lukasz123 11.01.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 witam własnie robia kominy i zastanawiam czy nie zrobic wyjscia na kabel od razu np w przewodzie wentylacyjnym. jak to jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.01.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 tego robić nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 11.01.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 tego robić nie wolno. ??? dlaczego to jak wyprowadzić kabel na dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.01.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 tego robić nie wolno. ??? dlaczego zapytaj kominiarza. Jak ci nie podpisze odbioru, to się dowiesz. to jak wyprowadzić kabel na dach ? jak chcesz. Np. można puścić rurkę PCV NA kominie. poza tym nigdzie nie jest napisane, że kabel MUSI być na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.01.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 U mnie kabel wyszedl pod dachowka kalenicowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 11.01.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 jako ze czesto ciagne kabel do anten to wyciagam przez dsachowke wentylacyjna lub przy kalenicy...zlezy co blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 11.01.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 zapytaj kominiarza. Jak ci nie podpisze odbioru, to się Aż jestem ciekaw czemu nie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 11.01.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 ja mam wsadzony przez kanał wentylacyjny , wychodzi obok kratki wentylacyjnej na poddaszu , kominiarz był, przy okazji widział to i nic nie mówił.... bo niby co ma przeszkadzać ten przewód w wentylacji ? przecież nie w dymowym ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 11.01.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 U mnie tez kominiarz zignorował rurki od solarów w sekcji wentylacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 11.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Oby tylko nie tak :http://kominiarze.pl/gfx/galeria/fbc6abdfa20d0f56a32a5195b1a79116.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.01.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Oby tylko nie tak : kurna, cud - miód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Oby tylko nie tak : No ale przeciez kabel nie idzie w wentylacji... Nie podoba Ci sie sposob mocowania czy to, ze zakleil tasma otwory wentylacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 11.01.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Oby tylko nie tak : No ale przeciez kabel nie idzie w wentylacji... Nie podoba Ci sie sposob mocowania czy to, ze zakleil tasma otwory wentylacyjne? Nie podoba mi się. A odnośnie fotki to komin spalinowy od kotła gazowego z otwartą komorą spal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 ja wyprowadziłem u siebie kable na komin. Mam systemowego Schidla i gdy ekipa obumurowała go cegłą klinkierową kazałem pod cegłą puścić kable antenowe. Najlepiej gdy kable z komina wychodzą na stronę południową bo na ten kierunek najczęściej są skierowane anteny satelitarne.Gościu który instalował mi TV Sat był zachwycony, że miał już przygotowany kabel.Polecam położenie 3 kabli antenowych -jeden do zwykłej anteny naziemnej, dwa na anteny satelitarne (nigdy nie wiadomo, czy kiedyś nie będziesz miał 2 anten), polecam także położyć na kominie "skrętkę" komputerową (przyda się gdybyś chciał kiedyś mieć łącze internetowe drogą radiową).Kup najlepszy kable antenowy jaki jest dostępny, spytaj czy jest on także na pasmo satelitarne (większość jest). To ważne jeśli chcesz mieć dobrą jakość odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 11.01.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 też bym się dowiedział dlaczego nie można puścić kabli w kanale wentylacyjnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.01.2008 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 też bym się dowiedział dlaczego nie można puścić kabli w kanale wentylacyjnym... ależ puść! po kilku latach się dowiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 12.01.2008 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 ależ puść! po kilku latach się dowiesz... A jakieś konkrety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 12.01.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 też bym się dowiedział dlaczego nie można puścić kabli w kanale wentylacyjnym... ależ puść! po kilku latach się dowiesz... retrofood coś kombinujesz czyli albo nie wiesz albo się pomyliłeś i teraz próbujesz wyjść "z twarzą" poza tym to jak to jest? dowiem się po kilku latach czy przy odbiorze kominiarskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 12.01.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam. Przecież antenę można zamontować gdzie indziej, a nie na kominie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 12.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam. Przecież antenę można zamontować gdzie indziej, a nie na kominie:):) no jasne - można ją zamontować na maszcie w ogrodzie jednak wolałbym uniknąć tego typu rozwiązań (pod podbitką również mi się nie podoba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts