kotecek 06.07.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam Widzę,że nie tylko my budujemy tak na odległość Tylko,że Wy częściej bywacie w Polsce Jak odnajdujecie się w takiej budowie? Po pierwsze,to spóźnione GRATULACJE!!! związane z powiększeniem rodzinki o małego kotecka Po drugie,bardzo ładne okna wybraliście ogrodzenie też super (gdzie zamawialiście?) Na jakim etapie teraz jesteście? Czekamy na zdjątka schodów wejściowych i tarasu,bo rysunki mnie zaciekawiły i domyślam się,że na żywo to musi wyglądać nieziemsko :D Pozdrowionka z Navan Witam Miło tak odnaleźć się z kimś, kto też buduje z Irlandii Rzeczywiście, do tej pory dość często bywaliśmy w Polsce, ale teraz nam sie to ograniczy, ze względu na małego bejbika, który już niedługo przybędzie na świat. W tym roku nie spędzimy na budowie tyle czasu ile byśmy chcięli, ale coś za coś Odrobimy sobie to za rok! Jak się odnajdujemy na takiej budowie? Hmmm, zawsze była to frajda przyjechać sobie i coś porobić Tak do tego podchodzimy, mimo, że nie zawsze idzie jak z płatka Dzieki ze komplementy w sprawie okien - zamawialismy je w Carrefourze (czy jak się to tam pisze!) w Nowej Hucie w firmie znajomego - dlatego i cena tez była "po znajomości". Siatkę zamówiliśmy przez Allegro na internecie a słupki mięliśmy dzięki pomocy znajomego górnika. Takie mocne, kopalniane Dziury pod słupki wiercił nam sąsiad ze wsi takim specjalnym świdrem, szybko to poszło ale cholernie drogo wyszło. Ale zależało nam na czasie... Ziemię też mięliśmy bardzo twardą a dziur pod słupki do wykopania około stu... Stwierdzilismy tez, ze do takiej dziury wywierconej przez świder wejdzie mniej betonu, więc na tym też odrobinke zaoszczędzilismy. Schody są juz zrobione, mam zdjęcia jak jeszcze były zaszalowane, wkleję je na dniach, natomiast taras się dopiero "robi" od dziś. Niestety, nie wyrobiliśmy się ze wszystkim, tak jak planowaliśmy. Zdjecia będą dzięki życzliwości rodziny )) Wkleję na pewno. Pozdrawiam równie serdecznie i życze powodzenia na budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 07.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ZAPRASZAM DO LICYTACJI http://forum.muratordom.pl/licytacja-na-rzecz-tomka1950,f145.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 21.07.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Czekam na Ciebie kotecek, zagladam tutaj i nic... zadnych wiesci?Pozdrawiam serdecznie i do nastepnego czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 04.08.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Hej Kotecek....to znaczy, ze tylko 10 dni zostalo Ci z brzuszyskiem Wspolczuje I nie buntuj sie tak...to nie nasza wina, ze Ty nie masz zdjec tarasu Fajnie, ze wrocilas! Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 04.08.2009 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Nieee no, nie o Was mi chodziło. Wam pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 05.08.2009 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Cos taka agresywna Pani kotecek Zaczekam cierpliwie nie, nieee, nie na zdjatka tarasu tylkooo na zdjatka Waszej coruni!! Pozdrawiam juz "prawie" Mamusie Wracaj do nas szybko! Nie wiem tylko czy juz pozostaniesz w PL czy razem z baby wyjezdzasz do Irllandi? Wlasciwie gdzie Ona sie bedzie rodzic? Od tego powinnam zaczac... pytanie eh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 05.08.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Liwka się narodzi w Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 05.08.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Liwka się narodzi w Irlandii Ooo jestes Mamuska milo, ze zawitalas! Jak sie czujesz kochana? Mam pytanie: jak to jest do urodzin, czy w Irlandi jest prawo ziemi czy krwi? Pozdrawiam Cie baaardzo serdecznie i buzka! Trzymaj sie skarbie i ... do uslyszenia juz (tak przypuszczam) kiedy bedziesz tulic w swoich ramionach - najwiekszy swoj skarb. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 06.08.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witaj Kotecek! Tak się zajęłam swoją robotą (której chyba nigdy nie skończę ), że coraz rzadziej zaglądam do dzienników . A dziś zerkam co u Ciebie i widzę, że postępy wszędzie i to duże . Czekam z Wami na Liwię (pięęękneee imię dla pięknej kobietki) i ... TRZYMAJ SiĘ! MAMUŚKA i daj szybko znać. Ja tym czasem sprawiłam sobie małego kotecka, czytaj kocurka. Pozdrawiam! aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 06.08.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 hej Kochana Myślę że Liwia wyjdzie lada dzień ,nie spieszy sie dziewczynie w zasadzie to jej się nie dziwie ma cieplutko ,przyjemnie jeść dają gdzie będzie jej lepiej Ja obu moich chłopaków urodziłam 6 dni po terminie,a może teraz coś u ciebie się dzieje... A taras macie piękny bardzo nam sie podoba trzymaj sie buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 06.08.2009 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Hej Dzięki kochani Na razie nic się nie dzieje Po cichutku liczę że moze dziś, jutro się coś ruszy, bo pełnia księżyca Kurcze, Wy już widzieliście nasz taras a my nie Ale dzięki za cynk!!! Skoro się Wam podoba, to chyba jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 07.08.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 I co pełnia zadziałała? Liwia - pokaż się mała Kotecko A w tym imieniu się zakochałam! Hmm po prostu dziewczynka... Czekamy z Wami... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 07.08.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Hej Kotecek, ciagle w jednosci? Czy juz rozsypalas sie? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 07.08.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Mam pytanie: jak to jest do urodzin, czy w Irlandi jest prawo ziemi czy krwi? Odpowiem za Kotecka: Jedno i drugie Od 2004 (albo 2005 - nie pamietam teraz dokladnie) roku zmienili przepisy i rodzice-obcokrajowcy musza mieszkac w Irlandii przez 3 lata minimum, przed narodzeniem sie dziecka, by dziecko automatycznie moglo dostac irlandzki paszport i zadzialalo prawo ziemi. Do roku 2004 obowiazywalo prawo ziemi bez zadnych warunkow...ale znalazlo sie sporo osob, co naciagaly system wiec Irlandczycy zmienili prawo. Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 07.08.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dzieki Maju za odpowiedź! Wyręczyłaś mnie Ja dalej w dwupaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 07.08.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Mam pytanie: jak to jest do urodzin, czy w Irlandi jest prawo ziemi czy krwi? Odpowiem za Kotecka: Jedno i drugie Od 2004 (albo 2005 - nie pamietam teraz dokladnie) roku zmienili przepisy i rodzice-obcokrajowcy musza mieszkac w Irlandii przez 3 lata minimum, przed narodzeniem sie dziecka, by dziecko automatycznie moglo dostac irlandzki paszport i zadzialalo prawo ziemi. Do roku 2004 obowiazywalo prawo ziemi bez zadnych warunkow...ale znalazlo sie sporo osob, co naciagaly system wiec Irlandczycy zmienili prawo. Pozdrowienia, Maja Dziekuje Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 07.08.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Hi Hi, LIWIA,LIWIA, LIWIA............... ja też myślałam o tym pięknym imieniu dla córci .... niestety męzulo ..... i została Olimpia ... też trochę antycznie:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 08.08.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Olimpia! Pięknie!!! My już jutro bedziemy chyba mieć Liwkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.08.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Kotecku, trzymam kciuki!!!!! I pamiętaj: gdy nadchodzi skurcz oddychaj przeponą, czyli wpychaj powietrze do brzucha, nie do płuc, umiesz? Ból mija jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 10.08.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Liwka jesteś już ? Cisza, więc pewnie Kotecek "mamuje" maleńkiej . Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts