Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny parkietów egzotycznych oraz robota

luk__25

Recommended Posts

• 1 month później...
Firma bierze bardzo tanio...chyba ze akurat jestes z tej firmy i jest to krpytoreklama bo jakoś mi sie nie chce wierzyć ze ktos w tych czasach bierze 15zł za układanie i 15zł za cyklinowanie....a do egzotów dobry dwuskładnikowy klej razem z gruntówką i przygotowaniem podłoża może wyjść 30zł...a gdzie lakier podkładowy, nawierzchniowy, wypełniacze...jakoś nie kupuje tego...

Firma bierze bardzo tanio...chyba ze akurat jestes z tej firmy i jest to krpytoreklama bo jakoś mi sie nie chce wierzyć ze ktos w tych czasach bierze 15zł za układanie i 15zł za cyklinowanie....a do egzotów dobry dwuskładnikowy klej razem z gruntówką i przygotowaniem podłoża może wyjść 30zł...a gdzie lakier podkładowy, nawierzchniowy, wypełniacze...jakoś nie kupuje tego...

No właśnie coś tu nie gra.

Przygotowanie podłoża + klejenie -30zł

Cyklinowanie + lakierowanie- 30zł

TAKA CENA ZA EGZOTYKI!!!!!!!!!!!!!

Parkiet sztorcowy układany tradycyjnie bez rozrywania paczek liczy sie tak samo jak tradycyjny parkiet...jeśli natomiast chcesz parkiet sztorcowy mieć ułożony "na dziko" czyli w tzw. cegiełkę to już się musisz dogadac z fachowcem za samo ułożenie z rozrywaniem paczek i układaniem lamelek po lamelce biorą różnie od 45zł nawet do 75 zł za metr. To jest zupełnie inne układanie praco i czasochłonne więc kosztuje razy dwa ... co się tyczy cyklinowania i olejowania to cyklinowanie ze szpachlowaniem i olejowaniem (sama robocizna) jakieś 20zł - 30 zł.

Do tego rzecz jasna, podkład pod klej +klej+wypełniacz+olej.Ale to juz zależy jakiej firmy są środki chemiczne użyte do montażu i wykończenia posadzki drewnianej.

Podałem ceny orientacyjne rzecz jasna ja tyle biorę ale uważam że jak kafelkarz bierze 30zł-50zł za metr to praca parkieciarza jest bez porównania większa i powina być wreszcie doceniona w tym kraju...to tak luźno wyrzuciłem z siebie hehh podsumowując parkiet tradycyjny układanie 20zł-25ł za metr cyklinowanie z olejowaniem 20zł-30zł za metr plus chemia rzecz jasna.Pozdrawiam.