Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Znalazłem na allegro cos takiego:

http://www.allegro.pl/item289713951_rachunek_za_prad_mniejszy_do_30_legalnie_1_5_kw.html

Schodzi jak ciepłe bułeczki... czy to może działać..? może jakiś elek sie wypowie..

https://forum.murator.pl/topic/94010-bill-killer-oszcz%C4%99dno%C5%9B%C4%87-pr%C4%85du-czy-to-dzia%C5%82a/

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Znalazłem na allegro cos takiego:

http://www.allegro.pl/item289713951_rachunek_za_prad_mniejszy_do_30_legalnie_1_5_kw.html

Schodzi jak ciepłe bułeczki... czy to może działać..? może jakiś elek sie wypowie..

1. a w cuda wierzysz?

2. skoro to takie dobre, to jak to dotąd trzymali w tajemnicy że nawet I program TV nie mówił.

3. a na powaznie, to to jest dobre tylko dla kieszeni sprzedającego.

z przyjemnością Tobie odpowiem

kup do każdego gniazdka, to działa!

działać, to faktycznie działa, tyle, że z oszczędnością to ni hu hu

Nie oszczędzisz za pomocą tego energii elektrycznej. :-)

Tam w środku jest kondensator, który ma za zadanie skompensować moc bierną, tyle, że my płacimy za moc czynną. :-)

Poza tym kondensatorem 6uF nie da się wiele skompensować mocy biernej, poza tym odbiorniki w domu mają w przybliżeniu cos(fi)=1.

Więcej oszczędzisz kupując żarówki energooszczędne i wyłączając zbędne odbiorniki (w tym zasilacze do telefonów komórkowych, które nie ładują akurat komórki, czy TV w trybie czuwania).

Kolejny hit po magnesach neodymowych nakładanych na wężyk paliwa w celu zmniejszenia zużycia. :-)

Naiwnych jest sporo jak widać. :D

Rany boskie. Nie ma to jak naciągacze. Ludzie, nie dajcie się oszukać. Ile energii może zgromadzić takie małe coś? W zakładach do kompensacji mocy biernej służą baterie kondensatorów wielkości półciężarówki lub instalacje silników synchronicznych dużej mocy. Poza tym z czego niby w domu miałaby się wytwarzać moc bierna? Energetyka nawet nie instaluje liczników liczących tą moc. Bo i po co? Moc bierną generują silniki synchroniczne niepracujące w swojej charakterystyce (niedociążone), np w kopalni taśmociągi bez urobku, gdzie moc jednej taśmy jest rzędu 200kW. W domach moc całkowita rzadko kiedy przekracza 20kW, u mnie np 15kW w zupełności wystarcza.
Nie słuchaj tych racjonalistów, jeśli wierzysz - to kupuj, na pewno zmniejszy Ci się zużycie, a jeśli nawet nie zmniejszy - to przynajmniej Twój sen będzie spokojniejszy,radośniejszy i lekki (a przynajmniej lżejszy o te 50 zł)

Oj barbie nie dość, że nie umiesz pisać, to nie umiesz też czytać...

Czy słowo znalazłem oznacza chęć kupowania..? A znalazłem, bo przedmiot jest promowany na pierwszej stronie serwisu allegro...

A tak poza tym to dzieki za merytoryczne posty... a trolle nabijające posty :lol: niech też łykną trochę wiedzy... :lol: :lol: :lol:

czyli działa podobnie jak to urządzenie które również nabija, ale tylko :D kieszeń sprzedajacemu.
matko! 92 posty!

jeszcze, jeszcze

może dociągnę w tym arcyciekawym temacie do tysiączka?

geguś - zwróć uwagę - mam 1 post więcej od Ciebie :lol:

a swoją drogą nieraz myślałem o zastosowaniu okrętowych systemów zasilania awaryjnego na lądzie - to naprawdę mogłoby nieźle zadziałać - aleśmy się wtedy nie dogadali - pozdrówka

a tak w temacie - już się o czyms takim tu kiedys mówiło, koledzy z Elektrody.pl wyjaśnili wszystko 8)