Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

Cześć Kotecku

wkońcu znalazłąm chwile i wpadłam sie przywitać :D :D :D

Gratulację

po pierwsze domku który wyrósł tak szybciutko,

ślubu - pieknych zdjęć

i owocu miłośći !!!!! - niech kopie :wink: :D :D :D

Będę z zapartym tchem czytać twój dziennik bo zapowiadają się duże urozamicenia, ślę życzenia zdróweczka, cierpliowości i wytrwałości i kasyyyyyyyyyyy na szybki efekt końcowy :D :D :D :D

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc Kotecku

Chcialam sie przywitac i zlozyc gratulacje.Duzo zdrowka dla przyszlej Mamusi i malej Kotecki -no i oczywiscie dla Tatusia

Bardzo wciagajacy twoj dziennik.Bede tu zagladala i kibicowala.Domek urosl jak grzyby po deszczu.Szkoda tylko ,ze tak daleko budujecie(zajrzalabym z ulicy ,przez ploteczek :wink: ,jak prace budowlane sie posuwaja -no ale coz zadowole sie lektura :D

Widoczki bajeczne z tej gorki :roll:

Witaj Zuz@nko u mnie :) Dziekuje za gratulacje! :oops: Byle tylko zdrowko bylo, bo cierpliwosci wytrwalosci, jak na razie, nam z mezem nie brakuje! A na "urozmaicenia" (cokolwiek by to nie mialo znaczyc) czekam z niecierpliwoscia!!!

jak to co:

domek wyrósł, brzuszek rosnie teraz tylko narodziny i wprowadzka :D :D :D :D

czyli duuuuuuuuuuuuuuużo pozytywnych postów :D :D :D

cześć kochany kotecku SZCZERE GRATULACJE CÓRECZKI !!!!! pewnie sie ogromnie cieszycie ( moja siostra tez będzie miec córeczke i to w lipcu na początku ) a ty termin na kiedy masz :p :p

a domek coraz ładniejszy widze w twoim dzienniczku ze planujesz co i jak bedziecie robic w tym roku

powiem ci szczerze ze ja tak sobie teraz siedze w Irlandii i normalnie mnie nosi bo tak bardzo bym chciała juz leciec do Polski i móc cos juz robic ,kurcze jeszcze tyle do pozałatwiania przed nami ,ale na samą mysl o tym sie ogromnie ciesze i juz tez tak jak ty planuje co i w jakiej kolejnosci będziemy załatwiac :lol: :lol: :lol: a narazie to tyle na dzis pozdrawiam gorąco i sle buziaki dla całej rodzinki :p :D

Kotecku mój kochany :D

mamy wreszcie pozwolenie na budowę huraaaa :D

tak sie ciesze,to zaczynamy po swiętach,bo teraz jeszcze zima, :evil:

andrzej tylko wczesniej tam pojedzie pozalatwiać różne sprawy przedbudowlane,kurcze a on jeszcze nic nie wie jest w pracy bedzie o 23.00,trzeba to oblać :wink: a rano do pracy :evil:

a jak dziewuszka w brzuszku :D

kurcze tak pisze bez składu i ładu ale to ze szczęścia.

iwciu a co do przyczepy nie martw sie jedziemy ze znajomym policjantem mam nadzieję ,że poratuje nas w razie potrzeby :wink:

cześć kochany kotecku SZCZERE GRATULACJE CÓRECZKI !!!!! pewnie sie ogromnie cieszycie ( moja siostra tez będzie miec córeczke i to w lipcu na początku ) a ty termin na kiedy masz :p :p

Dziekujemy! Bardzo sie cieszymy! Artek marzyl o dziewczynce! :lol: Mam termin na 30 lipca :)

powiem ci szczerze ze ja tak sobie teraz siedze w Irlandii i normalnie mnie nosi bo tak bardzo bym chciała juz leciec do Polski i móc cos juz robic ,kurcze jeszcze tyle do pozałatwiania przed nami ,ale na samą mysl o tym sie ogromnie ciesze i juz tez tak jak ty planuje co i w jakiej kolejnosci będziemy załatwiac :lol: :lol: :lol: a narazie to tyle na dzis pozdrawiam gorąco i sle buziaki dla całej rodzinki :p :D

Znam to uczucie bardzo dobrze, tak samo mnie nosilo w tamtym roku i teraz mnie nosi nie mniej!!! :) Damy rade, Jessi, wytrwamy i wybudujemy zarabiste domki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

hej kotecku :)

Dawno tu mnie nie bylo :oops: Jak się ma kotecek junior? Masz już imię dla dziewuszki? :lol:

Dziekuje, Kotecka Juniorka ma sie dobrze :lol: Tylko wlasnie mamy klopot z imieniem, mial byc Andrzej :wink: (Budziki, Budziki!!!) a teraz nie wiemy jakie imie wybrac. ZADNE mi sie nie podoba!!!

Czekam na relacje z budowy i trzymam kciuki za szybkie i owocne postępy prac :lol: Powodzenia! :D

pozdrawiam cieplutko

M.

Relacje z postepu prac beda dopiero w maju :cry: , ale za to mam nadzieje, ze beda ogromne!!! (postepy, nie relacje ;)).

Pozdrawiam rowniez cieplutko!!!

Kotecku mój kochany :D

mamy wreszcie pozwolenie na budowę huraaaa :D

Super! Bardzo sie cieszymy, ze spotkamy sie w Polsce na Waszej budowie! :))) Musimy to oblac (ja soczkiem). Juz Wam wkleilam cos odpowiedniego w Waszych kometarzach :wink:

kurcze a on jeszcze nic nie wie jest w pracy bedzie o 23.00,trzeba to oblać :wink: a rano do pracy :evil:

To mial chyba bardzo mila niespodzianke :lol: :lol: :lol:

a jak dziewuszka w brzuszku :D

Bardzo dobrze, dziekujemy!

kurcze tak pisze bez składu i ładu ale to ze szczęścia.

Masz prawo sie cieszyc!!! :lol: :lol: :lol:

iwciu a co do przyczepy nie martw sie jedziemy ze znajomym policjantem mam nadzieję ,że poratuje nas w razie potrzeby :wink:

Bardzo sprytny pomysl ;) Ciekawe co Andrzej na kolejny sezon budowlany w tej samej przyczepie :wink:

witamy ponownie :D

Ciekawe co Andrzej na kolejny sezon budowlany w tej samej przyczepie

Na wieści o tym bardzo sie ucieszył :wink:

Chyba zaczniemy 20 kwietnia lub wczesniej w sobote tzn.18.04 jeżeli koparkowy zgodzi się kopac,a kierownik budowy będzie dostępny.Oczywiście Andrzeja będziemy musieli poinformowac o tym fakcie bo to juz jest kolejne przesunięcie terminu :evil:

Po przyczepkę będziemy 5 kwietnia dokładnie nie wiemy o której godzinie,ale na pewno,czy mamy do nich wczesniej zadzwonić?

Mamy do was kilka pytan ,bo juz wczesniej przetarliście szlaki. :D

gdzie kupowaliscie: drewno,belki deski na szalunki,izolacje typu folie ,styrop,mazidła,drenaż elementy,piach wislany chyba jest tańszy,cement,w jaki sposób uzupełnialiscie wode w beczce,wieźbę dachową

oraz dachówki z osprzetem.Czy robocizna w kwocie 8 tys.obejmowała zrobienie wieźby i połozenie dachówki z detalami?

prosimy o odpowiedz i bardzo dzękujemy :D

Czy wiecie o której policjanci sie zmieniają w waszym rejonie :wink:

Bardzo chetnie sie spotkamy np.na ognisku..

Brama bardzo nam sie pdoba , po prostu jest śliczna...

Po przyczepkę będziemy 5 kwietnia dokładnie nie wiemy o której godzinie,ale na pewno,czy mamy do nich wczesniej zadzwonić?

Mamy do was kilka pytan ,bo juz wczesniej przetarliście szlaki. :D

gdzie kupowaliscie: drewno,belki deski na szalunki,izolacje typu folie ,styrop,mazidła,drenaż elementy,piach wislany chyba jest tańszy,cement,w jaki sposób uzupełnialiscie wode w beczce,wieźbę dachową

oraz dachówki z osprzetem.Czy robocizna w kwocie 8 tys.obejmowała zrobienie wieźby i połozenie dachówki z detalami?

prosimy o odpowiedz i bardzo dzękujemy :D

Czy wiecie o której policjanci sie zmieniają w waszym rejonie :wink:

Bardzo chetnie sie spotkamy np.na ognisku..

Brama bardzo nam sie pdoba , po prostu jest śliczna...

Fajne wiadomosci! Serio Andrzej sie ucieszyl? To fajnie!!! :)))

Jesli chodzi przyczepke to nie musicie dzwonic, powiemy rodzicom, ze bedziecie 5-go i to wystarczy.

Gdzie kupowalismu drewno - na dach w Nowej Jarzabce pod Tarnowem. Mam nr faxu do nich jeszcze.

Deski na szalunki: troche w tartaku w Bobinie, ale wiekszosc w tartaku w Przemykowie (to jest po drodze z NB do Artka rodzicow, trzeba skrecic w prawo z glownej drogi).

Steple - na allegro.

Izolacje typu folie ,styrop,mazidła, drenaż element - dostepne elementy w skladzie w NB (dysperbit, rura drenarska), ale styropian (ten twardszy chcielismy), filie kubelkowa, siatke na styropian, kleje i szalunki pod kolumny (koles tam jest b.mily i nam sprowadzil na zamowienie po cenie duzo nizszej niz np w leroi merlin) kupowalismy w Rogowie, tam jest sklep z takimi rzeczami nazywa sie Sano i jest jakies 2-3 km jeszcze dalej glowna droga na Opatowiec. Zapytacie rodzicow Artka to Wam powiedza dokladnie, jesli Was interesuje.

Piach kupowalismy w Koszycach u Zawartki, nr telefonu 608 633 193.

Cement i ogolnie wszystkie takie tam w skladzie w NB.

Wode w beczce mielismy dzieki uprzejmosci sasiada :) Dowozil nam swoja wielka beka na traktorze :)

Dachowke i akcesoria dachowe w Kazimierzy Wielkiej firma Styl-Bud ul. Kolejowa 9.

Czy robocizna w kwocie 8 tys.obejmowała zrobienie wieźby i połozenie dachówki z detalami? - TAK.

Czy wiecie o której policjanci sie zmieniają w waszym rejonie - o 14-stej i 19-stej ;)

Tak sobie myslimy, ze jak bedziecie miec koparke, to moze ten pan pojechalby i do nas? Czy to bedzie ten sam pan koparkowy co robil u nas? Bo chcemy rozgarnac te gory ziemi. I wiecie juz dokladnie kiedy to bedzie? Troche sie jeszcze zastanawiamy, lepiej byloby chyba gdybysmy byli na miejscu, bo jak nas nie bedzie to nie bedziemy widziec co i jak robi, niby beda rodzice Artka, ale i tak moze pojsc cos nie po naszej mysli... Dajcie znac!