Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tak się zastanawiam, czy trzeba , zamontowałem skrzynke na płocie , na domu widoczny z daleka numer , mija już dobre 3 tygodnie i żaden list nie dotarł , nawet taki który wysłałem sam do siebie z poczty w tej samej miejscowości....coś chyba jest nie tak.... czy trzeba to gdzieś zgłosić , że jest na danej ulicy nowy adres , czy listonosz sam z siebie będzie wiedział...?
https://forum.murator.pl/topic/94032-czy-nowy-adres-trzeba-zg%C5%82asza%C4%87-na-poczcie/

tak się zastanawiam, czy trzeba , zamontowałem skrzynke na płocie , na domu widoczny z daleka numer , mija już dobre 3 tygodnie i żaden list nie dotarł , nawet taki który wysłałem sam do siebie z poczty w tej samej miejscowości....coś chyba jest nie tak.... czy trzeba to gdzieś zgłosić , że jest na danej ulicy nowy adres , czy listonosz sam z siebie będzie wiedział...?

A to co wysyłałeś to zwykła poczta? Może jeszcze jest gdzieś w rozdzielni centralnej - mimo że wysłany w tej samem miejscowości.

Spróbuj może przetestować z poleconym priorytetowym. Co prawda nie ma jeszcze kar dla PP za niedotrzymanie terminu doręczenia, ale po 2-3 dniach będziesz mógł się dowiadywać, dlaczego przesyłka nie doszła. I przynajmniej będziesz miał dowód, że coś wysłano pod ten adres ;)

Co do głównego pytania - chyba raczej nie. Ale jeżeli to jest jakaś nowa ulica, przesyłki mogą lądować w zakładce "adresat nie znany".

https://forum.murator.pl/topic/94032-czy-nowy-adres-trzeba-zg%C5%82asza%C4%87-na-poczcie/#findComment-2223565