arkadius 10.01.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Od czasu jak zamontowałem kominek i zacząłem palić w nim ściany na poddaszu które dotykają komina popękały poziomo w kilku miejscach. W kominie mam wkład z Bolesławca i podejrzewam że murarze nie izolowali go wełną. Co teraz z tym zrobić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.01.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Nie tylko u Ciebie umnie i moich znajomych również tak więc spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 10.01.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 ale czy jak zagipsowałeś to już więcej nie pękają bo boje się że co napale w kominku to ściany będą pękały na nowo. Poprostu masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 11.01.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 dobra szpachla i siatka u mnie załatwiły problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 11.01.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 WitamJa mam taki sam problem z pęknieciami na scianach. U mnie to mogło się stać dlatego że sciany zaczeły szybciej schnąc i tynk za bardzo wysechł. Tynk był kładziony w sierpniu a ja zaczełem palić w listopadzie.A jak to było u was po jakim okresie czasu od położenia tynków zaczeliście palić w kominku. Jednak teraz zagispowałem na nowo wczesniej gruntując i zobaczymy. Ja w porównaniu z moim poprzednikiem nie dawałem siatki zobacze jak wyjdzie.Jak popeka to jeszcze raz tylko wtedy dam juz siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.01.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Siatka koniecznie.Nagrzewanie się ściany powoduje jej rozchodzenie się.Szczeliny zapewne powiększają się gdy komin jest ciepły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 11.01.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 a jakby te szczeliny pogłębić i powstałą bruzdę wypełnić akrylem i zamalować ? też mnie to czeka bo popękała ścianka działowa przylegająca do komina od pieca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 11.01.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Wyjdzie na to samo. Ta ściana będzie dalej pracować. Płytki naklejać na klej elastyczny (np na komin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 11.01.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Mam to samo, gładzie już zrobione i popękały.Przyklejam G-K Myślę że siatka i gładź nie jest trwałym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts