Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Łódzka - Ciekawe, czy jest ktoś spoza Łodzi?

ryb_ka

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz czuję się podobnie jak ty. Miasto w którym mieszkam - Skierniewice - leżą w województwie łódzkim - ale pracuję w Warszawie a z Łodzi jestem wtedy kiedy przesypiam moją stację (na szczęście nie zdarza mi się częściej niż dwa razy do roku :lol: :lol: ) - no i teraz mam dylemat - czy powinienem należeć do grupy łódzkiej, warszawskiej a może kampinoskiej (bo do nich też nie mam daleko) bo z mojego miasta raczej nikogo na forum nie ma

Nareszcie ktoś się odezwał:)))

A ja kocham Skierniewice, Piotra Bigosa i Waszą cudowna pizzerię:))

Z racji prowadzonej działalności przynajmniej raz w roku "zaliczam" Skierniewice i zawsze jest to wspaniała wizyta:))) No i jeszcze mam tam wątek sentymentalny - ze Skierniewic pochodzi mój i męża przyjaciel, który nasz poznał - więc niech żyją Skierniewice!!!!

A może byśmy tak założyli Grupę pozaŁÓDZką? Tych takich samotnych jak my? Co to niby łódzkie a nie Łódź? Mogłoby być zupełnie zabawnie :)))

Pozdrawiam

ryb_ka

Odmeldowuję się jako budowlaniec łódzko-pozałódzki - Koluszki.

Chociaż ciążę jednak w kierunku Łodzi, nie tylko ze wzgledu na pracę, ale wszystkie grupsze zakupy na budowę wykonuję w Łodzi lub w jej okolicach.

Co do stanu zaawansowania to obecnie wykańczam dom (wylewki tynki instalacje itp.) i siebie, chociaż siebie znacznie szybciej.

Pozdrawiam

Leszek

Daj Boże, żeby budowali :))) Ja tylko gdzieś tam przyuważyłam rodzime Poddębice - muszę odszukać, a Ty szukaj swoich okolic :))) No i będzie jakiś początek :)))))))))

PS. U mnie wchodzą w tym tygodniu robić dach, a u Ciebie jak?????

Ja na razie jestem w fazie przygotywania sie do budowy. W styczniu 2005 kończy mi się Kasa Mieszkaniowa i myslę że zacznę budować w lato 2005, a teraz staram się o WZiZT (moja rodzina chce mi dać działkę 4000 m ale od stycznia 2003 wygasły plany i muszę postarać się o warunki)

Znam trochę Koluszki - choć głównie dworzec PKP - jak przesypiam Skierniewice to staram sie tam wysiąść - szukałem kiedyś bankomatu PKO BP i dzięki temu poznałem spory kawał miasta :lol:

W zasadzie Koluszki to dworzec PKP. Dzięki kolei jest znany na cały kraj. Chociaż strategicznie jako węzeł PKP to nie to co kiedyś.

A Skierniewice znam od urodzenia, bo właśnie tam przyszedłem na świat.

• 2 years później...
Wiesz czuję się podobnie jak ty. Miasto w którym mieszkam - Skierniewice - leżą w województwie łódzkim - ale pracuję w Warszawie a z Łodzi jestem wtedy kiedy przesypiam moją stację (na szczęście nie zdarza mi się częściej niż dwa razy do roku :lol: :lol: ) - no i teraz mam dylemat - czy powinienem należeć do grupy łódzkiej, warszawskiej a może kampinoskiej (bo do nich też nie mam daleko) bo z mojego miasta raczej nikogo na forum nie ma

już jest i dopiero teraz postanowięłm poszukać z okolicy :oops:

• 10 months później...
  • 2 weeks później...

Witam!

Mam dylemat z wyborem projektu i proszę o doradztwo.

Podpowiedzcie mi, który z tych domów będzie funkcjonalniejszy i tańszy.

Proszę o wady i zalety projektów,a może jakiś trzeci projekt?

Ciekaw jestem uwag zamieszkujących już w tych domach.

Oto linki do tych domów:

http://www.dobredomy.pl/?idproject=76

http://www.dobredomy.pl/?idproject=31

Z góry dziękuję za info.

Odmeldowuję się jako budowlaniec łódzko-pozałódzki - Koluszki.

Chociaż ciążę jednak w kierunku Łodzi, nie tylko ze wzgledu na pracę, ale wszystkie grupsze zakupy na budowę wykonuję w Łodzi lub w jej okolicach.

Co do stanu zaawansowania to obecnie wykańczam dom (wylewki tynki instalacje itp.) i siebie, chociaż siebie znacznie szybciej.

Pozdrawiam

Leszek

Pozdro z Żakowic

widzę, że masz duuużo kasy. Jak zobaczyłam dachy to nawet nie oglądałam dalej. Nawiasem mówiąc kiedyś mi się ten pierwszy też bardzo podobał, wtedy mój mąż sprowadził mnie na ziemię.