Darek Opole 29.02.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Witam!Czy ktoś buduje lub wybudował Słoneczko z pracowni Domus?Podoba mi się ten projekt.Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami z tem projektem.Ja chcę doprojektować garaż.Pozdrawiam!Darek Opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 28.03.2004 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 http://nowydom.onet.pl/3197,projekt.html To link do słoneczka Czy naprawdę nikt go nie buduje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 28.03.2004 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Tak wygłąda!http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/3197/medium.jpghttp://nowydom.onet.pl/_i/projekty/3197/parter_me.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 29.03.2004 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Halloooo! Czy ktoś zbudował ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 06.04.2004 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Nikt nie buduje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 06.04.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Gdzieś czytałam, że to jest nowy projekt (nie wiem czy na pewno) może dlatego nikt nie buduje.Od siebie powiem, że projekt bardzo mi się podoba i wygląda na niedrogi w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 06.04.2004 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 W Domusie powiedzieli, że cieszy się sporą popularnością, ale nie mogą ujawnić danych klientów, którzy go budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 18.04.2004 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Wszystkie posty są tu moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.S 23.04.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Cieszę się, że ktoś oprócz mnie zdecydował się na ten projekt. Szukałem długo taniego i ładnego projektu o powierzchni około 100 m i uważam, że to jest to, oczywiście w wersji dużej. Początkowo myślałem o powiększeniu salonu do szerokości ściany sypialni ale obecnie uważam,że nic nie będę zmieniał. Jeżeli zdecyduję się ostatecznie to muszę pomyśleć o garażu z wejściem przez pomieszczenie gosp. Pisałem do pracowni gdyż na stronach jest zbyt mało informacji i dowiedziałem się,że konstrukcja dachu jest wykonana z wiązarów kratowych a o to mi chodziło, gdyż taki dach moge wykonać we własnym zakresie, co obniży koszty. Pracownia określiła koszty budowy ( z robocizną ) na 130 tyś. zł bez instalacji wewnetrznych. Ja uważam, że obecnie wybudowałbym całość za około 120 tys. (przy dużym udziale własnej pracy). Jeżeli szukasz domu taniego w budowie to może byc nim "Słoneczko". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.S 23.04.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Duża wersja projektu "słoneczko" znajduje się na stronie http://www.wlasnydom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 26.04.2004 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Andrzej.S Daj znać jak zaczniesz budowę.Ja nadal się zastanawiam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 02.05.2004 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 02.05.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Oj widzę Darek, że Słoneczko zalazło Ci za skórę W najgłebszej tajemnicy powiem Ci, że mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 03.05.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 dorzucę coś od siebie później, żebys tak sam ze sobą nie rozmawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 03.05.2004 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 03.05.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Domek mały, ale nienajgorszy, na minus:-małe pom. gosp. i bez wyjścia na ogród,-brak drugiej łazienki, min. WC,-mało miejsca na szafy, garderobę, Powierzchnia domu jest min. może warto dołożyć parę metrów, żeby później nie żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes_m 21.07.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Ja go buduję, Jak na razie jestem po etapie "0" Z boku dobudowałem garaż , przez co przesuwam okno tam gdzie wyjscie na taras. No i zmieniłem układ scian wewnętrznych w części mieszkalnej ,trudno mi jednoznacznie odpowiedzieć czy na dobre ,zniknęóo małe wc ,(jest w kotłowni) ,powiekszyły się pokoje ,zmniejszył się przedsionek przy wejściu. Ściany są dwuwarswtowe. Koszty ? Stan surowy pod dach 90 tys i nic mniej Fundament 21.000 zł ( musiałem go trochę wynieść w góre ze względu na teren ) Mury 20.000 zł Wiązary 15.300 zł Pokrycie dachu 23.000 zł Do tego kominy ,wieńce i jeszcze parę duperel i tak się zamknie. Aha garaż jest dość duży ma ok.30 m2 Chciałbym zmieścić się w 250 tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 27.07.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Mi też się podoba słoneczko wersja duża. Tylko jestem przerażona tymi kosztami -250 tys. Liczylam, że w 200 tys. powinnam sie zmieścić!Z domusa dostałam odp. że koszt wybudowania "pod klucz" -prace zlecone to 155 tys. bez instalacji. A tak wogóle jaki jest orientacyjny koszt wszystkich instalacji?Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Mnie się wersja duża nie podoba- ze względu na hol. To co w tym projekcie jest super to dach-prosty i ładny. Częstm błędem (wg mnie) jest strasznie udziwniony dach a domek proty i malutki- powinien być niekłopotliwy w budowie i tani a ten dach Słoneczko ma taki w sam raz. Jedna łazienka to faktycznie nie jest dużo ale ma 5 metrów więc jak na taki domeczek to sporo - i dobrze. Radziłabym część "kibelkową" oddzielić jakimś murkiem czy czymś- tak aby bez wielkiego skrępowania mogły z niej korzystac 2 osoby. Czy można salon "pociągnąć" w stronę ogrodu i zlikwidować taras, który zastąpiłaby pergola lub jakiś dodatkowy daszek (rzecz jasna dwuspadowy)- myślę że domek zyskałby na tym, ale czy kanapy nie będą za daleko kominka? może wtedy zrobić tylko kącik kominkowy np 2 bujane fotele a reszta pod okno? Plusem jest duża kuchnia, ale daleko od tarasu za bardzo nie widzę miejsca na stół na jakieś imieniny czy coś podobnego ale można rozłozyć ten który będzie znajdował się w kuchni. Nie ukrywam że to jeden z moich ulubionych projektów choć mnie w 100% nie odpowiada miło na niego popatrzeć na tej powierzchni udało się rozplanować wszystko bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marty 07.08.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Witam,tez mam chrapke na ten projekt, ale w wersji malej, mam pytanie do grzesia_m czy mozesz podac jaki udzial w cenie stanu surowego ma robocizna a jaki materialy? Bo tez liczylem ze 1600 za m2 pod klucz bedzie ok a z praca wlasna jeszcze mniej. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts