maciekCP 05.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witaj, Może będzie w stanie Ci pomóc nasz architekt: Jarek Szklarski z pracowni AProjekt (Kraków-Bronowice), tel. 509-222-909. Trzymam kciuki,m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 05.05.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Czytam oczywiście wszystkie wątki, w których piszesz o swoich (byłych) "tekturowych". Brak słów i komentarz chyba zbędny. Straszne zamieszanie robię na Forum W małopolskiej liście "Wykonawca doskonały i... mniej" też już ich zamieściłam. Płazem im to nie pójdzie. w dobie szybkich mediów będziesz od lipca czytać i oglądać FOTODZIENNIK pisany z placu boju przez KUZYNA i też będziesz szczęśliwa. Tego Ci wszyscy życzymy. Pozdrawiam aka No, jest tylko jeden problem, mianowicie taki, że KUZYN wraca do Irlandii za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 05.05.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witaj, Może będzie w stanie Ci pomóc nasz architekt: Jarek Szklarski z pracowni AProjekt (Kraków-Bronowice), tel. 509-222-909. Trzymam kciuki, m DZIĘKUJĘ! Bardzo się cieszę, ze są jeszcze ludzie, którzy chcą pomiagać!!! My jednak już z żadnymi architektami nic wspólnego mieć nie chcemy. Zalatwimy to sami. Mam nadzieje, ze nam się uda! Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 05.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 witamy ponownie dzwoniłam przed chwilą do gminy i jak myślisz co po prostu gó..o nasza wz złożyli 23.04.08. czyli w dzień kiedy do nich jechalismy,a nam powiedzieli że juz na dniach bedziemy mogli odebrac wz.no mamy poslizg nic tylko zabic.andrzej jedzie w srodę podpisac umowe tak jak było mówione na poczatku że w sierpniu będziemy budowac,zobaczymy co zrobia a jeszcze jedno pytanko czy nie orientujesz się jakie instytucje mogłyby sie nimi zająć w razie nie podpisania umowy,bo zastanawiamy sie co z nimi począc mielismy juz nie raz rózne przypadki ale z takimi wieśkami jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 05.05.2008 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 witamy ponownie dzwoniłam przed chwilą do gminy i jak myślisz co po prostu gó..o nasza wz złożyli 23.04.08. czyli w dzień kiedy do nich jechalismy,a nam powiedzieli że juz na dniach bedziemy mogli odebrac wz. Budziki, jak będziemy w Polsce to musimy się zebrać do kupy i taki "ostatni zajazd na Litwie" im zrobimy, ze ich ze skarpet wydrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 05.05.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 no z miłą chęcią a do nich nie dzwonilismy chcemy najpierw w srodę podpisac z nimi umowę zobaczymy co powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 06.05.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Kochany kotecku!!! Tak czytam i czytam i oczom nie wierzę!!! Dawno nie byłam na Twoim forum i widzę, że niestety ale i WY macie problemy!! Szczerze współczuję! A ja myślałam, że MY mamy problemy. U nas też się wszystko wlecze, i wlecze...Zaczęliśmy "sprawę" prawie rok temu, w czerwcu. Na razie dobrnęliśmy do tego, że mamy warunki zabudowy. Czekamy na mapkę do celów projektowych, wytyczenie działki, musimy wiedzieć w 100% , że domek, który chcemy, będzie tam pasował, jak nie --- to znów szukanie nowego projektu....o zgrozo!! Nam się wydawało, że nasz pan architekt/geodeta nic nie robi...fakt faktem, że nie bardzo się spieszył. Musieliśmy go trochę"pośpieszyć". Chyba się udało. Pan zmienił ton rozmowy i podobno wszystko będzie grało. No szkoda, że tak bardzo się cieszyliście, a tu takie ceregiele!! W sumie, to chyba jednak najlepiej mieć sprawę we własnych rękach, jeżeli jest taka możliwość. Albo chociaż po części... Życzę WAM powodzenia...Żeby się udało. A i tak chyba przylatujecie niedługo do kraju??!! Trzymam kciuki za Was i za nas i za innych, którzy mają takie problemy jak MY!! Buziaki..pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 06.05.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 kotecku mój kochany po prostu rece opadaja oni maja wszystko w d...pie no jak można ,my niestety mamy podobnie andrzej ma jechac jutro podpisac umowe zobaczymy co z tego wyjdzie,juz sama nie wiem czy z nich rezygnowac czy nie zobaczymy juteo a ty trzymaj sie najgorsza to bezsilnosc jak sie czyta tych wszystkich ludzi to jedno sie cisnie na usta urzedy i papierologia u nas jest beznadziejna żeby cos załatwic trzeba mieć duzo sił i nerwów trzymaj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 06.05.2008 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 kotecku mój kochany po prostu rece opadaja oni maja wszystko w d...pie no jak można ,my niestety mamy podobnie andrzej ma jechac jutro podpisac umowe zobaczymy co z tego wyjdzie, juz sama nie wiem czy z nich rezygnowac To moze sie Twoj Andrzej spotka z naszym Grześkiem, bo jutro będzie od nich zabierał papiery. Dla nas już wystarczy tych kłamstw, nie chcemy mieć z nimi więcej do czynienia. Kochane Budziki, a myslicie ze jak podpiszecie umowe, to to cos da? Przeciez w takiej umowie musi byc klauzula, ze w przypadku jak urzad zawali, to sie moze wszystko przeciagnac. I bedziecie sie pozniej procesowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 07.05.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witaj Kotecek, ostatnio natknelam sie Twoj watek zwiazany z brakiem pozwolenia na budowe...przerazajace jest to, co urzedasy wyprawiaja z ludzmi normalnie szok!!!!jeszcze klamac w zywe oczy i zapewniac ze wszystko idzie w dobrym kierunku????? brak slow..... czlowiek poswieca swoj urlop, pakuje manaty w samolot a oni taki cyrk urzadzaja, obludne swinie!!! zauwazylam to po sobie ze nalezy sie troche zdystansowac do budowy, jak czlowiek za bardzo pomarzy nt przyszlosci, wszystkie plany biora w leb U nas tez pod gorke i to stroma-porzadki u tescia w ksiegach trwaly 4 miesiace (jeden wpis pani robila literka po literce) -od niego dostajemy dzialke, podzial kolejne 4 miesiace-tak geodeta powiedzial wiec mamy zwiazane rece i nic nie mozemy dzialac do pazdziernika bodajze Nawet jakbym mocno sie starala to i tak w tym roku nic a nic nie zrobimy Odsapnij troche, gleboki wdech i nawrzucaj im ile wlezie!!!!!!!!!!! Pzdro wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 07.05.2008 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Niestety PAPIERKI, PAPIERKI, PAPIERKI!!!No przeciez my sami Warunki Zabudowy zaczelismy zalatwiac w czerwcu zeszlego roku!!! (a raczej byly wlasciciel zalatwial, dlatego to tak slamazarnie szlo...). Normalnie rok juz sie za tymi papierkami uganiamy i dalej DU...A!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 07.05.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam Pomysł na ogród bardzo mi się podoba Koncepcja kominka podobna do naszej - u nas też kominek jest na środku pomiędzy jadalnią a salonem. Nie myśleliście w związku z tym o kominku dwustronnym, tak, żeby widzieć ogień zarówno z salonu jak i z jadalni? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 07.05.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam Pomysł na ogród bardzo mi się podoba Koncepcja kominka podobna do naszej - u nas też kominek jest na środku pomiędzy jadalnią a salonem. Nie myśleliście w związku z tym o kominku dwustronnym, tak, żeby widzieć ogień zarówno z salonu jak i z jadalni? pozdrawiam Hmmm, a sa takie??? A jaki Wy macie? Wchodze na Wasz dziennik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 07.05.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam Pomysł na ogród bardzo mi się podoba Koncepcja kominka podobna do naszej - u nas też kominek jest na środku pomiędzy jadalnią a salonem. Nie myśleliście w związku z tym o kominku dwustronnym, tak, żeby widzieć ogień zarówno z salonu jak i z jadalni? pozdrawiam Hmmm, a sa takie??? A jaki Wy macie? Wchodze na Wasz dziennik! A zapraszam, zapraszam... My właśnie taki mamy Tylko radzę rzucić okiem na wcześniejsze zdjęcia a nie na te ostatnie, bo trochę nam się szyby okopciły przez palenie czym popadnie. Ale jak sa czyste to dochodzi jeszcze widok przez kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 08.05.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Kotecek, zegar tyka ale co ci powiedzieli? ile potyka? Mi powiedzieli "do 65 dni na przepisanie pozwolenia na nowego inwestora" . Mam zamiar lekko pushnac sprawe. Moze sie cos uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 08.05.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 AAJ2004 Wieczorem mielismy siasc z mezem nad Waszym dziennikiem i ogladac kominek (ja juz widzialam), ale jakos tak nam zeszlo i nie obejrzelismy Ale dzisiaj na 100%!!! Kominek bardzo pomyslowy, ale ile takie cudo kosztuje? Duzo wiecej w porownaniu do "zwyklych" wkladow? No i co z kominem? U nas przebiegalby przez srodek pokoju na gorze Mieliscie zaprojektowany od razu kominek na srodku salonu, czy sami sobie to wymysleliscie? Musze przyznac, ze aby przeczytac Wasz dziennik trzeba miec sporo czasu, jak na razie go nie mialam, ale obiecuje nadrobic zaleglosci Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 08.05.2008 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Kotecek, zegar tyka ale co ci powiedzieli? ile potyka? Mi powiedzieli "do 65 dni na przepisanie pozwolenia na nowego inwestora" . Mam zamiar lekko popchnac sprawe. Moze sie cos uda. Mi powiedzieli, ze okolo 40 dni Ale dzis bede dzwonic i plakac do sluchawki, moze zmiekcze czyjes serce... Tak czy inaczej, KAMIEN Z SERCA, wniosek zlozony!!! Tylko jak pomysle, ze moglabym miec juz pozwolenie w garsci, noz mi sie w kieszeni otwiera!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 08.05.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Kotecek nie załamuj się tylko goń tych dziadów !!! Siedzą i pierdzą w stołki w tych urzędach i pretensje do wszystkich mają że one tu muszą pracować Tak jak my byśmy wygrali wszyscy w totolotka i dom budowali..... Ja ostatnio poszłam do starostwa po odbiór jakiejś tam decyzji - jak weszłam do pokoju paniusi - to nawet nie spojrzała w moją stronę (nie mówiąc o odpowiedzi na dzień dobry),na twarzy pojawił się dziwny grymas twarzy, po czym sięgnęła po jakieś kartki - 5 minut coś pisała (domyśliłam się, że może coś w związku z moją decyzją ) potem podała mi papier i rzekła " z tym do kasy i przyjść z potwierdzeniem opłaty" .. to wszystko co wypowiedziała do mnie - oczywiście patrząc w papiery.. Przyszłam -a ona podała mi decyzję . KONIEC Jestem pewna, że nie widziała mojej twarzy PO CO Śmiać mi się chciało jak wyszłam od niej - totalna olewka .. A niech jej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 08.05.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 To ja mialam lepszy nr Dzwonie do starostwa zapytac czy dostane potwierdzenie na pismie czy wybrany projekt zgadza sie z warunkami zabudowy bo roznie starostwa interpretuja to, poza tym na pismie zeby miec 100 % pewnosc i w razie klopotow wyciagnac i pokazac. Przytoczylam sytuacje (wyimaginowanych przyjaciol ), ze architekci sa czasem omylni i nie chcialabym byc niemile zaskoczona nie otrzymujac PnB wobec tego ide do koryta Baba na to ze na pismie absolutnie nie wydaja i ze to zawsze jest ryzyko inwestora!!!! I to takim beszczelnym tonem to powiedziala!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 08.05.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 kotecek dzwon i placz. I obszukaj dookola kto ma najmieksze serce bo sie da. Wlasnie sie dowiedzialam , ze sie da duuuuzo szybciej . Hi hi hi. A tak na marginesie ile placi sie w tej kasie za wydanie decyzji pozwolenia na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts