luk__25 11.01.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam jakie są ceny egzotyków w waszych okolicach. My płacimy wg cennika:http://www.parkietyegzotyczne.pl/parkiet.html do tego chemia ok 35-40zł/m2 a robota 30zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 16.02.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Firma bierze bardzo tanio...chyba ze akurat jestes z tej firmy i jest to krpytoreklama bo jakoś mi sie nie chce wierzyć ze ktos w tych czasach bierze 15zł za układanie i 15zł za cyklinowanie....a do egzotów dobry dwuskładnikowy klej razem z gruntówką i przygotowaniem podłoża może wyjść 30zł...a gdzie lakier podkładowy, nawierzchniowy, wypełniacze...jakoś nie kupuje tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 16.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Firma bierze bardzo tanio...chyba ze akurat jestes z tej firmy i jest to krpytoreklama bo jakoś mi sie nie chce wierzyć ze ktos w tych czasach bierze 15zł za układanie i 15zł za cyklinowanie....a do egzotów dobry dwuskładnikowy klej razem z gruntówką i przygotowaniem podłoża może wyjść 30zł...a gdzie lakier podkładowy, nawierzchniowy, wypełniacze...jakoś nie kupuje tego... No właśnie coś tu nie gra. Przygotowanie podłoża + klejenie -30zł Cyklinowanie + lakierowanie- 30zł TAKA CENA ZA EGZOTYKI!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 18.02.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Metr kwadratowy powinieneś liczyć bez wylewek rzecz jasna ale z robocizna i chemia od 90zł do 130 zł za metr kwadratowy..poprzedniego twego posta nie jarze także się nie odnoszę pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 19.02.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy może ktoś mi powiedzieć jaki jest koszt ułożenia parkietu przemysłowego z olejowaniem? Jak to się ma w stosunku do cen robocizny za parkiet tradycyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.02.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Parkiet sztorcowy układany tradycyjnie bez rozrywania paczek liczy sie tak samo jak tradycyjny parkiet...jeśli natomiast chcesz parkiet sztorcowy mieć ułożony "na dziko" czyli w tzw. cegiełkę to już się musisz dogadac z fachowcem za samo ułożenie z rozrywaniem paczek i układaniem lamelek po lamelce biorą różnie od 45zł nawet do 75 zł za metr. To jest zupełnie inne układanie praco i czasochłonne więc kosztuje razy dwa ... co się tyczy cyklinowania i olejowania to cyklinowanie ze szpachlowaniem i olejowaniem (sama robocizna) jakieś 20zł - 30 zł.Do tego rzecz jasna, podkład pod klej +klej+wypełniacz+olej.Ale to juz zależy jakiej firmy są środki chemiczne użyte do montażu i wykończenia posadzki drewnianej.Podałem ceny orientacyjne rzecz jasna ja tyle biorę ale uważam że jak kafelkarz bierze 30zł-50zł za metr to praca parkieciarza jest bez porównania większa i powina być wreszcie doceniona w tym kraju...to tak luźno wyrzuciłem z siebie hehh podsumowując parkiet tradycyjny układanie 20zł-25ł za metr cyklinowanie z olejowaniem 20zł-30zł za metr plus chemia rzecz jasna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 20.02.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 dzięki Ghost. Wygląda, że różnica nie jest aż taka duża jeśli uwzględni się całość kosztów jak myślałem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 21.02.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Czy któs kupował u nich parkiet i czy zna firmę? Cena merbau jest bardzo kusząca. I czy można bezpiecznie przechować kupiony parkiet na paletach przez pół roku? Czy ryzyko wypaczenia czy czegoś podobnego jest większe. pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 21.02.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Ryzyko jest wtedy kiedy przechowywane jest w niewłaściwych warunkach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 22.02.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ogrzewane pomieszczenie na poddaszu w firmie. Poddasze uzytkowe. hmmm... myślę i myślę bo cena przy 100m2 jest bardzo atrakcyjna. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.02.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 ile i za co???Powie s tam higrometr i po około 2-óch tygodniach podaj wypadkową wilgotności względnej powietrza...temperetura 18-22 stopnie celsjusza..tak mniej wiecej byłaby idealna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts