Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwa...Bardzo mi się podoba kolor Waszych okien. Ja też bym chciała żeby był "kolor", będę "walczyć" o niego ;)

U nas na ten rok również koniec. Stan surowy- otwarty....ZAMKNIĘTY!! ( muszę uzupełnić dziennik!!! )

Pozdrawiam -- już zimowo u nas!! zdążyliśmy przed zimą przykryć...SUKCES!!!

Anetko, bardzo się cieszę, że udało się Wam zamknąć stan... otwarty ;) SUKCES!!! :D :D :D

Mam też nadzieję, że wywalczysz kolor okien ;) Ja teraz troszke żałuję, ze nie poszliśmy w kolor z obu stron. W środku mamy białe, bo wydawało nam się, ze będzie łatwiej dopsować meble itp, ale teraz jak podpatrzyłam jak to wygląda w różnych domach, to wolałabym mieć kolor także w środku... ale cóż - pozamiatane, kobyłka u płota! Teraz już nic na to nie poradzę. Dobrze się zastanówcie, żeby później nie żałować.

Anetko, bardzo się cieszę, że udało się Wam zamknąć stan... otwarty ;) SUKCES!!! :D :D :D

Mam też nadzieję, że wywalczysz kolor okien ;) Ja teraz troszke żałuję, ze nie poszliśmy w kolor z obu stron. W środku mamy białe, bo wydawało nam się, ze będzie łatwiej dopsować meble itp, ale teraz jak podpatrzyłam jak to wygląda w różnych domach, to wolałabym mieć kolor także w środku... ale cóż - pozamiatane, kobyłka u płota! Teraz już nic na to nie poradzę. Dobrze się zastanówcie, żeby później nie żałować.

Dzięki Iwonko za radę!! :) Na pewno będziemy mieli to na Baczności!! :)

Pytałam, bo mamy znajomego, na którego wołamy Bobo ;)

Czyli buduje się następne Bukowo!!!! :lol: :lol: :lol: Superaśnie! Projekcik jest rzeczywiście zajefajny i choć my wybieraliśmy go na szybko, to nie żałujemy :) SSZ a ja w myślach juz tam mieszkam :)

Do siedziby Dom Projekt w Myślenicach pojechaliśmy z zamiarem kupienia tego samego projektu co Wy - czyli bez garażu i piwnicy, ale nie chcieliśmy mieć za skarby świata kotłowni na parterze i myśleliśmy o doprojektowaniu malutkiej piwniczki na kotłownię. Pani w biurze poradziła nam, żebyśmy po prostu kupili projekt z piwnicą i wykreślili jej część. Tak też zrobiliśmy a nasi archiekci podpowiedzieli, zebyśmy nie budowali częściowej piwnicy, bo dom moze później nierówno osiadać. I tak powstał pomysł garażu w piwnicy. w sumie jedyna pozytywna rzecz jaka wypłynęła dzięki naszej współpracy z tymi ludźmi.

Życzymy powodzenia i z radością poczytalibyśmy o budowie następnego Bukowa, bo takich domów wcale nie ma wiele. Mam nadzieję, że będzie dziennik budowy!!! :wink:

Kiedy zaczynacie, w której częśi kraju sie budujecie?

Pozdrawiamy!!!

Cześć!

Dom już stoi pod Poznaniem. Budowę zaczeliśmy w 2007 i już mieszkamy - zostało do wykończenia tylko poddasze i drobne rzeczy na dole. Zależało nam żeby się szybko wprowadzić, więc mieszkamy i wykańczamy.

Dziennika poza tym obowiązkowym :) nie mamy - nie było na to czasu, ale czasami lubię sobie poczytać co tam inni piszą.

Z piwnicą to by u nas nie wypaliło, bo mamy bardzo wysoko wody gruntowe i tylko basen by z tego wyszedł :D

Zmian większych w projekcie nie robiliśmy, tylko z kilku okien zrezygnowaliśmy. W salonie i pokoju przy schodach. Kuchnia jest osobno, bo aneksu nie chcieliśmy mieć w salonie.

Kotłownia to spory kłopot, ale jakoś z tego wybrnąłem - tak mi się wydaje ;)

Kocioł stoi we wnęce pomiędzy łazienką z wiatrołapem - dostęp do kotła jest od strony łazienki, a do zasobnika na groszek z wiatrołapu.

Zapraszam na stronę jest tam kilka fotek , link jest w profilu ;)

Pozdrawiam ,Wojtek.

Pooglądalismy i się nam podoba :) Macie piękne schody!!!! Marzyłam o czymś takim, ale z powodu piwnicy się nie dało... Mięliśmy mieć coś takiego przy zejściu z tarasu ale wykonawca nam je niejako spie... i będziemy je poprawiać. Ale Wasze schody sa piękne!!! :D

Tak samo myślę, że to okno w salonie tak naprawdę nie jest potrzebne, ale poszliśmy jednak w symetrię. Zawsze jeszcze można zamurować :wink:

I gratuluję synka :) Mam nadzieję, ze się Wam cudnie mieszka w Bukowie. Bardzo nam się też podoba ogrodzenie, czy też jest to brama - połączenie drewna z metalem. To chyba sami kombinowaliście, nie?

I cały czas myślimy o tych oknach z łazienki, żeby jednak, tak jak Wy zrobiliście, je powiększyć,...

I z tyłu dach też macie tak samo jak my zrobiony :lol: :lol: :lol:

No i my też chcemy labradora :lol:

chyba byśmy się polubili :wink:

chyba byśmy się polubili

... w takim razie jak będziecie lecieć z Dublina do Krakowa, to wpadnijcie na kawę :D :D

Bardzo się cieszę, że podobają Wam się schody, tym bardziej że to moja produkcja , spontaniczna i improwizowana :) płot też, to co widać to jedno przęsło w trakcie przymiarki.

Okna w łazience to powiększył murarz, chyba przez niedopatrzenie (tak jak kilka innych rzeczy), przed pomiarami podmurowałem tylko jedną warstwę i tak już zostały, łazienka jest bardziaj doświetlona a na parapecie rosną sobie kwiaty i jest zielono. :)

Bez okna salon stał się bardziej "ustawny" ogólnie to i tak szału nie ma, trochę ciasno. Na wypoczynek już nie starczyło miejsca, jest tylko kanapa. Chociaż faktycznie z zewnątrz nie wygląda to ładnie.

Labradory super, zawsze wydawało się nam, że to spokojne i rodzinne psy. No i rodzinne to one są i to bardzo, ale spokoju to w nich nie ma. Jak Biszkopt była mała , to mówiliśmy sobie że jak podrośnie to się trochę uspokoi. Wyrosła i nic się nie zmieniło. A jak zobaczy wodę to świruje i może w niej siedzieć cały dzień.

Ogólnie fajne psy, ale jak chcecie go trzymać w domu i mieć przy okazji wszystko na miejscu to trzeba to na spokojnie przemyśleć. Efekt jest taki, że Biszkopt większość czasu spędza na łonie natury i korzysta z życia ;)

No dobra , bo ja się tu rozpisałem , a to przecież Wasz dziennik ;)

Pozdrawiam :)

• 2 months później...

hej! Czy mogłabym spytać ile Was kosztowała elektryka? Czy robiliście instalacje również internetową, tv, alarm? Czy będziecie mieć rolety zewnętrzne? My właśnie rozważamy wykonawce i sprawdzamy wyceny. Też budujemy pod Krakowem, może polecicie jakiegoś dobrego wykonawce?

Dzięki i pozdrawiam!!!

:D

hej! Czy mogłabym spytać ile Was kosztowała elektryka? Czy robiliście instalacje również internetową, tv, alarm? Czy będziecie mieć rolety zewnętrzne? My właśnie rozważamy wykonawce i sprawdzamy wyceny. Też budujemy pod Krakowem, może polecicie jakiegoś dobrego wykonawce?

Dzięki i pozdrawiam!!!

:D

U nas to nie jest takie proste - elektrykę robił nam kumpel ale w końcu okazało się, że nie ma czasu żeby skończyći i kończył elektryk. Wziął 40 zł za punkt, razem nas wszyszło 3 tys zł. Zadnej z powyższych instalacji jeszcze nie robiliśmy, ale są w planach ;) Tak to jest jak się buduje zza granicy... Rolet zewn, tez nie będzie, przynajmniej na razie. Co do wykonawcy to nawet nie widzieliśmy go na oczy, bo siedzimy cały czas w Irlandii.

Pozdrawiamy serdecznie!