sylwia i rafał 10.01.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 projekt(wersja mała) kupiliśmy w sierpniu 2005,jak dobrze pójdzie w przyszłym tygodniu złozymy wniosek o pozwolenie budowlane-i na wiosnę jedzieeemy. Projekt odpowiada nam idealnie,mamy dużą działkę więc garaż będzie sobie stał sam w rogu,w środku powiększamy tylko przestrzeń między kuchnią a salonem rezygnując ze ścian a kominek będzie miał szyby z dwóch stron-od salonu i kuchni.Koszt najprawdopodobniej nie przekroczy 120 tyś. ale jak będzie w ''praniu'' będę was informować na bieżąco.Pozdrowienia dla SŁONECZNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo1239 05.03.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Witam Tez to bedziemy budowali mam zamiar na wiosne rozpoczać tylko te papiery , wszedzie trzeba czekac, domek juz sie rysuje troszke pozmieniałem bo pod całoscia bedzie piwnica wiec musiało sie jeszcze zmiescic wejscie do niej, super ze ktos to jeszcze buduje, bedzie mozna podyskutowac. Mam prośbe jezeli juz ktos zbudował lub buduje to jak mozna to prosił bym o jakies zdjecia, obiecuje ze jak zaczne budowe to bede wklejał fotki, mam nadzieje ze bezie to juz niedługo Czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 14.04.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 mam nadzieję że jeszcze trochę i ruszy budowa ale na razie ,,miły'' pan w starostwie nie dopuszcza do tego żebyśmy mieli pozwolenie budowlane ,jak tylko zdejmiemy humus zaraz zglaszam się na tej stronie i opisuje wrażenia.Z nowych zmian w projekcie doszły nam drzwi na zewnątrz do pomieszczenia gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elak1 19.04.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Szukam kogoś kto budował dom o nazwie "Słoneczko wersja duża" z pracowni Domus, kto mógłby się podzielić na temat kosztów, spraw technicznych etc. Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elak1 19.04.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam, długo szukaliśmy informacji na temat Słoneczka, wreszcie znaleźliśmy tę stronę. Cieszę się, że mogę przeczytać wasze uwagi. Właśnie zamówiłam projekt Słoneczka wersja duża, mam nadzieję otrzymać przesyłkę z projektem za kilka dni. Proszę o informację, czy ktoś orientuje się od czego uzależnione są koszty adaptacji projektu i jak można je obniżyć. Jak na razie znaleźliśmy informacje że koszty te kształtują od 1000 do 4000 tys. zł - dlaczego są takie różnice? Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.04.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 . Proszę o informację, czy ktoś orientuje się od czego uzależnione są koszty adaptacji projektu i jak można je obniżyć. Jak na razie znaleźliśmy informacje że koszty te kształtują od 1000 do 4000 tys. zł - dlaczego są takie różnice? koszty adaptacji sa uzaleznione od tego jakie to sa adaptacje co innego przesuniecie paru scianek dzialowych i np zmiana wielkosci jednego okna a co innego jak wymyslicie sobie zeby np szerokosc projektu powieszyc o metr - w tym momencie wiaze sie to z rysowaniem kazdego przekroju, kazdego rzutu ( w tym dachu wiezby ) i elewacji od nowa i projektant wezmie za to pieniadze zal to tez czy w cenie jest wrysowanie na dzialke ... zalezy to tez od tego jak ceni sie projektant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 27.04.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 jak tam budowa słoneczka?my najprawdopodobniej bedziemy mieli jutro pozwolenie budowlane tylko 2 tygodnie do uprawomocnienia i RUUUSZAMY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom_jed 30.04.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam.Poszukuję osób które budują lub wybudowały Słoneczko z Domusa. Ja kupiłem projekt małą wersję.Strasznie się nam podoba.W tym roku fundamenty a za rok wprowadzamy się.Chętnie posłucham rad i oglądne zdjęcia z realizacjipozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żubek1719500587 05.05.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Czy ktoś z szanownych Forumowiczów budował lub ma zamiar wybudować taki dom?http://www.dobredomy.pl/?id_project=39&infopage=1&lustro=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo1239 14.05.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam U mnie projekt kotowy , robiony przez projektanta 2300 zł , piwnice pod całoscia doszło wejscie do piwnicy od zewnatrz i zejscie wewnątrz ( kosztem kuchni) i dwa okna na strychu, papiery złozone i czekam na pozwolenie. Strasznie jestem zły na ZE, od 1 stycznia tego roku wykonuja oni tez projekt na przyłączenie pradu, trwa to az około 9 miesiecy ( u mnie), ale to jeszcze nic oni wykonujatylko przyłacze do szafki złaczowo-pomiarowej która znajduje sie w lini ogrodzenia a dalej od tego miejsca trzeba to samemu wykonac a zaden projektant nie chce tego zrobic bo mówia ze roboty tyle samo co za całosc, wiec czy kawałek od szafki do domu czy całośc kasuja tak samo u mnie około 900-1200 zł. Czyli ZE pomaga ale nie do konca, dochodzę pomalu do wniosków ze pomoc naszych państwowych urzedów i instytucji najlepsza była by wtedy gdyby jej nie było, na dobre by to wyszło pewnie obu stronom a juz na pewno nam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 15.05.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Ja chyba tez dolacze do grona fanow Sloneczka .Zastanawiamy sie tylko jaka wersje wybrac duza czy wersje z garazem -bo niedawno powstala http://www.dobredomy.pl/?id_project=96&infopage=1. Czekam z niecierpliwoscia na jakies zdiecia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radeck 15.05.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam wszystkich. Jakieś 2 tyg. temu zakupiliśmy z żoną projekt Słoneczko w wersji dużej. W tym roku pozwolenia i uzbrojenie działki a w przyszłym zamierzamy ruszyć z budową. Na początku takie uwagi: poszerzamy dom o jakieś 60 cm na korzyść salonu i kotłowni(kotłownia bedzie miała ok. 8,5m2), chcemy też zrobić oddzielne wejście z lewej strony domu i zlikwidować w niej okno(kotłownia). Niesty grunt na naszej działce jest podmokły i będziemy musieli wylać trochę słabsze, ale jednak, fundamenty pod ścianki działowe. O kolejnych uwagach i spostrzeżeniach będziemy pisać na bieżąco. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 25.05.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Oj widze ze fani Sloneczka troche przestali tu zagladac. A gdzie wrazenia i zdiecia z budowy? Sylwia i Rafal ,Pawlo 1239 mieliscie zaczac na wiosne -jak budowa ? Grzes_m -ty to juz pewnie na etapie koncowym .Napewno jest sie czym pochwalic wiec podeslij jakies zdiecia . Darek Opole i Andrzej S -zdecydowaliscie sie na projekt sloneczko ?Ja na 99% raczej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 25.05.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 dobra juz sie odzywamy juz juz juz ruszamy pozwolenie jest geodeta wytyczył bryłe domu ławnice zrobione 26 maja zaczynamy kopac fundamenty i zaczyna sie wielka walka o dom 27 maj przyłacze wodne wreszcie mamy decyzje o zajecie pasa drogowego postepy obiecujemy bedziemy opisywac o ile bedzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 26.05.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Czekamy z niecierpliwoscia na relacje z postepow budowy. Zycze powodzenia i duuuuuuuuuuzo cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 31.05.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 humus już ściągnięty,kopią fundamenty.W piątek kierownik budowy przyjedzie pierwszy etap prac odebrać Tak się cieszę,w końcu widzę naocznie że ten dom się buduje,bo do tej pory to tylko kasa szła a pole puste stało.Trochę nam w tym roku pogoda nie dopisuje ale na szczęście nie ma to wpływu na tempo prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricora 01.06.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Fajnie Wam.Ja ciagle w tym samym punkcie ,nie mam wyjazdu z dzialki ,sasiad raz sie zgadza na sluzebnosc a po paru dniach zmienia zdanie W koncu skonczy mi sie cierpliwosc i oddam sprawe do sadu. Chyba jestescie jedynymi budujacymi porojekt sloneczko (oprocz chyba Radcka)inni zmienili zdanie-szkoda. Ciekawa jestem na jakie sciany sie zdecydowaliscie,jakie pokrycie dachu ,co z ogrzewaniem...no i ile liczycie wydac np. na stan surowy zamkniety. Czekam na dalsze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radeck 05.06.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Tak jek pisałem wczesniej rozpoczęcie budowy w przyszłym roku. Dach blachodachówka, ściany zew. beton komórkowy 24 cm + styropian 10cm, ogrzewanie piec miałowy. Jak widać rozwiązania jedne z najtańszych. W tej chwili czekam na wycenę zrobienia konsrukcji dachu. Jak będę coś więcej wiedział o kosztach dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 05.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Tak jek pisałem wczesniej rozpoczęcie budowy w przyszłym roku. Dach blachodachówka, ściany zew. beton komórkowy 24 cm + styropian 10cm, ogrzewanie piec miałowy. Jak widać rozwiązania jedne z najtańszych. W tej chwili czekam na wycenę zrobienia konsrukcji dachu. Jak będę coś więcej wiedział o kosztach dam znać. Pozdrawiam Jak Pan zrobi wycenę dachu to proszę się nią podzielić na forum - pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 09.06.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Fundamenty stoją w poniedzialek wykonawca zaczyna stawiać ściany fundamentowe,jak tylko będę miała jakieś zdjęcia to powklejam parę.Już w myślach zaczynam ustawiać meble w pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts