie znaczy ze nie zagladam. Zaczynam wiec moj komentarz STAN SUROWY OTWARTY!!!! gratuluje. Fajne to uczucie , nie? Kiedy ruszacie dalej? Chyba juz nie dlugo bo wiosna tuz tuz. Takie sobie zapodalismy okienka! Okienka bardzo ladne. My tez kombinowalismy z bialymi , kolorowymi, ciemnymi , jasnymi i zostalo przy zlotym debie. Niby kazdy ma ten zloty dab ale ten kolor jest taki uniwersalny, nie prawda? Z Fotosikiem precz!!! Nic dodac nic ujac. Mi cholera tez zblokowali polowe zdjec. Po co wogole oferowali cos za darmo. Czlowiek sie nawklejal tych fotek z teraz kupa. Gdybym wiedziala to bym sobie album gdzie indziej zalozyla. wrrrrr..... A oto dwa domki: moj i meza a na dole domek naszego Kotecka Juniora przez najblizsze 5 miesiecy No ten Wasz to sie prezentuje bardzo dostojnie. Najbardziej jednak podoba mi sie Wasza drewniana garazowa brama i te drzwi z prawdziwego drzewa . Jaki to kolor ??? Bo chyba nie zloty dab. Jesli chodzi o ten domek na dole to sie gapie i gapie i gapie i nic nie widac. Domek niby jest - sliczny ale moze jakies rzuty pokaz bo nie wiem gdzie ta sypialnia ketecka juniora. Jakas taka malunia .... Skarpe odwiedzaja czesto sarny, ktore niedawno przyczilam na polu sasiada ze wsi. Sa tez zajace, bazanty a w lecie mielismy nawet lisa! Wiem jhaka radoche sprawiaja tacy goscie. U nas tez sarny, jelonki, bazanty ale ostatnio stado dzikich swin przelecialo mi przez dzialke . Dobrze , ze mnie nie widzialy . mam nadzieje , ze te zwierzaki zostana z Wami . Moze beda podchodzic blizej i wtedy jakis sie oswoi - milo by bylo. szukamy siatki Ale chcecie ogrodzenie tymczasowe czy juz takie na stale?? Ja tam zrobilam z drewnianych slukow i zwyklej siatki lesnej. I dziala! W castoramie ta siatka byla najtansza - tez szukalam na allegro. Wczoraj kupilsmy drzwi. A jakiej to firmy? Stalowe KMT? Jesli tak to bedziemy miec takie same tylko z przeszkleniem . Program do urzadzania ogrodu! I co ? zainstalowalas? Ja sciagnelam pliki, rozpakowalam i ....prosze wlozyc plytke do stacji dyskow.. I jeszcze tylko dodam , ze ciesze sie z Wami z malego kotecka - my pracujemy nad tematem [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts