Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

?JA wiem - moge podac nawe rocznik ;) przeciez go osobiscie zepsulem?:) :wink: :oops:

danke za thanke you! spasiba!! teşekkürler, teşekkür ederim ,gracias,grazie, remercier

Tak, potwierdzam ze Zuku osobiscie zepsul byl ta niebieska Honde co teraz jest czarna i co bedzie stala w naszym garazu a tej czarnej co byla przedtem nie ma, ale jest pomaranczowa co bedzie niebieska :lol:

Kto zgadnie ile bylo Hond i w jakich kolorach i ile jest teraz i w jakich barwach? (Zuku wykluczony z konkursu!!!).

A za danke to de nada :wink:

:( :( :( Dziś możesz pić (weź moje piwo), bo nic tak nie wkurza jak czekanie na coś co miało być, ale niema... :evil:

Jak wniosłaś dzisiaj trochę zamieszania w ospałym urzędzie, to może jutro lub w środę coś w Twojej sprawie zrobią pozytywnego. Dzwoń i nalegaj i niech Ci dadzą to pozwolenie, choćby dla ich świętego spokoju.

Trzymam kciuki !

aka

oj....;przykro mi ale to chyba tak juz jest . Pewnie to nie pierwszy i nie ostatni poslizg jaki nas wszystkich moze spotkac podczas budowania domu. I nie pierwsze K...WA :). Moze jednak nie bedzie tak zle . Do 15 maja cos sie moze wyjasni. A tak poza tym to na kupowanie materialow, podpisywanie umow i zworzenie wszystkiego na dzialke nie trzeba miec pozwolenia wiec cos i tak bedziecie mogli robic.

Trzymam kciuki....

no to rzeczywiscie k..wa,mozna sie wściec,ale bedziemy trzymac kciuki aby wszystko jednak udało sie pozałatwiac,nic innego nie napisze jak to co moi poprzednicy truj im d..pe, az im sie znudzi i dadzą to pozwolenie.swoja droga jeszcze wszystko przed nami. my ostatnio wscekalismy sie na enion w proszowicach ,bezndziejny facet nawet gadać mu sie nie chciało.

a tak troszeczke zbaczajac z tematu piekny ogród powaliło nas,j estes wielka.

no i gratuluje artykułu w muratorze,jest cos z czego mozna sie cieszyc.a dzisiaj piwo nie zaszkodzi,a nawet pare piw bym rzekła...jutro na pewno będzie lepiej :D

Dzieki Dziewczyny :lol:

Jak wy to zrobiłyście aka, kamilaJ i emwu ze wpisałyście się wszystkie w ciągu 10 minut??? :p

Nie poddam się, nie ma bata!

Min dzięki takiemu wsparciu, jakie mam od Was i od Budzików... nic nie jest już w stanie powstrzymać wściekłego Kotecka w jego szaleńczym pędzie!!! Pokażę tym durnym cepom, że się da!!! I wytyczę ten dom 16 maja.

Wiesz wczoraj byłam tak wściekła, że nie chciało mi się nigdzie zaglądać, ale dzisiaj wpadłam do Ciebie i :o :o :o

Ciekawe jak oni to zrobią do 15 maja ??? I jakie chody mają ci "tekturowi" (architekci). To zakrawa na kolejną aferę w RP.

Wiem, wiem, Ty nie masz czasu na tropienie aferzystów, Ty MUSISZ budować!!!

aka

10. flaszeczka "pod pozwolenie", zeby szybko wydali :)

Widzisz, nie było Was na miejscu, zabrakło tej flaszeczki, to nie wydali jak chieliście ... :-?

To taki dżołk na rozładowanie stresu :wink:

Nie pierwszy i nie ostatni raz u Was i u każdego z nas budujących jest obsuwa.

Cytując ze strony 14 "...A będzie na pewno dobrze, bo sytuacja w Polsce się poprawia .."

Musisz teraz uwierzyć w swoje słowa :D

powodzenia, majki

10. flaszeczka "pod pozwolenie", zeby szybko wydali :)

Widzisz, nie było Was na miejscu, zabrakło tej flaszeczki, to nie wydali jak chieliście ... :-?

To taki dżołk na rozładowanie stresu :wink:

Nie pierwszy i nie ostatni raz u Was i u każdego z nas budujących jest obsuwa.

Cytując ze strony 14 "...A będzie na pewno dobrze, bo sytuacja w Polsce się poprawia .."

Musisz teraz uwierzyć w swoje słowa :D

powodzenia, majki

Zebys wiedzial, ze tak...

Wierze w swoje slowa. Tylko ze Ci architekci to jakies dinozaury PRLu! "Czy sie stoi czy sie lezy 2 tysiaczki sie nalezy".

Nie jestem w stanie zrozumiec takego postepowania. Dlaczego? Zeby chociaz podali jakis powod!

Ale co tam, CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI.

Umacniam sie :wink:

Pozdrawiam

Hej Kotecek,

głowa do góry, to jeszcze nie koniec świata! Wyobraź sobie, że my na głupie mapki do celów projektowych czekaliśmy w zeszłym roku .... 3 miesiące... Tyle to trwało, bo wypadło w wakacje - sezon urlopowy - i mapki leżały w Starostwie, a my nie mogliśmy nic zrobić. Przez to o 2 m-ce później projektant zaczął nasz projekt itd. Takie są niestety u nas realia załatwiania spraw w urzędach i w niektórych firmach.

A co do tych terminów uprawomocnienia PnB.... no cóż, jeżeli będziecie mieli na piśmie zgody wszystkich zainteresowanych stron, to uprawomocnienie jest formalnością, więc myślę, że możecie śmiało wbijać łopatę i wytyczać budynek.

2 tygodnie to trochę mało na uzyskanie PnB, ale może te niedorajdy architekci mają tam jakieś znajomości w Starostwie? Niech teraz użyją wszystkich swych wpływów, żeby wasze pozwolenie było wydane do 15 maja.....

Trzymamy za Was kciuki, za 2 miesiące będziecie to wspominać jako anegdotę przy opowieściach o budowie :) Wiem, bo tak też patrzę z perspektywy czasu na różne nasze wcześniejsze "problemy nie do przejścia" :)

Pozdrawiam

Łukasz

kotecku mój kochany mamy nadzieje że tym durniom uda się jeszcze cos wskurac zanim przyjedziecie do Polski.A my bylismy u nich 23 kwietnia i tak nam wszystko pieknie przedstawili że nawet nie bylismy w gminie zapytac sie o wz,a tak zakładalismy ,że pójdziemy.Tak nam zamydlili oczy,byliśmy w enionie i wodociagach.Jak przeczytałam twój post to myslałam że sie przewróce,dzwoniłam 2 maja do gminy ale było nieczynne zadzwonie w poniedziałek jak nie będą złożone warunki zabudowy to andrzej(mąż) tęz im jaja urwie, może sie okazać ze zabraknie nam jaj do podziału :lol: Na razie jeszcze troche sie smieje zobaczymy co będzie w poniedziałek.My tez nie mamy umowy i zaliczka na 50%..tylko nam wyszczególnili co ile będzie kosztowalo.Ale mamy nauczkę,żeby na wszystko zwracać uwage.Też myslelismy że są uczciwi i profesjonalni takie sprawiaja wrażenie a tu niespodzianka.Tez nie miesci się nam w głowie jak tak mogli zrobić,przeciez kłamstwo ma krótkie nogi,ale dla niektórych chyba nie :( .Kotecku nie przejmuj się ,że nam ich poleciłas,w gminie też nam o nich mówili,że mozna u nich wszystko załatwic i że ludzie są zadowoleni a tu klops.Awy poczekajcie może jeszcze chwilę do waszego przylotu,może do tego czasu cos wymyslą i pozałatwiaja oby.Trzymamy kciuki,za was i za nas.KOTECKU A JAK JEST Z TA ENERGETYKA jakie będzieci mieć przyłacze stałe czy na budowe,i kiedy składa sie wniosek.Czy architekci z bożej łaski tez wam mieli zrobic projekt przyłaczy.

czy sprawdzaliście w jakim czasie mozna załatwić dostawę energi na budowe,nam w enionie powiedzieli że dopiero wszystkie sprawy mozna zacząc załatwiac mając pozwolenie na budowe.A ndrzej tez wybiera sie tam w 2 tygodniu maja bedzie chciał spisac umowe na wykonanie wszystkiego co obiecali.

Czytam oczywiście wszystkie wątki, w których piszesz o swoich (byłych) "tekturowych". Brak słów i komentarz chyba zbędny.

Wzmocniona doświadczeniem zaplanujesz precyzyjnie każdy następny etap. Jeśli nie uda się pozałatwiać tych papierów szybko to przynajmniej podczas urlopu dopilnujesz sobie osobiście tego co brakuje , a w dobie szybkich mediów będziesz od lipca czytać i oglądać FOTODZIENNIK pisany z placu boju przez KUZYNA i też będziesz szczęśliwa. Tego Ci wszyscy życzymy.

Pozdrawiam

aka