Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

Witam

Widzę,że nie tylko my budujemy tak na odległość :) Tylko,że Wy częściej bywacie w Polsce :roll: Jak odnajdujecie się w takiej budowie?

Po pierwsze,to spóźnione GRATULACJE!!! :D związane z powiększeniem rodzinki o małego kotecka :D

Po drugie,bardzo ładne okna wybraliście :o ogrodzenie też super (gdzie zamawialiście?) :)

Na jakim etapie teraz jesteście?

Czekamy na zdjątka schodów wejściowych i tarasu,bo rysunki mnie zaciekawiły i domyślam się,że na żywo to musi wyglądać nieziemsko :D:D

Pozdrowionka z Navan ;)

Witam :)

Miło tak odnaleźć się z kimś, kto też buduje z Irlandii :lol:

Rzeczywiście, do tej pory dość często bywaliśmy w Polsce, ale teraz nam sie to ograniczy, ze względu na małego bejbika, który już niedługo przybędzie na świat. W tym roku nie spędzimy na budowie tyle czasu ile byśmy chcięli, ale coś za coś ;) Odrobimy sobie to za rok!

Jak się odnajdujemy na takiej budowie? Hmmm, zawsze była to frajda przyjechać sobie i coś porobić :) Tak do tego podchodzimy, mimo, że nie zawsze idzie jak z płatka ;)

Dzieki ze komplementy w sprawie okien - zamawialismy je w Carrefourze (czy jak się to tam pisze!) w Nowej Hucie w firmie znajomego - dlatego i cena tez była "po znajomości". Siatkę zamówiliśmy przez Allegro na internecie a słupki mięliśmy dzięki pomocy znajomego górnika. Takie mocne, kopalniane ;) Dziury pod słupki wiercił nam sąsiad ze wsi takim specjalnym świdrem, szybko to poszło ale cholernie drogo wyszło. Ale zależało nam na czasie... Ziemię też mięliśmy bardzo twardą a dziur pod słupki do wykopania około stu... Stwierdzilismy tez, ze do takiej dziury wywierconej przez świder wejdzie mniej betonu, więc na tym też odrobinke zaoszczędzilismy.

Schody są juz zrobione, mam zdjęcia jak jeszcze były zaszalowane, wkleję je na dniach, natomiast taras się dopiero "robi" od dziś. Niestety, nie wyrobiliśmy się ze wszystkim, tak jak planowaliśmy.

Zdjecia będą dzięki życzliwości rodziny :))) Wkleję na pewno.

Pozdrawiam równie serdecznie i życze powodzenia na budowie!!!

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Cos taka agresywna Pani kotecek ;)

Zaczekam cierpliwie nie, nieee, nie na zdjatka tarasu :lol: tylkooo na zdjatka Waszej coruni!! :lol:

Pozdrawiam juz "prawie" Mamusie :) Wracaj do nas szybko!

Nie wiem tylko czy juz pozostaniesz w PL czy razem z baby wyjezdzasz do Irllandi? Wlasciwie gdzie Ona sie bedzie rodzic? Od tego powinnam zaczac... pytanie :) eh!

Liwka się narodzi w Irlandii :)

Ooo jestes Mamuska milo, ze zawitalas! :) Jak sie czujesz kochana?

Mam pytanie: jak to jest do urodzin, czy w Irlandi jest prawo ziemi czy krwi?

Pozdrawiam Cie baaardzo serdecznie i buzka! Trzymaj sie skarbie i ... do uslyszenia juz (tak przypuszczam) kiedy bedziesz tulic w swoich ramionach - najwiekszy swoj skarb. :)

Powodzenia!

Witaj Kotecek!

Tak się zajęłam swoją robotą (której chyba nigdy nie skończę :roll:), że coraz rzadziej zaglądam do dzienników :oops:.

A dziś zerkam co u Ciebie i widzę, że postępy wszędzie i to duże :D. Czekam z Wami na Liwię (pięęękneee imię dla pięknej kobietki) i ... TRZYMAJ SiĘ! MAMUŚKA i daj szybko znać. Ja tym czasem sprawiłam sobie małego kotecka, czytaj kocurka.

Pozdrawiam!

aka

hej Kochana :D

Myślę że Liwia wyjdzie lada dzień ,nie spieszy sie dziewczynie w zasadzie to jej się nie dziwie ma cieplutko ,przyjemnie jeść dają gdzie będzie jej lepiej :lol:

Ja obu moich chłopaków urodziłam 6 dni po terminie,a może teraz coś u ciebie się dzieje...

A taras macie piękny bardzo nam sie podoba :D

trzymaj sie buziaczki

Odpowiem za Kotecka:

Jedno i drugie :wink:

Od 2004 (albo 2005 - nie pamietam teraz dokladnie) roku zmienili przepisy i rodzice-obcokrajowcy musza mieszkac w Irlandii przez 3 lata minimum, przed narodzeniem sie dziecka, by dziecko automatycznie moglo dostac irlandzki paszport i zadzialalo prawo ziemi. Do roku 2004 obowiazywalo prawo ziemi bez zadnych warunkow...ale znalazlo sie sporo osob, co naciagaly system wiec Irlandczycy zmienili prawo.

Pozdrowienia,

Maja

Odpowiem za Kotecka:

Jedno i drugie :wink:

Od 2004 (albo 2005 - nie pamietam teraz dokladnie) roku zmienili przepisy i rodzice-obcokrajowcy musza mieszkac w Irlandii przez 3 lata minimum, przed narodzeniem sie dziecka, by dziecko automatycznie moglo dostac irlandzki paszport i zadzialalo prawo ziemi. Do roku 2004 obowiazywalo prawo ziemi bez zadnych warunkow...ale znalazlo sie sporo osob, co naciagaly system wiec Irlandczycy zmienili prawo.

Pozdrowienia,

Maja

Dziekuje Maja