Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowo 9 - Chatka Iwy i Artka! :)

kotecek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytam oczywiście wszystkie wątki, w których piszesz o swoich (byłych) "tekturowych". Brak słów i komentarz chyba zbędny.

:oops: Straszne zamieszanie robię na Forum :p W małopolskiej liście "Wykonawca doskonały i... mniej" też już ich zamieściłam. Płazem im to nie pójdzie.

w dobie szybkich mediów będziesz od lipca czytać i oglądać FOTODZIENNIK pisany z placu boju przez KUZYNA i też będziesz szczęśliwa. Tego Ci wszyscy życzymy.

Pozdrawiam

aka

No, jest tylko jeden problem, mianowicie taki, że KUZYN wraca do Irlandii za tydzień :-? :wink:

Witaj,

Może będzie w stanie Ci pomóc nasz architekt: Jarek Szklarski z pracowni AProjekt (Kraków-Bronowice), tel. 509-222-909.

Trzymam kciuki,

m

DZIĘKUJĘ! Bardzo się cieszę, ze są jeszcze ludzie, którzy chcą pomiagać!!! :lol: :lol: :lol:

My jednak już z żadnymi architektami nic wspólnego mieć nie chcemy. :roll: Zalatwimy to sami. Mam nadzieje, ze nam się uda!

Jeszcze raz dziękuję.

witamy ponownie :D

dzwoniłam przed chwilą do gminy i jak myślisz co po prostu gó..o

nasza wz złożyli 23.04.08. czyli w dzień kiedy do nich jechalismy,a nam powiedzieli że juz na dniach bedziemy mogli odebrac wz.no mamy poslizg nic tylko zabic.andrzej jedzie w srodę podpisac umowe tak jak było mówione na poczatku że w sierpniu będziemy budowac,zobaczymy co zrobia

a jeszcze jedno pytanko czy nie orientujesz się jakie instytucje mogłyby sie nimi zająć w razie nie podpisania umowy,bo zastanawiamy sie co z nimi począc mielismy juz nie raz rózne przypadki ale z takimi wieśkami jeszcze nie

witamy ponownie :D

dzwoniłam przed chwilą do gminy i jak myślisz co po prostu gó..o

nasza wz złożyli 23.04.08. czyli w dzień kiedy do nich jechalismy,a nam powiedzieli że juz na dniach bedziemy mogli odebrac wz.

Budziki, jak będziemy w Polsce to musimy się zebrać do kupy i taki "ostatni zajazd na Litwie" im zrobimy, ze ich ze skarpet wydrze!!!

Kochany kotecku!!!

Tak czytam i czytam i oczom nie wierzę!!! :o :o :o :o

Dawno nie byłam na Twoim forum i widzę, że niestety ale i WY macie problemy!! :cry: :( :( :( :(

Szczerze współczuję! A ja myślałam, że MY mamy problemy. U nas też się wszystko wlecze, i wlecze...Zaczęliśmy "sprawę" prawie rok temu, w czerwcu. Na razie dobrnęliśmy do tego, że mamy warunki zabudowy. Czekamy na mapkę do celów projektowych, wytyczenie działki, musimy wiedzieć w 100% , że domek, który chcemy, będzie tam pasował, jak nie --- to znów szukanie nowego projektu....o zgrozo!!

Nam się wydawało, że nasz pan architekt/geodeta nic nie robi...fakt faktem, że nie bardzo się spieszył. Musieliśmy go trochę"pośpieszyć". Chyba się udało. Pan zmienił ton rozmowy i podobno wszystko będzie grało.

No szkoda, że tak bardzo się cieszyliście, a tu takie ceregiele!!

W sumie, to chyba jednak najlepiej mieć sprawę we własnych rękach, jeżeli jest taka możliwość. Albo chociaż po części...

Życzę WAM powodzenia...Żeby się udało. A i tak chyba przylatujecie niedługo do kraju??!! Trzymam kciuki za Was i za nas i za innych, którzy mają takie problemy jak MY!! :)

Buziaki..pozdrawiam serdecznie.

kotecku mój kochany

po prostu rece opadaja oni maja wszystko w d...pie :evil:

no jak można ,my niestety mamy podobnie andrzej ma jechac jutro podpisac umowe zobaczymy co z tego wyjdzie,juz sama nie wiem czy z nich rezygnowac czy nie zobaczymy juteo a ty trzymaj sie najgorsza to bezsilnosc :cry:

jak sie czyta tych wszystkich ludzi to jedno sie cisnie na usta urzedy i papierologia u nas jest beznadziejna :-? żeby cos załatwic trzeba mieć duzo sił i nerwów :D trzymaj sie

kotecku mój kochany

po prostu rece opadaja oni maja wszystko w d...pie :evil:

no jak można ,my niestety mamy podobnie andrzej ma jechac jutro podpisac umowe zobaczymy co z tego wyjdzie, juz sama nie wiem czy z nich rezygnowac

To moze sie Twoj Andrzej spotka z naszym Grześkiem, bo jutro będzie od nich zabierał papiery. Dla nas już wystarczy tych kłamstw, nie chcemy mieć z nimi więcej do czynienia.

Kochane Budziki, a myslicie ze jak podpiszecie umowe, to to cos da? Przeciez w takiej umowie musi byc klauzula, ze w przypadku jak urzad zawali, to sie moze wszystko przeciagnac. I bedziecie sie pozniej procesowac? :-?

Witaj Kotecek,

ostatnio natknelam sie Twoj watek zwiazany z brakiem pozwolenia na budowe...przerazajace jest to, co urzedasy wyprawiaja z ludzmi :roll: normalnie szok!!!!jeszcze klamac w zywe oczy i zapewniac ze wszystko idzie w dobrym kierunku????? :o brak slow.....

czlowiek poswieca swoj urlop, pakuje manaty w samolot a oni taki cyrk urzadzaja, obludne swinie!!!

zauwazylam to po sobie ze nalezy sie troche zdystansowac do budowy, jak czlowiek za bardzo pomarzy nt przyszlosci, wszystkie plany biora w leb

U nas tez pod gorke i to stroma-porzadki u tescia w ksiegach trwaly 4 miesiace (jeden wpis pani robila literka po literce) -od niego dostajemy dzialke, podzial kolejne 4 miesiace-tak geodeta powiedzial wiec mamy zwiazane rece i nic nie mozemy dzialac do pazdziernika bodajze :(

Nawet jakbym mocno sie starala to i tak w tym roku nic a nic nie zrobimy :evil:

Odsapnij troche, gleboki wdech i nawrzucaj im ile wlezie!!!!!!!!!!!

Pzdro wielkie

Witam

Pomysł na ogród bardzo mi się podoba :D

Koncepcja kominka podobna do naszej - u nas też kominek jest na środku pomiędzy jadalnią a salonem. Nie myśleliście w związku z tym o kominku dwustronnym, tak, żeby widzieć ogień zarówno z salonu jak i z jadalni?

pozdrawiam

Hmmm, a sa takie??? :lol: :lol: :lol: A jaki Wy macie? Wchodze na Wasz dziennik!

Witam

Pomysł na ogród bardzo mi się podoba :D

Koncepcja kominka podobna do naszej - u nas też kominek jest na środku pomiędzy jadalnią a salonem. Nie myśleliście w związku z tym o kominku dwustronnym, tak, żeby widzieć ogień zarówno z salonu jak i z jadalni?

pozdrawiam

Hmmm, a sa takie??? :lol: :lol: :lol: A jaki Wy macie? Wchodze na Wasz dziennik!

A zapraszam, zapraszam... :D My właśnie taki mamy :) Tylko radzę rzucić okiem na wcześniejsze zdjęcia a nie na te ostatnie, bo trochę nam się szyby okopciły przez palenie czym popadnie. Ale jak sa czyste to dochodzi jeszcze widok przez kominek :)

AAJ2004 Wieczorem mielismy siasc z mezem nad Waszym dziennikiem i ogladac kominek (ja juz widzialam), ale jakos tak nam zeszlo :wink: i nie obejrzelismy :wink: Ale dzisiaj na 100%!!!

Kominek bardzo pomyslowy, ale ile takie cudo kosztuje? Duzo wiecej w porownaniu do "zwyklych" wkladow?

No i co z kominem? U nas przebiegalby przez srodek pokoju na gorze :-? Mieliscie zaprojektowany od razu kominek na srodku salonu, czy sami sobie to wymysleliscie? Musze przyznac, ze aby przeczytac Wasz dziennik trzeba miec sporo czasu, jak na razie go nie mialam, ale obiecuje nadrobic zaleglosci :)

Pozdrawiam serdecznie!

Kotecek, zegar tyka ale co ci powiedzieli? ile potyka? Mi powiedzieli "do 65 dni na przepisanie pozwolenia na nowego inwestora" . Mam zamiar lekko popchnac sprawe. Moze sie cos uda.

Mi powiedzieli, ze okolo 40 dni :-?

Ale dzis bede dzwonic i plakac do sluchawki, moze zmiekcze czyjes serce... :wink:

Tak czy inaczej, KAMIEN Z SERCA, wniosek zlozony!!! :lol:

Tylko jak pomysle, ze moglabym miec juz pozwolenie w garsci, noz mi sie w kieszeni otwiera!!! :evil: :evil: :evil:

Kotecek nie załamuj się tylko goń tych dziadów !!!

Siedzą i pierdzą w stołki w tych urzędach i pretensje do wszystkich mają że one tu muszą pracować :evil: Tak jak my byśmy wygrali wszyscy w totolotka i dom budowali.....

Ja ostatnio poszłam do starostwa po odbiór jakiejś tam decyzji - jak weszłam do pokoju paniusi - to nawet nie spojrzała w moją stronę (nie mówiąc o odpowiedzi na dzień dobry),na twarzy pojawił się dziwny grymas twarzy, po czym sięgnęła po jakieś kartki - 5 minut coś pisała (domyśliłam się, że może coś w związku z moją decyzją :roll: ) potem podała mi papier i rzekła

" z tym do kasy i przyjść z potwierdzeniem opłaty" ..

to wszystko co wypowiedziała do mnie - oczywiście patrząc w papiery..

Przyszłam -a ona podała mi decyzję . KONIEC

Jestem pewna, że nie widziała mojej twarzy :wink: PO CO :D

Śmiać mi się chciało jak wyszłam od niej - totalna olewka .. A niech jej będzie :wink:

To ja mialam lepszy nr :)

Dzwonie do starostwa zapytac czy dostane potwierdzenie na pismie czy wybrany projekt zgadza sie z warunkami zabudowy bo roznie starostwa interpretuja to, poza tym na pismie zeby miec 100 % pewnosc i w razie klopotow wyciagnac i pokazac.

Przytoczylam sytuacje (wyimaginowanych przyjaciol :wink: ), ze architekci sa czasem omylni i nie chcialabym byc niemile zaskoczona nie otrzymujac PnB wobec tego ide do koryta :)

Baba na to ze na pismie absolutnie nie wydaja i ze to zawsze jest ryzyko inwestora!!!!

I to takim beszczelnym tonem to powiedziala!!!!!!! :evil: